Ruhsatlarındaki saate göre faaliyet gösterecekler

Olağanüstü şekilde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan kararlar doğrultusunda; il genelindeki otobüs terminallerinde faaliyette bulunan yeme-içme yerlerinin Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet göstermeleri kararlaştırıldı.
Bu haber 2021-03-11 14:06:07 eklenmiş ve 115 kez görüntülenmiştir.

 

Valilik yeni kararlar açıkladı:

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, geçtiğimiz gün Vali Sinan Güner, başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile toplandı. Olağanüstü şekilde gerçekleştirilen toplantıda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle önemli yeni kararlar alındı.

 

Alınan kararlar Bartın Valiliği’nce kamuoyuna duyuruldu.

 

Bu doğrultuda; İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 08.01.2021 tarih ve 1 no’lu kararının 1. maddesi ile “İlimiz genelinde zaruri olan ve açılmasına Valilik tarafından izin verilen yaygın eğitim kurslarında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yayınlanan Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen tedbirlere uyulması şartıyla yüz yüze eğitimlere başlanılmasına” karar verilmişti.

 

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı uhdesinde olan Kur’an Kursu öğretim programlarında Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberleri ile Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirlere ve talimatlara uyulması kaydı ile yüz yüze eğitime başlanmasına karar verildi.

 

Ayrıca İlimiz genelinde otobüs terminallerinde faaliyette bulunan yeme-içme (lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb.) yerlerinin Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tedbirlere uymak kaydıyla iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında belirtilen çalışma saatlerine uygun şekilde faaliyet göstermeleri kararlaştırıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği pandemi İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›