“Bartın’daki hiçbir siyasetçiye benzemeyeceğim”

Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik ile Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, “Enine Boyun” programına katılarak merak edilen soruları yanıtladı. Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik, açıklamalarıyla siyasete iddialı bir girişi yaptığını gösterirken önümüzdeki 2023 ve 2028 seçimlerinde Memleket Partisi’ni iktidar yapamazsam istifa edeceğini belirtti. Ne AK Parti ile ne CHP ile ne de MHP veya diğer partilerle herhangi bir sorununun olmadığını kaydeden Çelik, Bartın’daki hiçbir siyasetçiye benzemeyeceğim” dedi.
Bu haber 2021-06-16 13:49:06 eklenmiş ve 244 kez görüntülenmiştir.

 

Çelik ve Gölbucaklı’dan iddialı açıklamalar

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

 

Bartın Dijital TV ve EYBEY Medya sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna Programı’nın konukları Memleket Partisi Bartın İl Başkanı Mustafa Çelik ile Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik, oldu.

 

Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik, programda yaptığı açıklamalarla siyasete iddialı bir girişi yaptığını gösterdi.

 

“Başarılı olacağımıza gönülden inanıyorum”

 

İl Başkanlığı sürecinden bahseden Çelik, başarılı olacaklarına gönülden inandıklarını belirtirken teşkilat çalışmalarına da devam ettiklerini kaydetti. Çelik, “Benim ailemde kökten siyaset vardır. Ben de uzun bir süredir siyaseti bırakmıştım. Hemen hemen 2013 yılından bu yana herhangi bir siyasi parti ile bağlantım yoktu. 2015 yılından sonra da ticari hayatımıza yoğunlaşmıştım. Tabi ki bu süreçte görüşmeler oldu. Arasında benim de bulunduğum birkaç tane aday vardı. Memleket Partisi Bartın İl Başkanlığı’na adı geçen. Gittik Ankara’ya dediler ki ’böyleyken böyle. Düşün taşın’. Biz de Bartın’a döndük ve arkadaşlarımızla dostlarımızla görüşerek görevi üstlenmeye karar verdik. Tabi burada dostlarımızın desteği çok önemli. ‘Yapabilirsin’ şeklinde büyük destek gördüm. Cesaretlendim. Bu neydi? ‘Bir cesur yüreğin yaktığı mücadele ateşini yurdun dört bir tarafına yaymak Memleket Partisi’ne gönül veren herkesin bir görevidir’ diyerek yola çıktık. Bir bakalım, Allah bizi utandırmaz inşallah. Bugüne kadar ben her inandığım işte başarılı oldum. Burada da inandık. Başarılı olacağımıza gönülden inanıyorum. Bununla birlikte şu anda teşkilat çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

 

“Kimsenin kuşkusu olmasın”

 

Yıllardır siyasetin içinde olan Doğruyol, Genç Parti ve CHP’de görev alan Hacı Gölbucaklı ise nasıl olup da yolunun Memleket Partisi ile kesiştiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

 

“Muharrem Bey’le uzun süredir bir gönül bağımız, dostluğumuz ve bir arkadaşlığımız söz konusu. Tabi Muharrem Bey’in CHP Genel Başkanlık adaylığı ile ilgili süreçte Bartın Kurultay delegesi olarak yanında durduk. O dönem CHP Bartın teşkilatında olanlar bilir, Muharrem Bey’in Genel Başkan seçilebilmesi için gerçekten fedakarlıklar yaptım. İl il gezerek imzalar topladık. Ona bir yakınlığımız var. Tabi Muharrem Bey böyle bir yola girince parti kurulacağı anlaşılmıştı. Ben zaten kafaya koymuştum onunla hareket etmeyi. Ama benim naçizane fikrim hep Muharrem Bey’in bu Memleket Hareketi’ni Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yapması yönündeydi. Çünkü o dönem kendisi de ben de CHP’liydim. O dönem bunun doğru olduğunu düşünmüştük ama zaman zarfında böyle olmadığını hep birlikte gördük. O zaten karar vermişti parti kurmaya. Bizimle zaman zaman irtibat kuruyordu.”

