“Demek ki 18 yılda bu işi beceremediniz”

İncelemelerde bulunmak üzere Bartın’a gelen İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Eğer hükümet, 18 yıllık iktidarın ardından reform diye yola çıkıyorsa ‘siz 18 yıldır iktidardasınız, ne istediniz de yapamadınız?’ diye sormak lazım. Demek ki 18 yılda bu işi beceremediniz. Peki, seçim geldiğinde millete ne diyeceksiniz? Onlardan nasıl ve ne yüzle oy isteyeceksiniz? Artık biz milletimizin doğru bir mukayese ve analiz yaparak iktidarı değiştirmesini bekliyoruz” diyerek hükümeti eleştirdi.
Bu haber 2021-03-10 09:28:35 eklenmiş ve 147 kez görüntülenmiştir.

 

İYİ Parti Milletvekili, Bartın’dan iktidarı eleştirdi

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cumali Durmuş, ilimizde vatandaşların yaşadıkları sorunları yerinde analiz etmek ve bunların çözümü noktasında üretilecek formüllere ışık tutacak bir rapor hazırlayarak bunu İYİ Parti Genel Merkezi’ne sunmak üzere Bartın’a geldi.

 

İlimizde iki gün boyunca başta ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri olmak üzere vatandaşlarla çeşitli temaslarda bulunacak olan Milletvekili Yaşar ve Durmuş, ziyaretleri öncesinde İYİ Parti Bartın İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

İYİ Parti Bartın İl Başkanı Mehmet Kasapoğlu ve parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında il konuşan Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş oldu. Durmuş, Türkiye’nin bütün illerinde vatandaşla birebir konuşarak yaşadıkları problemleri yerinde analiz etmek ve bunların çözümü noktasında formüller üretmek için ziyaretler gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda da Bartın’a geldiklerini söyledi.

 

“Millet Bizi Çağırıyor”

 

Sözlerine 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kadına yönelik işlenen suçlarda cezaların artırılması yönündeki taleplerini ve hazırladıkları yasa taslaklarını anımsattı. Bu konuda parti olarak her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade den Yaşar, “İster bizim gündeme getirdiğimiz kanun tekliflerini getirsinler görüşelim, arzu ederlerse de kendi kanun tekliflerini getirsinler biz onları destekleyelim” dedi.

 

Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmalara değinen Yaşar, parti olarak devletin ve milletin yararına olan her teklifine şimdiye kadar kabul oyu verdiklerini, çünkü milletin önceliklerini partilerinin öncelikleri olarak kabul ettiklerini söyledi.

 

“Millet Bizi Çağırıyor” programı adı altında, pandemi şartları altında Genel Başkanları Meral Akşener’in her hafta bir ili ziyaret ederek temaslarda bulunduğunu, parti yöneticileri ve milletvekillerinin de ekipler halinde tüm Türkiye’yi gezerek vatandaşlardan birebir yaşadıkları sıkıntıları, beklenti ve taleplerini dinlediklerini, sonrasında bunları bir rapor haline getirerek Genel Merkez’e sunduklarını, Genel Merkez’in de problemlerin çözümü için üretilebilecek formüller noktasında çalışmalar yaptığını anlattı. Yaşar, özetle şunları söyledi:

 

“Bundan da doğal hiçbir şey olamaz”

 

“Pandemi gibi olağanüstü durumlarda devlet otomatikman vatandaşının yanında olur. Bugün devletin her türlü kesime sağlayacağı katkı devlet olmanın gereğidir. Bugün bizim özellikle, esnafa, sanatkâra, çiftçiye vereceğimiz destek devlet olmanın görevidir.

Gittiğimiz her yerde ‘biz bu ülkeye yıllardır vergi ödüyoruz, hiç olmazsa devlet olumsuz şartlarda yanımızda olsun, desteğini hissettirsin’ diyorlar, ki bundan da doğal hiçbir şey olamaz.

 

“Devede kulak misali”

 

Evet, Türkiye’de hükümetin bu dönemde yapmaya çalıştığı bazı şeyler var ama biz diyoruz ki, ‘Devlet faizle borç ötelemesin, bu faizleri silsin. Faizsiz olarak pandemi bitene kadar tüm borçlar yapılandırılsın istiyoruz. Genel Başkanımızın bir teklifi vardı. Pandemiden olumsuz etkilenen müesseselere karşılıksız olarak 10’ar bin TL yardımda bulunulması için bir teklifimiz vardı ama bunların hiç biri dikkate alınmadı. Bunlar büyük rakamlar değil. Buraya ayrılacak rakam, bugün 5 tane firmaya ayrılan rakamdan çok daha küçük adeta devede kulak misali.

 

“Hastane inşaatı bir an önce bitirilmeli”

 

Bartın’ın en öncelikli ihtiyacının hala bitirilemeyen Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanması olduğunu iyi bildiklerini belirten Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Koronavirüs pandemisi ile birlikte daha da önem kazanan çevresel şartların öne çıktığı bu dönemde hastane inşaatına öncelik verilerek biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

 

“Seçim geldiğinde millete ne diyeceksiniz?”

 

Türkiye’deki ekonomi politikalarının yanlışlığına değinen, işsizliğin ulaştığı rakamın ürkütücü olduğundan bahseden ve en korkuncunun da geleceğinden endişe eden gençliğin yurtdışında yaşamak istediği yönünde istatistiklerin varlığından bahseden Milletvekili Yaşar, İYİ Parti’nin gerekli bilgi birikimine sahip, deneyimli kadrolarıyla iktidarın alternatifi olduğunu savundu.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, “Eğer hükümet, 18 yıllık iktidarın ardından reform diye yola çıkıyorsa ‘Siz 18 yıldır iktidardasınız, ne istediniz de yapamadınız?’ diye sormak lazım. Demek ki 18 yılda bu işi beceremediniz. Peki, seçim geldiğinde millete ne diyeceksiniz? Onlardan nasıl ve ne yüzle oy isteyeceksiniz? Artık biz milletimizin doğru bir mukayese ve analiz yaparak iktidarı değiştirmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın İYİ Parti İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cumali Durmuş
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›