Karakaş, belge ve rakamlarla konuştu

“Enine Boyuna” programının canlı yayın konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın sözlerine yanıt verirken belgelerle konuştu. AK Parti’nin Bartın’da yaptığı yatırımlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Karakaş, devam eden 7 milyarlık yatırımı da merak ettiğini belirtirken yatırımlarla ilgili yapılan açıklamalardaki rakamlara dikkat çekti.
Bu haber 2021-03-19 10:54:47 eklenmiş ve 219 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Dijital TV’de yayınlanan “Enine Boyun” programında Mustafa Ahmet Oktay’ın konuğu CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş oldu.

 

Canlı yayınlanan programda geçtiğimiz yayında çarpıcı iddialarıyla gündem yaratan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın iddialarına yanıt veren Karakaş, sert çıkışlar yaparken belgelerle konuştu.

 

İl Başkanlığı binasıyla ilgili de soruya yanıt veren CHP İl Başkanı Karakaş, AK Parti İl Başkanlığı binasıyla ilgili sorular da sorarken “Bizim müteahhitlerimiz falan yok. Biz bunu kendi öz kaynaklarımızdan yapacağız. Geçen yıl da pandemi dönemine denk geldiği için hatta kiracı falan da çıkartmadığımızdan o süreçte engellemişti. İnşallah önümüzdeki aylarda başlayıp bitireceğiz. Biz konularda hep şeffafız. AKP de yeni bir bina yaptı. Bana o zaman ‘bu binayı kaç paraya aldınız?’ diye sormuşlardı. Ben de şeffaf bir şekilde açıkladım. Ben de şunu sormak istiyorum; o binayı nasıl yaptınız? Ben mesela bina bitince kuruşuna kadar harcadığım parayı açıklayacağım. Çünkü Bartın halkına biz bunu söylemek zorundayız. Onlar da yürekleri varsa açıklasınlar. AK Parti binayı yaptık diyor ama kendi binası mı, mülkiyeti onun mu, kaç liraya mal oldu, para nereden geldi? Çünkü biz bir siyasi partiyiz ve milletin parasını harcıyoruz.” dedi.

 

Karakaş, rakamlara dikkat çekti!

 

AK Parti’nin Bartın’da yaptığı yatırımlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Karakaş, devam eden 7 milyarlık yatırımı da merak ettiğini belirtirken şöyle konuştu:

 

“Sayın Kalaycı,‘3 milyar liralık Kurucaşile yoluna baksınlar’ dedi. Biz gidiyoruz Kurucaşile’ye bakıyoruz da sıkıntı yok, Allah razı olsun. 17 Temmuz 2017’de yaptığı bir açıklamada AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, ‘Bartın-Kurucaşile yolu 13 kilometre gidiş, 13 kilometre geliş toplam 26 kilometre uzunluğunda, 5 tünel inşa edilerek toplam 1 milyar 550 milyon liraya mal olacak’ diyor. 2017 yılında yapılan bu açıklama mı doğru, yoksa Sayın Kalaycı’nın dediği 3 milyar lira doğru? Aradaki 1,5 milyarı kim yedi? Bunları ben söylemedim. Yılmaz Tunç’un gazetedeki açıklamasından okudum. Tünellerin boyunu da 26 kilometre var mı diye bitince ölçeceğim. Yoksa orada da bir fırıldak var. 2013 yılında Orman Bakanlığı’nın bir yayını var. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bartın’a geldi. ‘Bartın’da son 11 yılda 2 milyar TL yatırım ve destek sağlandı’ diyor. Burada bütün Bakanlıklar var. Burada 11 yılda 2 milyarlık yatırım diyor, 2019 Yerel Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Bartın mitinginde yaptığı konuşmada da ‘Bartın’a 6,5 milyarlık yatırım yaptık’ diyor.

 

“Bana liste halinde versinler”

 

Turhan Kalaycı, bir video çekmiş, gidiyor Kirazlıköprü Barajı’nın önünde diyor ki ‘8 milyar liralık yatırım yaptık, 7 milyarlık yatırımımız da devam ediyor’ diyor. Şimdi bu rakamlardan hangisi doğru? Ben Cumhurbaşkanı’na güveniyorum. Sayın Kalaycı, ya rakamları ya da milyonla milyarı karıştırıyor? Ben şimdi Bartın’da yaşayan bir vatandaş olarak Bartın’da devam eden 7 milyarlık yatırımı merak ediyorum. Eminim ki halkımız da bunu merak ediyordur. Bana liste halinde versinler.

 

“Biz yaptık diye konuşmasınlar”

 

Ama şunu söylemek istiyorum; ben hiçbir yerde dersimi çalışmadan çıkıp konuşmam. Benim katıldığım bir televizyon programında ben ‘Bartın’da hiç yatırım yapılmadı’ demişim. O televizyon programının 1 saat 6’ncı dakikasına baksın. Ondan sonra çıksın benden mi özür dileyecek, Bartın halkından mı özür dileyecek? Ben 1 saat 6’ncı dakikalık o kısımda; ‘Bartın’da bugüne kadar yapılan yatırımların tümüne teşekkür ediyorum’ diyorum. Çünkü bizde devlet terbiyesi var. Onların hepsine teşekkür ettim. Ancak şunu söyledim; ‘Bartın’da istihdam konusunda yaptığınız bir liralık yatırım yok’ dedim. Bu ne demek; TTK’ye 2 bin işçi mi aldınız, bin kişiyi çalıştıran fabrika mı yaptınız? OSB’deki fabrikaları oradaki fabrika sahipleri yaptı. Biz yaptık falan diye de konuşmasınlar.”

 

“Benden çok onun cevap vermesi lazım”

 

Yine AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın Gölbucağı Camii inşaatıyla ilgili sözlerine de yanıt veren Karakaş, “Gölbucağı cami inşaatıyla ilgili bizle ne ilgisi varsa, ‘bir ağaç için caminin projesi değişti’ dedi. Bir ağaç için cami feda edilebilir ama o ağacın kıymetine bağlıdır. Bizim dinimizde ‘ağacı kes de cami yap’ demez. Bir de hep Osmanlı’ya atıfta bulunuyorlar. Fatih Sultan Mehmet’in şu lafını da unutmasınlar; ‘benim ormanlarımdan bir dal kesenin ben kafasını keserim’ demiştir. Bir de bir şey daha şunu söyleyeceğim; bu da onlara kapak olsun. Atatürk, Yalova’da bir çiftlik evi yaptırır yanında da çınar ağacı vardır, aynı o caminin oradaki çınar ağacından. Ağaç büyür, eve zarar vermeye başlar, bahçıvan ‘ağacı kesmemiz lazım’ der. Atatürk de ona cevap vererek ‘evi taşıyın’ der. Bu kültürden gelmiyorsa zaten bir ağacın onun için bir değeri yoktur. Bu ormanda yapılan katliamlarda AKP İl Başkanı’nın iktidar partisinin il başkanı olarak  bu katliamlara benden çok onun cevap vermesi lazım” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş Bartın Dijital TV Enine Boyuna Programı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›