Bartın’ın dünyaya açılan yeni kapı ve penceresi EUROSAN A.Ş, TÖRENLE AÇILDI

Bartın’ın dünyaya açılan yeni kapı ve penceresi olan EuroSan A.Ş, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen törenle açıldı.
Bu haber 2021-06-19 13:23:26 eklenmiş ve 376 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Erkan HIZOĞLU

 

Bartın’da Kalaycıoğulları İnşaat ve Elit Yalçın İnşaat ortaklığı ile kurulan PVC ve alüminyum kapı, pencere sistemleri üretecek olan EuroSan A.Ş., görkemli bir törenle açıldı.

Çamaltı Köyü’nda Bartın Kapalı Cezaevi ilerisinde faaliyete giren Bartın’ın dünyaya açılan yeni kapı ve penceresi olan ve istihdama da büyük katkı sağlayacak olan fabrikanın açılışına Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkanı ve Kalaycıoğulları İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kalaycı, EuroSan A.Ş ortaklarından Elit Yalçın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan Yalçın, Schüco Partner iş ortakları, ilçe ve belde belediye başkanları, Bartın iş ve siyaset dünyası ile birçok kurum müdürü ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kalaycı: “İnşallah 5 yıl içinde 5 açılış daha yaparız”

 

Açılışta konuşan Kalaycıoğulları İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Kalaycı, 5 yıl içerisinde 5 yeni açılış daha yapmayı hedeflediklerini belirterek “Bizler yaklaşık 8 yıldır Bartın’da faaliyet gösteriyoruz. Tabii EUROSAN A.Ş.’nin kurulması çok farklı oldu. Değerli arkadaşım Seyhan Yalçın 25 yıldır Almanya’da bu sektörde hizmet vermekte. Bizler kendisi ile görüşerek ve kendisinin teklifi ile böyle bir sektöre girmiş olduk. Rabbim nice hizmetleri yapmayı nasip etsin. Güzel bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizin insanı her şeyin en güzeline layıktır. Bizler de bu hizmetleri inşallah sunmaya devam ederiz. İnşallah 5 yıl içinde 5 açılış daha yaparız. EUROSAN A.Ş.’nin hedefi 5 yıl içinde 5 tane böyle bir tesis kurmak olsun inşallah” dedi.

 

Akın: “Üretim yapmak kadar zor bir iş yoktur”

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da üretim tesisinin uzun yıllar Bartın’ımıza ve ülkemize hizmet etmesini temenni ederek “Güzel bir üretim mekanının açılışını gerçekleştireceğiz. Üretim yapmak kadar zor bir iş yoktur. Kaliteli üretim ve pazarlama çok önemli. Bunlar olunca elbette ki başarı sağlanıyor. Bu bir ekiple oluyor. Burada istihdam yaratılması Bartın’ımız için büyük önem arz ediyor. Bir arkadaşımızın burada istihdam edilmesi Bartın’ımız için çok önem arz ediyor. Bildiğim kadarıyla üretilenlerin önemli kısmı ihracat olacak bu da Türkiye’mize Bartın’ımıza da döviz girişi olacak. Ben tekrardan başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Allah sıkıntı ve dert vermeden bu üretim tesisinin uzun yıllar Bartın’ımıza ve ülkemize hizmet etmesini diliyorum. Allah daim eylesin. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Tunç: “Türkiye güçlü ülkeler arasında yer alacak”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında yeni yatırımcılara çağrı yaptı. Konuşmasında ülke ekonomisine de değinen Milletvekili Tunç, Bartın’ın üretimine katkı sağlayacak fabrikanın çok önemli bir yatırım olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:

“Sayın Başkanımız ‘üretim zordur’ dedi. Evet Türkiye’de üretim zordu. Sadece 36 milyar dolar bir ihracatımız vardı, bugün 200 milyar dolar’a ulaşan ve salgına rağmen ekonomik büyümede de dünyanın en hızlı büyüyen 2. ekonomisi olan bir Türkiye var. Üreten bir Türkiye, genç işgücü ile istihdam sağlayan bir Türkiye var. Salgına rağmen üretimini durdurmayı ihracatını sürekli artıran bir Türkiye var. Bu sürekliliğin sağlanabilmesi için de ülkemizdeki istikrar, huzur ve milli beraberlik ortamının devam etmesi en başta gelen şart. Bu ortamı sabote etmek isteyenler zaman zaman devreye giriyor. Ama milletimiz de bunlara hiçbir zaman fırsat vermedi ve fırsat vermeyerek Türkiye güçlü ülkeler arasında yer alacak.

 

Yatırımcılara “buyurun gelin” çağrısı

 

Bartın da ülkemizin üretim ve ihracat potansiyeline paralel olarak gelişmesini sürdüren illerimizden bir tanesi. Bugün 10 milyarı aşan bir kamu yatırımını Bartın’da gerçekleştirdik. Kamu yatırımlarının yanı sıra özel sektör yatırımları da tabiî ki çok önemli. KOSGEB ve Bakanlığımızın teşvikleriyle birçok alanda teşvikler devam ediyor. OSB’de şu anda genişleme çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Parselasyon ve alt yapı çalışmaları gerçekleştiriliyor. İnşallah 20 fabrikanın şu andaki OSB’yi ikiye katlayacak potansiyeli Bartın’a kazandırmış olacağız. Bunun yanı sıra OSB dışında da yatırım yapmak isteyen yatırımcılar var onlara da ‘buyurun gelin’ diyoruz.