 

Kendisinin sağlık sebeplerinden ötürü il başkanlığını almak istemediğini belirten Gölbucaklı, Mustafa Çelik ile eskiden beri tanışık hatta arkadaş olduğunu söyledi. Tüm bilgi birikimi ve gayretiyle İl Başkanı olan Çelik’e destek vereceğini ifade eden Gölbucaklı, “Hem Bartın hem de memleket için elimden geleni yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 

“Aktif siyasetimizi en iyi şekilde yapacağım”

 

Genel Merkez’den yetki aldıktan sonra Bartın’a dönerek teşkilatı kurduklarını ifade eden Memleket Partisi İl Başkanı Çelik, şuan için İl ve Merkez ilçe yönetiminde yaklaşık 40 kişilik bir ekibin olduğunu söyleyerek “Biz Genel Merkez’den teşkilatı kurmak için yetki aldıktan sonra hemen Bartın’a döndük. Orada 8 günlük bir süremiz vardı. Bu sürede benim isimleri belirleyip Genel Merkez’e bildirmem gerekiyordu. Biz teşkilatımızı kurduk. Şuan için İl ve Merkez ilçe yönetimimizde yaklaşık 40 kişilik bir ekibimiz var. Yönetime girmek istemesine karşın listeye alamadıklarımızdan buradan bir kez daha özür dilemek istiyorum. Memleket Partisi kurulalı henüz 1 ay olmasına rağmen 260 bin üye sayısına ulaşmış durumdayız. Bartın’da da daha şimdiden 100’ün üzerinde üyemiz var. Tabi ki Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi arenada teşkilatlanma çok zor. Özellikle beni cesaretim için tebrik edenler çok oldu. Üzerimdeki siyaset ceketini çıkardım. 1 Temmuz’dan itibaren Bartın’da aktif siyasetimizi en iyi şekilde yapacağım. Bakalım zaman bize neler gösterecek?” diye konuştu.

 

“Bartın’daki hiçbir siyasetçiye benzemeyeceğim”

 

Herkesin siyaset anlamındaki korkularını yenmesi gerektiğini dile getiren Çelik, Memleket Partisi’nin hem Bartın’da hem de Türkiye’de iyi yerlere geleceğine inandığını belirtti. “Bartın’daki hiçbir siyasetçiye benzemeyeceğim” diyen Çelik,  ne AK Parti ile ne CHP ile ne de MHP veya diğer partilerle herhangi bir sorununun olmadığını kaydederken de “Ben ANAP Gençlik Kolları’nda ardından da Genç Parti Merkez İlçe Başkanlığında siyaset yaptım. Siyasete alışığım anlayacağımız. Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben Bartın’daki hiçbir siyasetçiye benzemeyeceğim. Ve iddialıyım. Çünkü ben işim icabı her zaman halkın içindeyim. Yani öyle normal zamanda çarşıda pazarda beni kimse öyle takım elbise ile göremez. Normal toplantılarda olur ama başka zaman takım elbise giymedim giymeyeceğim de. Öncelikle herkesin siyaset anlamındaki korkularını yenmesi lazım. Ben herkesi adalet için, vicdan için, iş için Memleket Partisi’ne davet ediyorum. Üye olmak isteyen herkesi bekliyoruz. Ama bu şuanki ortamda cesaret istiyor. Bunu da biliyoruz. Partimiz daha çok yeni ama tepkilerin çok güzel olduğunu söyleyebilirim. İnanın iki gündür telefonlarım susmadı. Ben Memleket Partisi’nin hem Bartın’da hem de Türkiye’de iyi yerlere geleceğin inanıyorum. Şimdi kimseyle siyasi polemiğe girmeye gerek yok. Ben ne AK Parti ile ne CHP ile ne de MHP veya diğer partilerle benim kesinlikle herhangi bir sorunum yok. Ben işime bakacağım, düzgün işler yapacağım. Bunu yapabildikten sonra takdir halkımızın.” ifadelerini kullandı.

