Uzaktan eğitime geçiliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, Kabine Toplantısı sonrasında bir basın açıklaması yaparak Bartın dahil ülke genelinde 8 ve 12. Sınıflar hariç tüm sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu. Eğitimle ilgili alınan yeni kararlar 15 Nisan Perşembe günü (yarın) itibariyle uygulanmaya başlayacak.
Bu haber 2021-04-14 12:48:13 eklenmiş ve 192 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda alınan yeni kararlar ile ilgili açıklamada bulundu.

 

MEB, Bartın dahil ülke genelinde 8 ve 12. Sınıflar hariç tüm sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçildiğini duyurdu.

 

Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceğini kaydeden MEB kararları şöyle açıkladı:

 

“Ülkemiz genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar alınmıştır.  Buna göre; ilkokullarda tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. Ortaokulların tüm sınıf düzeylerinde (8. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.  Liselerin tüm sınıf düzeylerinde (12. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.  8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edebileceklerdir.  8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir. Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir. Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır.”

 

 

425 bin çalışan aşı randevusuna dahil edildi

 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenler ve okul çalışanlarına ilişkin öncelikli Covid-19 aşı uygulaması randevusuna, şu ana kadar 425 bin 430 personelin dahil edildiğini duyurdu.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, öğretmenler ve okul çalışanları için öncelikli Kovid-19 aşı uygulamasının devam ettiğini belirtti. İlkokul ve okul öncesi kurumlarda bulunan öğretmenler, psikolojik danışmanlar, okul yöneticileri ve okul çalışanlarının sistem tanımlamalarıyla birlikte aşı için randevu alabileceğini bildiren Selçuk, “Şu ana kadar 425 bin 430 çalışma arkadaşımız aşı randevusuna dahil edilmiştir. Sağlık Bakanlığı, aşı tedarik süreciyle bağlantılı olarak tüm öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, okul yöneticilerimiz ve okul çalışanlarımız için planlama yapmaktadır. Aşı planlaması doğrultusunda 'enabizsistemi' ve 'MHRS_182'den durumunuzu takip edip randevularınızı oluşturabilirsiniz” dedi.

 


ETİKETLER : Bartın Milli Eğitim Bakanlığı MEB uzaktan eğitim pandemi Kabine Toplantısı
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›