Hapis cezası için af konusu gündemde!

Çek mağdurlarında esnaf ve aileleri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Geriye dönük 42 ayı kapsayacak şekilde bir kereye mahsus olmak üzere hapis cezası affının gündemde olduğu öğrenildi. Detayları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak olan gelişmeyle ilgili AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç’un başkanlık ettiği TBMM Adalet Komisyonu’nun bir çalışma yaptığı bilgisi edinildi.
Bu haber 2021-03-12 10:44:54 eklenmiş ve 139 kez görüntülenmiştir.

 

Çek mağdurları için önemli gelişme:

 

NİLAY MERYEM ÇÖMLEK-ÖZEL HABER

 

 

Özellikle de 2018 yılının son çeyreği ve 2019 yılının ilk yarısında ekonomide yaşanan daralma çok sayıda sektörü zora sokmuş ve bu zorlu süreçte pek çok esnaf ile müteahhittin çekleri yazılmıştı.

 

Af ve infaz yasasında çek mağdurları kapsama alınmadığı için, çekini ödeyemeyen 250 bin kişinin cezaevine girme ihtimali bulunurken TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir programda konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Hapis cezasının kaldırılması yönünde görüşler var. Ama çeke olan güven azalır, çekin tahsil kabiliyeti azalır diyen görüşler de var. Burada bankaların sorumluluğunu da artıracak bir düzenleme yaparak. Anayasamızdaki suça ekonomik ceza ilkesini de düşünerek bu konuyu bir kalıcı çözümü kavuşturmak da fayda var. Tabii tarafların iş dünyasının görüşleri burada önemli. Sorun ortada, bu sorun elbette çözülmeli. Yaptığımız geçici düzenleme de zaten bunu düşünerek yaptığımız bir geçici düzenlemeydi. Önümüzdeki süreçte bütün tarafları, ilgilileri dinleyerek bir çözüme kavuşturmanın bir hal çaresi bulmanın gayreti içerisinde olacağız.” demişti.

 

Çek mağdurlarında esnaf ve aileleri sevindirecek çok önemli bir gelişme yaşandı. Geriye dönük 42 ayı kapsayacak şekilde bir kereye mahsus olmak üzere hapis cezası affının gündemde olduğu öğrenilirken detayları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak olan gelişmeyle ilgili AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç’un başkanlık ettiği TBMM Adalet Komisyonu’nun bir çalışma yaptığı bilgisi edinildi.

 

İş dünyası da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) da konuyla ilgili olumlu görüş bildirirken pandemi nedeniyle zora giren esnaf gelecek müjdeli haberi bekliyor.

ETİKETLER : Bartın çek çek mağdurları TBMM Adalet Bakanlığı TBMM Adalet Komisyonu TOBB
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›