 

“Rıza abinin de bizlerle birlikte olacağını umut ediyoruz”

 

Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın Hacı Gölbucaklı’ya tüm kamuoyunda bu hareketin içinde CHP’nin eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’yı da olacağı yönündeki beklentiyi anımsatarak bu süreçte neler yaşandığını sorması üzerine Gölbucaklı, şunları söyledi:

 

“Tabi ki ben bu yola çıkarken Rıza abinin de görüşlerini aldım. Hatta Sayın İl Başkanım ile birlikte Ankara’ya gittiğimizde kendisini aradım, buluştuk. Bize salıklar verdi siyasetteki yeni bir oluşum ile ilgili yapmamız gerekenler konusunda. Rıza abinin kendince bazı mazeretleri var. Ama bizi çıktığımız bu yolda fikirleriyle ve deneyimleriyle yalnız bırakmayacağını da biliyorum. Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin bile kendisine ‘Ağabey’ dediği bir isim Rıza Yalçınkaya. Ben önümüzdeki günlerde Rıza Yalçınkaya’nın da Muharrem Bey’in yanında olacağını tahmin ediyorum. Hatta ben 2-3 hafta kadar önce Ankara’ya gidip Sayın Genel Başkanım ile görüştüğümde bir açık kapı bıraktı. Ben kendisine ‘Rıza abi ile görüştünüz mü’ diye sordum. ‘Ben önümüzdeki günlerde aramızda olur diye düşünüyorum.  Biz Rıza abi ile görüşüyoruz’ dedi. Ben de yaklaşık 50 yıldır tanışıyorum ve sürekli görüşüyorum. Bundan sonra da başımız da ağrısa, aklımıza bir şey de takılsa yine Rıza abi, yine Rıza abi… O bizim için her zaman duayenimiz, abimiz. Önümüzdeki dönemde Rıza abinin de bizlerle birlikte olacağını umut ediyoruz.”

 

“İnce’nin en çok cesareti beni etkiledi”

 

Çelik de, tanıdıkça Muharrem İnceyi kendisine benzettiğini söylerken, CHP’deyken de Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini dile getirmekten çekinmediğini anımsattı ve kendisini en çok cesaretinin etkilediğini dile getirdi. İnce’nin inandığı yolda kararlılıkla ilerlediğini ifade eden Çelik, İnce’nin adaletli, alçak gönüllü ve cömert biri olduğunu, bu özelliklerin kendisinde de olduğunu bu yüzden de İnce’nin liderliğinden çok etkilendiğini söyledi.

 

“Merak etmesinler, kimseler bir şey diyemez”

 

Oktay daha sonra Gölbucaklı’ya, siyasi partilerin illerdeki kalbi niteliğinde olan Merkez İlçede örgütlenmeyi nasıl yapacaklarını sordu. Siyasette 36 yılı geride bıraktığını anımsatan Hacı Gölbucaklı, bu soruyu şöyle yanıtladı:

 

“Biz siyasete yeni girmedik. Bartın’ın ister Merkezi’nde ister mahallelerinde isterse de köylerinde olsun bizim ne yapmaya çalıştığımızı herkes çok iyi biliyor. Niyetimizi de biliyor. Burada hiçbir menfaat gütmeden sadece Memleket için Bartın için, hatta ülkemiz için biz neler yapabiliriz, bunun hesabı içindeyiz. Evet, yeni bir parti. Biz burada aslında sırtımıza ateşten bir gömlek aldık. Ama burada bize, partimize, şahsımıza, Genel Başkanımıza, tüzüğümüze ve yöneticilerimize inananlar bizi aramaya başladılar. Sosyal medyadan görevi aldığımızı paylaştığımızdan itibaren geçen 2 günde sadece sosyal medya üzerinden 40 tane üye yaptık. Kimseye de gidip ‘Gelin bize üye olun’ demedik. Ben ayrıldığım CHP de dahil hiçbir partiden kimseye ‘istifa et de gel’ demedim. Ama istifalar var, devam da edecek. Ben onlara ‘Siz bilirsiniz, eğer partimize gelirseniz de başımızın üzerinde yeriniz var’ diyorum.

