Ortak istekleri “bilgisayar” ve “tablet” oldu

Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç’ın başlatmış olduğu “Mektup Projesi” kapsamında çocuklardan cevaben gelen mektuplar herkesi duygulandırdı.
Bu haber 2021-03-27 14:56:23 eklenmiş ve 575 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Özel Haber

 

 

Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç’ın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başlattığı öksüz ve yetim çocuklar için mektup projesi kapsamında çocuklardan istekleri soruldu.

 

Kaymakam Kılıç, mektubunda, “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Devletimizin ve milletimizin aydınlık geleceğinin ikbal ışığı ve yıldızısınız. Sizin, devletimiz ve milletimiz için ne kadar kıymetli olduğunuzu düşünerek şanlı bayrağımızın gölgesinde hep güler yüzünle başarılara koşacağınıza inancım tamdır. Ailenden senin için ne almasını isterdin? Bu isteğini bizimle paylaşman için mektubunu bekliyorum.” derken öğrencilerden cevaben gelen mektuplar ise yürek burktu.

 

Pandemi sürecinde okullarından uzun süre ayrı kalan ve uzaktan eğitim gören çocukların ortak isteği derslerine çalışabilecekleri internet, tablet ve bilgisayar oldu.

 

Kardeşi ve kendisi için bir mektup yazdı

 

Birinci sınıftaki kardeşi ve kendisi için bir mektup kaleme alan minik Arda, “Sayın Kaymakam Abi” diye başladığı mektubunda “Ben Arda, beni ve kardeşimi düşünüp mektup yazdığınız için çok teşekkür ederim. Virüsten dolayı okula gelemedik, ben köyde olduğum için internetimiz yok, bilgisayarımız da yok, onun için derslere katılamadık, derslerden uzak kaldım. Kardeşim de 1. Sınıfta, henüz o da okumaya geçemedi, çünkü o da derslere katılamadı. Ben okumak istiyorum, okumuş futbolcu olmak istiyorum, çünkü futbol oynamayı çok seviyorum. Kaymakam abi, kardeşim yazamadığı için benden size teşekkür etmemi istedi. Benim sizden istediğim bilgisayar, kardeşim için eğer mümkünse tablet istiyoruz. Tekrar teşekkür ederiz Kaymakam abi, hoşçakalın” dedi.

 

 

 

 

“Hayat bazen istediklerimizi vermeyebilir ama…”

 

Kaymakamlığın sosyal medya hesabından isimsiz olarak paylaşılan mektuplardan biri de çok dikkat çekiciydi. “Siz de bizim için değerli ve kıymetlisiniz” dediği Kaymakam’dan test kitabı, bisiklet ve mont isteyen bir çocuğun mektubundaki “Hayat bazen istediklerimizi vermeyebilir ama ben istediklerimizi zamanla alacağım” ifadesi gözleri doldurdu. Koca yürekli o çocuk da mektubunda aşçı olmak istediğini belirtirken “Sayın Kaymakamım, ilgi ve akalanızdan dolayı çok teşekkür ederim. Siz de bizim için değerli ve kıymetlisiniz. Sizin de benim için yaptığınız fedakarlıkları boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum. Önünüze başarılı bir aşçı olarak çıkacağım. Evet hayat bazen istediklerimizi vermeyebilir ama ben istediklerimizi zamanla alacağım. Benim sizden talebim, set halinde test kitapları ve bisiklet ve bir de mont. Şimdiden teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

Yine bir başka mektupta da bir çocuk bilgisayar talebini dile getirerek “Sevgili Kaymakamım mektubunuzu aldım. Çok teşekkür ederim. Evde daha iyi ders çalışabilmek için bilgisayarımın olmasını çok isterdim.” dedi.

 

 

Talepleri tek tek not aldı, sevinçlere ortak oldu

 

Gelen mektuplardan çocukların ihtiyaçlarını öğrenen Mehmet Sadık Kılıç, talepleri tek tek not aldı. Ardından da çocukların bilgisayar, tablet, bisiklet, oyuncak, forma gibi isteklerini evlerine bizzat hediye götüren Kaymakam Kılıç, çocukların bu sevinçlerine ortak oldu. 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma sonucunda Kaymakam, “Bu evlatlarımız gelecekte ülkemizde söz sahibi olacaklar ve bu tarz projeler ile onları aydınlık bir geleceğe taşımak ve hazırlamak bizim görevimiz. Hepsi ile gurur duyuyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

6 aylık staj sürecini tamamlayarak geçtiğimiz hafta “Kaymakam” olarak asaleten atanan Mehmet Sadık Kılıç’ın çabası ilçede ve Bartın’da büyük takdir topladı.

 

 

ETİKETLER : Bartın Ulus Kaymakamlığı Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç Mektup Projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›