Esat Günaydın “En büyük gayemiz; kulüplerimizin her zaman yanında olmak”

Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 11. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimde Turgut Altınçubuk, 8’inci kez ASKF Başkanlığına seçildi. 27 Mart Cumartesi günü Belediye Cep Sinemasında gerçekleşen ASKF seçimlerinde tek liste ile genel kurul yapıldı. Kongreye ilgi yüksek oldu. Kongreye saatler kala kulüp yöneticileri ve delegeler Cep Sinemasında yerini aldı. Kongrede konuşmayı ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın yaptı. ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bu haber 2021-03-31 15:32:00 eklenmiş ve 486 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  Başkanlık seçimleri  Belediye Cep Sineması salonunda  gerçekleştirildi. Mevcut başkan Turgut Altınçubuk'un  karşısına aday çıkmayınca tek liste olarak gitti. Turgut Altınçubuk  seçimde oyların tamamını alarak tekrar  Bartın ASKF  Başkanı oldu. Bu sonuçların ardından mevcut başkan Turgut Altınçubuk yeniden başkanlığa seçildi. Altınçubuk’un Genel Sekreterliğine ise Esat Günaydın ikinci kez geldi.

 

Bartın İdmanyurdu Kulübünden Delege olan Başkan Cemal Akın kongreye katıldı

 

Kulüplerinde delegele olan  Kulüp Başkanları, kulüp yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldığı kongrede mevcut ASKF Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri salonda tam kadro yerlerini alıp tüm konuklarla yakından ilgilendiler.   Bartın ASKF 11.Olağan Genel Kurulu’na Bartın İdmanyurdu kulübünün delegesi olan  Belediye Başkanı Cemal Akın’da katıldı.  Başkan Cemal Akın kongreyi dikkatli bir şekilde takip ederken bir de kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Belediye Başkanı Cemal Akın kongrede yaptığı konuşmada amatör kulüplere 30 Bin TL yardım sözü verdi. Kongreyi kulüplerinde delege olan Amasraspor Eski Başkanlarından İslam Çil, Bartınspor Yöneticisi Halil Gün, Orduyeri Fatihspor Voleybol antrenörü Deniz Abbak, il genel meclis ve belediye meclisi üyeleri takip ettiler.

Kongrede  konuşmayı ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın yaptı. ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın, konuşmasında ayrıca faaliyet raporu hakkında da  bilgi verdi. Raporlar delegeler tarafından kabul edildi. Seçimde tek aday olduğu için açık oylama yapıldı.

 

Açılış Konuşması Genel Sekreter Esat Günaydın’dan

 

Kongrede açılış konuşmasını Amatör Spor Kulüpleri Genel Sekreteri Esat Günaydın tüm gelen konuklara hoş geldiniz Kongremizi önce ilimize sonrada ülkemize hayırlı oldun. Bundan sonra daha iyi yarınlara gitmek ve daha iyi yerlere gelmek için daha çok çalışacağız” dedi. Kongrede ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın raporları açıkladı. Kongerede ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın faaliyet raporu hakkında açıklama yapıp çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın yaptığı konuşmada,” Genel Kurul hayırlı olsun, Sayın Divan Kurulu, Genel Kurul üyelerimiz, sayın konuklar, değerli basın mensupları 11.Olağan Genel Kurulumuzu yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın kongreye katılmasından dolayı teşekkür eden ASKF genel Sekreteri Esat Günaydın, “ Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun 17. Haziran 2017 tarihinde yapılan 10.Olağan Genel Kurulunda sizlerin destekleri ile yeniden göreve seçildik. O tarihten günümüze kadar yapmış olduğumuz faaliyetleri özetleyecek olursak;

Ömertepesinde bulunan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun kullandığı ofisimizi spor kulüplerimizin hizmetine sunduk. Müsabaka günlerinde yönetici ve antrenörlerimize hizmet etmenin hazzını yaşıyoruz. Yönetim Kurulu Toplantılarımızı ve Futbol İl Tertip Komitesi toplantılarımızı büromuzda yapmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Kulüplerimize haftanın yedi günü hizmet verip mağduriyetlerini giderebilmek adına elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışıyoruz, çalışmaya da azimle devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Kulüplerimiz Antrenmanlarını Işıklandırılmalı Sahalarda Yapıyor

 

25 kulübün ASKF’ya üye olduğunu belirten ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın, “ Bizler yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla aldığımız görevlerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu sebeple canla başla çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. En büyük gayemiz; kulüplerimizin her zaman yanında olmak, onların sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturmaktır.