Tabi biz bir yola çıktık, Bartın’daki dostlarımızla, halkımızla. Bu yolda partimizi daha da büyüteceğiz. Bu sancılı süreçte bazı işadamlarıyla da görüştük. Kendileri bizi desteklediklerini ifade ettiler. Fakat bunu söylerken fiziken yanımızda parti yönetiminde olamayacaklarını ifade ettiler. Çünkü kimisinin devletle işi var, kimisi de başka türlü tepkiler almamak için yanımızda olamayacaklarını ancak bizimle birlikte olacaklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini söylediler. Bartın halkı sağduyuludur. Bizim ne yapmak istediğimizi çok iyi biliyordur. Ben partimize Bartın’da da yoğun bir ilgi olduğunu biliyorum. Bunlar küçük yerlerdeki normal sıkıntılar. Aşılamaz değil. Yeter ki istesinler. ‘Ben Memleket Partisine geçersem ne derler?’ diye düşünüyorlar. Merak etmesinler, kimseler bir şey diyemez. Yeter ki cesaretli olsunlar ve öyle hareket etsinler. Eğer Bartın için ve ülkemiz için mücadele edecek ve bir şeyler yapacaksak korkmayın. Bakın biz 2 kişi yeni bir yola çıktık, kısa sürede 100’ün üzerinde üyemiz oldu. Örgütlerimizi oluşturuyoruz. Biz Bartın’da çok da başarılı olacağımıza inanıyorum.”

 

“Kapımız herkese açık”

 

İlçelerdeki örgütlenmelerini tamamlamaya çalıştıklarının altını çizen Çelik, Temmuz ayı içerisinde önce ilçe kongresini yapmayı planladıklarını vurgulayarak “Bizim partimiz halka odaklı. Kapımız herkese açık. Şuan için isim yapmış, yapmamış herkes içimizde. Önümüzde kongrelerimiz olacak. Şimdiki haliyle Yönetim Kurulu listelerimizi Valilik’teki Dernekler Masası’na verdik. Amacımız, ilk kongremizden itibaren çok daha güçlü isimlerle göreve gelmek olacak. Şu anki yönetim kurulunda hemen her meslekte arkadaşlar var. Ben Genel Merkezimize ‘Siyasette yüzü eskimemiş genç arkadaşlarla yola çıkacağım’ dedim. Buradan herkese çok kaliteli insanlarla yola devam edeceğimizi söylemek isterim. Temmuz ayı içerisinde önce ilçe kongresini yapmayı planlıyoruz. Şimdi ilçelerdeki örgütlenmemizi tamamlamaya çalışıyoruz. Kongrelerimiz büyük ihtimal Kurban Bayramı’ndan sonra olur. Çünkü Ağustos’un 15’ine kadar yapmamız gerekiyor.” dedi.

 

Kongreler Temmuz ve Ağustos’ta yapılacak

 

Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Gölbucaklı da “Şuan için Bartın İl Başkanlığı’nın yönetimi, 20 kişi ve bir de İl Başkanımız olmak üzere 21 kişiden, Merkez İlçe Başkanlığımız yönetimi ise 14+1 şeklinde oluşturuldu. Ulus, Amasra ve Kurucaşile ilçe yönetimlerimiz ise 10+1 olacak. İlçelerde bizden görev isteyen bazı arkadaşlar oldu, onlar da çalışmalarını yapıyorlar. Birkaç gün içinde bir ilçemizde daha yönetim kurulu ile ilgili çalışmamız tamamlanmış olacak. İçişleri Bakanlığı’ndan kongrelerin yapılabileceğine dair genelge de yayınlandı. Buna göre Temmuz ayı içinde ilçe kongrelerimizi, Ağustos ayı içinde il kongrelerimizi, Eylül ayı içinde de Büyük Kongremizi yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

 

“Daha önce Bartın’a defalarca geldi”

 

Muharrem İnce’nin Salı günü Karabük’te temaslarda bulunduğunu anımsatan Gölbucaklı, Bartın’daki tüm arkadaşlara selam gönderdiğini söyledi. Daha önce çok kez Bartın’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin önümüzdeki süreçte de Bartın’a gelebileceğini aktaran Gölbucaklı, “Yayına gelmeden kısa bir süre önce de parti binamızı bulduk ve tuttuk. O binamızın açılışında da Sayın Genel Başkanımız buraya gelecek. İster bina açılışına ister esnaf ve vatandaş ziyaretlerine gelebileceğini belirtti ve ‘Emrinize amadeyim’ dedi. İnşallah Bartın’a kısa süre zarfında gelecek kendisi. Zaten burası bilmediği bir yer de değil. Daha önce Bartın’a defalarca geldi.” dedi.

