Rotahane’nin son durağı Bartın oldu

Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin arttırılmasını hedefleyen Pervin Ersoy, ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesi kapsamında, Türkiye’nin tarihi önemi ve doğal güzellikleri yüksek şehirlerinden Bartın’a “Rotahane” ekibiyle birlikte özel bir tur düzenledi.
Bu haber 2021-03-25 11:37:45 eklenmiş ve 256 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Tarihi ve doğal güzellikleriyle, sahilleri ve yaylalarıyla, mimari dokusu ve eşsiz manzaralarıyla “Batı Karadeniz’in incisi”, “Ankara’nın denizi” konumunda olan Bartın, Rotahane tarafından gerçekleştirilen 'Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz' projesine ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin tanıtımı ve iç turizme verilen önemin arttırılmasını hedefleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Türkiye’nin tarihi önemi ve doğal güzellikleri yüksek şehirlerinden Bartın’a Rotahane ile birlikte özel bir tur düzenledi.

Ersoy ve beraberindeki sanatçılar Murat Dalkılıç, Akasya Asiltürkmen, Orçun Dalarslan, Özgür Özgülgün, Yeliz’den oluşan Rotahane ekibine, Vali Sinan Güner’in eşi Uzm. Dr. Beyhan Güner, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç eşlik etti.

Proje kapsamında Amasra ilçemize gelen Rotahane ekibine İl Kültür ve Turizm Müdürü tarafından İlçe tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili bilgi verildi.

Ardından Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü ve Arkeoloji Müzesi gezisiyle program Amasra’daki gezi programı sona erdi.

Rotahane ekibi daha sonra ise Bartın kent merkezine gelerek İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç eşliğinde Bartın şehir merkezini ve Kent Müzesini gezerek ilimizin kültür ve turizm değerleri hakkında bilgi aldı.

ETİKETLER : Bartın "Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz" Rotahane Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy Murat Dalkılıç Akasya Asiltürkmen Orçun Dalarslan Özgür Özgülgün Yeliz
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›