 

“Çok önemli bir yatırım”

 

Bartın’a değer katan çok sayıda yatırım gerçekleştiren Kalaycıoğlu ailesine çok çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Bugün de Bartın’ın üretimine katkı sağlayacak, yurtdışına ihracat yapacak, yabancı ortaklarıyla Türkiye’de üretim yapacak bir fabrikanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Çok önemli bir yatırım. Bereketli kazançlar diliyoruz. Bartın’da da taş üstüne taş koyan, istihdam sağlayan, bir kişiye bile iş veren herkesin başımızın üstünde yeri olduğunu belirtmek istiyorum.”

 

Vali Güner: “Üretimi ayakta tutmaya gayret ettik”

 

Bartın Valiliği olarak pandemi döneminde üretimi ayakta tutmaya gayret ettiklerine işaret eden Bartın Valisi Sinan Güner de konuşmasında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen ve bölge illeri başta olmak üzere ülkemize büyük katma değer sağlayacak olan Filyos Limanı’nın önemine değindi. Bartın’da üretim ortamının geliştirilmesi için büyük gayretler içerisinde olduklarını vurgulayan Vali Güner, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Bartın Valiliği olarak pandemi döneminde üretimi ayakta tutmaya gayret ettik. Üretimi devam ettirmeyi, durdurmamayı şiar edindik. OSB’de özellikle tüm işyerlerine birer temsilci atayarak oradaki koronavirüsten kaynaklanan üretim kaybı riskini önlemek için gayret ettik. Tarımsal üretimin düşmemesi için, hayvancılığın sekteye uğramaması için bir üretim izleme kurulu kurarak bunu tüm ülkeye teklif ettik. Gerek sanayide gerek tarımda koronavirüs tedbirlerine uymak kaydıyla insan kaynağının esnek çalışması hususunda gayret gösterdik.

 

Pandemiye rağmen üretimi durdurmamak gerekiyordu çünkü o kanallar ertelendiği zaman bunun etkileri yıllarca sürecekti Çok şükür bugünlere ulaştık. Bugün de simgesel bir açılış var. Pandemiye rağmen bir yatırımın yapıldığını, üretime başladığını, devam edileceğini gelişeceğini, 5 yılda 5 tane daha deniliyor bunları da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

“Büyük bir gayret içerisindeyiz”

 

Bartın’da üretim ortamının geliştirilmesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. İl Ekonomi Toplantılarına artık tekrar başlayacağız. Herkesi, her üretimi, istihdamı, ihracatı dert edineni dinleyeceğiz ve onların sözlerini, sesini idareye, siyasete, üst makamlara iletmeye aracılık edeceğiz. Yatırımların yenilikçi olmasını, yeni bir teknoloji, yeni bir üretim biçimini getirmesini istiyoruz.

Bu yatırıma baktığımız zaman inovatif olduğunu, istihdama deste sağladığını ve ihracat esaslı olduğunu görüyoruz. Filyos Limanı’na baktığımızda her türlü imkanından Bartın’daki herkesin yararlanması konusunda bütün planlarımızı yapıyoruz. Teklifleri duymak istiyoruz. Filyos’u Bartın’ımızın bir değeri olarak görmemiz gerektiğini bu vesileyle de ifade etmek istiyorum.”

 

Üretim tesisi gezildi

 

Konuşmaların sonrasında okunan duaların ardından konuşmacılar başta olmak üzere Belediye Başkanları ve EuroSan A.Ş ortakları tarafından açılış kurdelesi kesildi.

 

Ardından da üretim tesisi gezilerek bilgiler verildi.

 

Eurosan A.Ş, 2020 yılında Kalaycıoğulları İnşaat ve Elit Yalçın İnşaat ortaklığı ile kuruldu. Kısa bir zaman içerisinde kaliteli ürün yelpazesine ulaşmış ve Avrupa’ya ihracat yaparak ticaret hacmini büyüten EuroSan, kaliteli, esnek, sağlam ve çağdaş ürün profiline sahip markalarla işbirliği yaparak kalite politikasından ödün vermiyor.

 

Günümüz çağdaş mekanları ve yaşam alanları için çözümler sunan EuroSan, tam otomasyon makine altyapısı ve profesyonel ekibi ile bin 500 metresi kapalı toplamda 21 bin  metrekare alanda hizmet veriyor.

 

Üretimin tüm süreçlerinde kaliteyi ön planda tutan kaliteli kontrol altyapısına sahip ve kurumsal yönetim anlayışı ile tüm süreçlerini kontrol eden EUROSAN müşteri memnuniyetini hep ön planda tutuyor. Alanında lider olmayı hedefleyen ve bunu vizyon haline getiren EUROSAN ürettiği profillerde mükemmel kaliteyi yakalamak adına teknolojiyi en doğru şekilde kullanıyor.

 

Hem yurt içinde hem yurt dışında önemli müşteri ağına sahip olan EUROSAN A.Ş, müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ve beğenisi kazanacak alternatif profil seçenekleri sunuyor.

 

Dünyanın önde gelen Alman alüminyum ve PVC markası Schüco’nun yüzlerce ürün grubuna sahip olan EUROSAN FıscheerPVC ile beraber ürün grubunu güçlendirmiştir. Alüminyum profillerde dünya devi Schüco, Amanos ve Asaş iş birliği olan EUROSAN aksesuarlarda Siegenia Aubıve Verne ile işbirliği yapmaktadır. Kaliteli bir prensip olarak ilke edinmiş EUROSAN, kendi bünyesinde tam donanımlı kaliteli kontrol birimi oluştururken geniş ürün yelpazesi, tam otomasyon altyapısı, kaliteli profil aksesuar seçenekleri ve profesyonel ekibi ile kaliteyi Bartın’dan tüm dünyaya taşıyor.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Kalaycıoğulları İnşaat Elit Yalçın İnşaat artın Valisi Sinan Güner AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç Belediye Başkanı Cemal Akın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›