İlimizde faaliyet gösteren 25 üye kulübümüzüz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı tescilli kulüplerin de katılımı ile toplam 61 kulübümüze İl Özel İdaremizin yaptığı malzeme yardımının Federasyonumuzun gayretleri ile dağıtımı yapılmaktadır.  En son İl Özel İdare bütçesinden 11 futbol kulübümüze eşofman, top, yağmurluk ve krampon yardımı yapılması hususunda büyük emeği bulunan ve amatör kulüplerimize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen sayın Meclis Başkanımız Kenan Dursun’a çok teşekkür ediyoruz. 2020 yılan ait malzemeler için ödenek çıkartılmış olup İl Özel İdaremize listemizi vereceğiz. En kısa zamanda ihalesinin yapılacağı ve dağıtımın sağlanacağı sözünü aldık. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Sinan Güner’e, Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Metin Çetin’e, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Sayın Kenan Dursun’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali Özdemir’e ,İl Özel İdaresi Meclis Müdürlerine ve personeline sonsuz şükranlarımızı sunarız.özlemini çektiğimiz, bir zamanlar hayal olan sentetik ve ışıklandırmalı sahamıza kavuştuk. ASKF olarak bu hizmetten büyük mutluluk duyuyoruz. Artık çocuklarımız çamur sahalarda oynamıyorlar daha hijyenik ve sıcak soyunma odaların da hazırlanıp, idmanlara ve müsabakalara çıkmaya can atacaklardır. İdmanlarını gece ışıklandırmalı sahalarda yapıyorlar.

Ayrıca Ömertepesinde bulunan futbol sahasının bu günlere gelmesinde ve sahayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis eden Bartın’da amatörlerin babası, kulüplerimizin deplasman maçlarına gidebilmesi için araç tahsis eden liglere katılan merkez kulüplerimize maddi ve manevi destek olan sayın Belediye Başkanımız Cemal Akın’a çok teşekkür ederiz. Peki, bunlar yeterli mi? Tabii ki de hayır. Bu sebeple şiddetle ihtiyacımız olan ikinci bir ışıklandırmalı sahanın  yapılması için ASKF yönetimi olarak Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç beyefendinin peşini ve Gençlik Merkezinin yanında yeni sahamızın 3,5 milyar liralık ödeneğinin çıkarılmış olduğunu ve en kısa zamanda ihalesinin yapılacağı sözünü aldık” dedi.

 

Tüm Sahalarımız Sentetik Çim  Hale Getirildi

 

ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın konuşmasında ilimize yapılan sahaların sentetik hale getirildiğini belirtti. Daha önce toprak olan ilçe ve beldede ki sahaların sentetik hale getirildiğini belirten Günaydın, “ Bartın ilimiz artık tesis yönünden diğer illerden geri kalmamaktadır. Son yıllarda Bartın’da amatör lige ve alt liglere katılan kulüplerimizin sahaları sentetik çim düzeyli saha haline getirildi. Amasra sahamız sentetik çim ve tribünleri ile ışıklandırılmış, Kumluca sahamız sentetik çim ve tribünleri ile  ışıklandırılmış, Ulus sahamız sentetik çim ve tribünleri ile ışıklandırılmış, Kurucaşile sahamız sentetik  çim ve tribünleri ile  ışıklandırılmış, Kozcağız sahamız sentetik çim ve tribünleri ile ışıklandırılmış, Apdipaşa sahamız sentetik çim ve tribünleri ile, Kızılelma sahamız toprak saha ve tribünleri ile hizmet vermektedir.  Bu hizmetleri ilimize kazandıran başta Gençlik ve Spor Bakanımıza, Sayın Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze özverili çalışmaları için Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a ve Gençlik ve Spor il Müdürümüz Sayın Ali Özdemir’e, Tesisler Şube Müdürümüz Emine Koçoğlu’na Spor Şube Müdürümüz Fatma Elif Ceylan’a ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Bartın’da 5 Kez Türkiye Şampiyonası Finalleri Düzenlendi

 

Türkiye Futbol federasyonu tarafından alt kategorilerde her yıl organize edilen Türkiye Şampiyonası müsabakalarına ilimizin ev sahipliği yaptığını belirten Günaydın; “ Federasyonumuzun çalışmaları tabii ki bunlarla sınırlı değil Takdir edersiniz ki bizlerin Türkiye Futbol Federasyonu ile ilişkileri üst düzeydedir. Daha önceleri de bildiğiniz gibi alt kategoriler Türkiye Şampiyonası  Grupları ilimizde yapılmaktadır. İlimize şimdiye kadar beş kez Türkiye şampiyonası Final müsabakaları, iki defa çeyrek final müsabakaları sayısız Türkiye Şampiyonası 1.kademe müsabakaları aldık. İlimize gelen kulüplere elimizden gelen misafirperverliği gösterip, ilimizin tanıtımına ve ilimiz ekonomisine de bir nebzede katkılarımız olmuştur. Bu haklı gururu birlikte yaşıyoruz” dedi.