 

“Balkon konuşması dahi yapılabilecek bir yerde”

 

Parti binalarının balkon konuşması dahi yapılabilecek bir yerde olduğunu söyleyebileceğini dile getiren Çelik, “Parti binasını Yukarı Çarşı’daki Gözde Eczanesi’nin hemen üstünde kiraladık. Bugün itibariyle kontratımızı imzaladık. Hemen hemen bir ay içinde de tefrişatlarını tamamlar tabelamızı asarız. Benim için yer çok önemliydi. Burası olduğuna sevindim. Balkon konuşması dahi yapılabilecek bir yerde olduğunu söyleyebilirim.” diye konuştu. 

 

“İktidar yapamazsam istifa ederim”

 

Memleket Partisinin Türkiye’nin en demokratik parti tüzüğüne sahip olduğunu söyleyen İl Başkanı Çelik, önümüzdeki 2023 ve 2028 seçimlerinde Memleket Partisi’ni iktidar yapamazsam istifa edeceğini belirterek “Memleket Partisinin Türkiye’nin en demokratik parti tüzüğüne sahip olduğunu söylemek isterim. Bizim tüzüğümüz öyle gel, yıllarca kal olayı değil, Memleket Partisi Genel Başkanını ve Cumhurbaşkanı adayını delege tarafından değil doğrudan parti üyeleri tarafından seçilir. Ve üst üste genel seçimde partiyi iktidara getiremeyen genel başkan istifa etmek zorundadır. Şimdi ben de buradan söylemek istiyorum. Ben de eğer Memleket Partisini önümüzdeki 2023 ve 2028 seçimlerinde iktidar yapamazsam istifa edeceğim. Bizim şuanda sağdan da soldan da üyelerimiz var. Biz herkesi kucaklıyoruz.” dedi.

 

“Bazı sorular artık temcit pilavı oldu”

 

Daha sonra programın yapımcısı Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay, Gölbucaklı’ya, CHP’liler tarafından kendisine yöneltilen “Partiyi yüzüstü bırakıp gitti” yorumlarını anımsatması üzerine Gölbucaklı özetle şunları söyledi:

 

“Ben Sayın Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’ne başladığı günden partiden istifa edip parti kuracağı güne kadar tüm söylem ve eylemlerini sosyal medya aracılığıyla paylaştım. Hatta bununla ilgili bir grup dahi kurdum. Neden paylaştım? Çünkü kendisi benim gibi CHP üyesiydi. Muharrem İnce’nin partiden istifasından benim bu partiye geçişime kadar olan dönemde ise sadece Muharrem Bey’in memleketle ilgili, demokrasi ile ilgili, vatan ve adalet ile ilgili konulardaki bazı paylaşımlarını paylaşmış olabilirim. Sonuçta herkes tanımadığı kişilerin sözlerini ve eylemlerini sosyal medyadan paylaşabiliyor. Kaldı ki Sayın Cumhurbaşkanı da memleket ile ilgili iyi bulduğum bir söz söylese ben onu da paylaşırım. Ben CHP’den istifa etmeden Memleket Partisi’nden görev ya da yetki belgesi almadım. Ne zaman ki istifa ettim o zaman gittim yetki belgemi aldım. Kimse bana ‘Sen Cumhuriyet Halk Partisi’ne istifa ettin’ diyemez. Benim hala orada çok samimi olduğum, sevdiğim, saydığım hürmet duyduğum çok arkadaşım var. Tabi insanların kafalarında soru işaretleri var ama bazı sorular artık temcit pilavı oldu.”

 

“Biz de bize değer verene değer veririz”

 

Çelik, bir başka soru üzerine, kendisine değişik partilerden çok teklif olduğunu ancak kendisinin beklemeyi tercih ettiğini ve var olan resmi doğru yorumlamaya çalıştığını söyledi. Kendisinin çöpten yiyecek aramayanların olduğu bir Türkiye için, adalete hızlı ve doğru bir şekilde ulaşan insanların yaşadığı, kimsenin karnını doyurmak için dilenmek zorunda olmadığı bir ülke için siyasete soyunduğunu ve Memleket Partisi’ni seçtiğini anlattı. Çelik, “Türkiye’de insanlar artık gerçek anlamda sosyal bir devlet istiyorsa göreve yeni partilerin ve yeni yüzlerin gelmesi lazım. Yoruldularsa çekilsinler biz hazırız göreve. Ancak ben Bartın’da hiçbir siyasetçinin yanında birini yetiştirdiğini görmedim. İstemediler. Birisi bir sivrilsin ‘önünü nasıl keseriz’in arayışı içine giriliyor hemen. Ama Genel Merkezimiz bizi çağırdı, bize değer ve görev verdi. Biz de bize değer verene değer veririz” dedi.

