ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri, tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenlerle anıldı. Günün anlam ve önemini belirten Bartın Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, “18 Mart 1915’in, milletin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç̧, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir” dedi.
Bu haber 2021-03-18 12:46:35 eklenmiş ve 163 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

Atatürk  Anıtı’na çelenk bırakıldı

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri, tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenlerle anıldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Bartın Valisi Sinan Güner, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Vekili Fahrettin Fırıncıoğlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok başta olmak üzere il protokol katıldı. Meydandaki törende ise Vali Güner, Garnizon Komutanı Vekili Şahin, Belediye Başkan Vekili Fırıncıoğlu ve Dernek Başkanı Altunok, Atatürk Anıtına çelenk sunarken Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

 

Altunok: “En güçlü nişanesi”

Başkan Altunok günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimizin Türk milletinin sarsılmaz birlik ve “beraberliğinin de en güçlü nişanesi olduğunu ifade eden Ekrem Altunok şöyle konuştu:

18 Mart 1915’in, milletin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın tarihidir. Çanakkale; bu destanı yazan kahraman milletimizin savaşta dahi insanlığını unutmadığını tüm dünya milletlerine gösterdiği bir yerdir. İnsana saygı duymanın, vicdan sahibi olmanın zaman ve yer koşuluna bağlı olmadığını, kahraman Türk ordusu tüm dünyaya Çanakkale’den göstermiştir. Etnik kökeni ve mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir.

 

“Yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler”

 

Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale’nin kahramanları, umudun bittiği yerde imanın; gücün tükendiği yerde azmin; silahın olmadığı yerde yüreğin her türlü olumsuzluğu yenebileceğini ispat ettiler. Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı Çanakkale’dir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

 

“Vazgeçilmez güç kaynağıdır”

Vatan toprağı için canını feda eden aziz şehitlerimiz bizlere devletimizi ve cennet vatanımızı hediye etmiştir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara sahip çıkmaktır. Çanakkale ruhu ve şuuru bugün bizim ihtiyacımız olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynağıdır. Çanakkale’de atalarımıza karşı diz çökenler yüz yıldır emellerinden ve ideallerinden vazgeçmediler. O gün bize karşı savaşı kaybedenler bugün farklı oyunlarla karşımıza çıkıyor. Bugünkü terör örgütlerinin tamamı aynı zihniyetin ürünüdür. Zaman ve mekan değişse de düşman da, senaryo da hep aynıdır. Yapmamız gereken bu terör örgütleriyle bir ve beraber olarak mücadele etmektir. Şer odaklarının amaçlarına ulaşmaması için daha çok kenetlenmeliyiz.

“Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz”

Bir olmalıyız, beraber olmalıyız, kardeş olmalıyız ve bu coğrafyada kardeşçe yaşamalıyız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeliyiz. Siyasi çekişmeleri ve iç çekişmeleri bir tarafa bırakmalıyız. Çünkü bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bizim buradan başka gidecek ülkemiz de yoktur. İnancımız, dünya görüşümüz ve etnik kökenimiz ne olursa olsun, ortak sevdamız Türkiye Cumhuriyeti Devleti olsun. Ay yıldızlı bayrağımız olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korusun. Bu birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

 

Şehitlerimiz için dualar okundu

 

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından il protokolü Bartın şehitliğini ziyaret ederken Sinan Güner şehitlik defterini imzaladı. Tüm şehitler için hatim ve duaların okunduğu ziyarette yine protokol şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı.

 

Şehitler için Kuran-ı Kerim okutuldu

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ikinci tören Bartın Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Vali Sinan Güner, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Vekili Fahrettin Fırıncıoğlu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok yine başta olmak üzere il protokolünün katıldığı tören Covid-19 kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi.

Şiir dinletisinin yapıldığı törende 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de verildi.

 

 


ETİKETLER : Bartın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Bartın Bartın Valiliği
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›