“BARTIN İÇİN ELE ELE, HEDEF MAVİ KATEGORİ”

Covid-19 ile mücadelede hayata geçirilen Dinamik Denetim Modeli’ne destek veren Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, ilimizin “mavi” yani düşük risk grubuna geçmesi için “Bartın İçin Ele Ele, Hedef Mavi Kategori” diyerek esnafı ziyaret ederken bu süreçte yapılması gerekenleri ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.
Bu haber 2021-03-17 16:48:49 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

Bakkallar ve Bayiler Odası’ndan çağrı:

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin olumsuz etkilerinin bir an önce ortadan kaldırılması, halen devam eden bulaş riskinin minimuma indirilmesi ve 2 Mart itibariyle geçilen kontrollü normalleşme sürecinde vaka sayısının düzenli bir şekilde gerilemesini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca ülke genelinde başlatılan “Dinamik Denetim Modeli”, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları tarafından uygulanmaya çalışılıyor.

 

Bu çerçevede yapılan denetimlere Vali Sinan Güner, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve kurum müdürlerinin yanı sıra esnaf odası başkanları da katılıyor.

 

Başta üyeleri olmak üzere esnafı dolayarak yeni dönemde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirmeler yapanlardan biri de Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan. “Bartın için el ele” sloganı doğrultusunda hemen her gün Bartın sokaklarında başta Oda üyeleri olmak üzere kapı kapı gezen Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan, Bartın’ın en kısa sürede “mavi” kategoriye geçebilmesi için uyulması gereken kuralları esnafa anlatıyor.

 

İşletmelerden misafirlere girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü yapılması tavsiyesinde bulunan Özkan, 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde kimsenin işletmeye sokulmaması gerektiğini söylerken “Tüm işletmelerin girişlerinde en antiseptiği bulundurulmalı ve ister personel ister müşteri ya da misafir olsun ellerini bu antiseptikle temizlemeden asla içeriye alınmamalı. Elbette ki Covid-19 pandemisinin bayından beri vaz geçilmezimiz olan maske herkes için bir zorunluluk olmayı sürdürmeli. Müşteriler asla maskesiz içeriye alınmayacağı gibi personelin de birbirleriyle ve müşterilerle temaslarında mutlaka maskeli olmaları sağlanmalı. İş yerlerine girişlerde tüm müşteriler ve ziyaretçiler için Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapılmalı, durumu riskli gözüken kişiler içeriye alınmamalı.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan pandem denetim normalleşme
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›