 

“Çiğ yemedim, karnım ağrımıyor”

 

CHP içinden daha önce yol arkadaşlığı yaptığı kişilere herhangi bir mesajının olup olmadığı sorulan Gölbucaklı, “Burada sadece CHP dememek lazım. Bizim Bartın’da her partiden dostlarımız arkadaşlarımız var. Çizgisi Atatürk’ün çizgisi olan, kadına şiddete ‘hayır’ diyebilen, çocuklara yönelik tacizlere ‘hayır’ diyebilen, demokrasiyi ve adaleti ön planda tutan, laikliğe inanan herkesi bir Memleket Partisi’ne davet ediyoruz. Arayanlara ‘bizlere inanıyorsanız, Muharrem İnce’ye inanıyor ve Türkiye’nin Memleket Partisi ile bir yerlere gelebileceğine inanıyorsanız biz buradayız’ diyorum. CHP’den istifa edene kadar sürekli yanımda olan ve destek veren bazı kişilerin hakkımda dedikodular başlattığını görüyor, duyuyorum. Ama bunlar benim hiç umurumda değil. Benim kim olduğumu ne yaptığımı ve ne yapabileceğimi herkes biliyor. Çiğ yemedim, karnım da ağrımıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretler kongrelerin ardından

 

Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik, bir soru üzerine zamanlarının çok kısıtlı olduğunu vurgulayarak ziyaretleri Büyük ihtimalle kongrelerin sonrasına bırakacaklarını kaydetti.

 

Soldaki bölünme, Meclis’te güç kaybına neden olur mu?

 

Oktay’ın sol partilerde uzun süredir bir parçalanma olmadığını ancak son dönemde, hem Muharrem İnce, hem de Mustafa Sarıgül ile bir ayrışmanın söz konusu olduğunu anımsatarak bunun önümüzdeki dönemde TBMM çatısı altında solun varlığı anlamında bir güç kaybına neden olup olmayacağını sorması üzerine ise Hacı Gölbucaklı şunları söyledi:

 

“Böyle bir şeyin olacağını sanmıyorum. Sayın Genel Başkanımız herkesin kendi partisinden aday çıkarmasının gerektiğini söylüyor. Çatı aday olması durumunda ise partililerin çıkan çatı adayı beğenmemesi durumunda gidip rakip partinin adayına oyunu verebileceğini söylüyor. Herkesin kendi adayı ile Cumhurbaşkanlığı seçimine girmesi durumunda Erdoğan’ın oylarının bölünmesine sebep olacağını savunuyor Sayın İnce. Biz MHP gibi arkadan da olsa ülkeyi yönetiriz diye düşünmüyoruz. Bizim hedefimiz var. Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Biz bunun için yola çıktık. Hatta biz Muharrem Bey’i Cumhurbaşkanı yapmak için yola çıktık. Onun politikaları ile Türkiye’nin düzlüğe çıkacağına da inanıyoruz. Bartın da bundan payını alacaktır.”

 

Yaşanan ekonomik kriz ve Bartın’daki esnafın, iş dünyasının içinde bulunduğu durum değerlendirmesi yaparak “Pandemi bizi hem ticari anlamda hem de manevi anlamda çok yordu. Ama artık Temmuz ayı sonu itibariyle biraz daha rahatlayacağız. Ama hükümetin esnafa ve vatandaşa krediden ziyade öz sermaye ile ya da hibelerle daha çok destek olması lazım” diyen Çelik, “Muhalefet bizi Saray’ın partisi olmakla suçluyor ama öyle bir şey yok. Bizim şu anda Meclis’te 3 milletvekilimiz var. Bu milletvekillerimiz mafyadan 10 bin dolar aylık rüşvet alan siyasetçinin kim olduğunun bulunması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi. Eğer Saray’ın partisi olsaydık bunu vermezdik.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Memleket Partisi Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay Enine Boyuna Programı EYBEY Medya
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›