 

Her Yıl İnkum Plaj Futbol Turnuvası Müsabakaları Düzenliyoruz

 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun gelirlerinin kısıtlı olduğuna değinen ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın, “ Yapmış olduğumuz diğer bir etkinlikte, geleneksel hale gelen İnkum Plaj Turnuvasıdır.. Biz bu hizmeti 2001 yılından beri bıkmadan usanmadan severek yapıyor ve her yıl daha iyiye gitmesi için uğraş veriyoruz. Burada elde edilen gelirler her ne kadar az olsa da kulüplerimize harcanmaktadır. Pandemi  nedeniyle bu seneki Plaj turnuvasını gençlerimizin sağlığı için Belediye başkanımız Sayın Cemal Akın beyle istişare ederek  oynatmama kararı aldık. Bizlere İnkum Plaj Futbolu etkinliğinde desteğini esirgemeyen her yıl büyük katkılar vererek sürdüren belediye Başkanımız sayın Cemal Akın beye de sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Bizlere ve merkez kulüplerimize hiç kimsenin şimdiye kadar yapmadığı yardımları yapmış ve daha üst düzeyde yapmaya devam etmektedir. Sizlerin huzurunda bir kez daha sayın Başkanımıza çok teşekkür ederiz.

Bilindiği üzere Türkiye genelinde gelir, az olan federasyonlardan biriyiz, federasyonumuz İnkum Plaj Turnuvasından, kulüplerimizin transfer yaparken bizden aldığı vize ve referanslardan, futbol kulüplerimizin aktarma yaptıkları oyuncuların aktarmalarından elde ettiğimiz gelirlerle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere bu gelirleri kulüplerimize geri dönüş olarak sağlamaya ve yardımlar yaparak desteklemeye çalışıyoruz, yaptığımız yardımlar az ama federasyonumuzun bütçesine göre harcamalarımızı yapıyoruz. İlimizde şampiyon olup Türkiye şampiyonalarına giden ihtiyacı olan kulüplerimize maddi destek veriyoruz. Ödül olarak kupa, şilt ve madalyalarla sporcularımızı motive etmeye çalışıyoruz. Yeni sezonlarda da elimizden gelen destekleri sürdüreceğiz. Yeni sezonda Türkiye şampiyonasına giden kulüplerimize 1000 TL nakdi yardım yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Bartınspor Ve Amasrasporu Destekleyeceğiz

 

Yıllardır kulüplerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Günaydın, “ Değerli Genel Kurul Üyelerimiz, sayın kulüp başkanlarımız, kıymetli antrenör kardeşlerim. Sizlerin de büyük destekleri ile ilimizde kurulan alt yapı liglerinin oynanması bizleri mutlu ediyor, geleceğimizin yıldızlarının yetişmesinde katkılarınızı önemsiyoruz. Yüzlerce çocuğumuzun sokak aralarından, internet kafelerden, kötü alışkanlıklardan uzak tutup spor yapmalarını sağlamak ne büyük mutluluk. Bu minik yavrularımıza sporu sevdirmek ve bir kulüpte alt yapı eğitimini almasını sağlamak bizlere gurur vermektedir.

 Gençlik ve Spor bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Konfederasyonumuz, arasında imzalanan üçlü protokolle sağlık güvencesi bulunmayan sporcu kardeşlerimizin sağlık hizmetleri ücretsiz olarak verilmektedir.

Bölgesel Amatör Ligde ilimizi temsil edecek olan Bartınspor ve Amasrasporu yalnız bırakmayacağız.  ASKF olarak bütün sezon yanında olduğumuzu hissettireceğiz. Tüm maçlarında tek vücut olarak her iki takımımızı da destekleyeceğiz.

Değerli arkadaşlarım; bizler sizlerin desteği ile yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizler kulüplerimizin tüm sorunlarını çözmek, maddi ve manevi destek olup gece gündüz demeden daha önceki yıllarda olduğu gibi çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Bunun için siz değerli delegelerimizden yetki ve destek istiyoruz. 11.Olağan Genel Kurulumuzun ilimize ve spor camiamıza hayırlar getirmesini diliyor, hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Bartın ASKF Genel Sekreteri Esat Günaydın
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›