Bakan Kurum, “enişteniz olarak şehrin emrindeyim” dedi

AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2023 seçimlerinin önemine dikkat çekerken Bartın’ın eniştesi olarak bir söz vererek “Amacımız güçlü Türkiye için güçlü Bartın’ı inşa etmektir. Bunu hep birlikte yapacağız. Bizim Bakanlığımızı ilgilendiren tüm işleri İl Başkanımız, Milletvekilimiz ve Belediye Başkanlarımız bizlere getirsinler, bu noktada her türlü hizmeti ve yardımı yapmaya hazırız” derken Bartın’ın emrinde olduğunu ifade etti.
Bu haber 2021-03-06 21:26:23 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bir dizi temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Bartın’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

 

Burada partililer tarafından yoğun bir ilgiyle ve kalabalıkla karşılanan Bakan Kurum, parti yöneticileriyle de bir araya geldi.

 

Kalaycı: “Bizler için büyük bir kazanç ve prestijdir”

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Bakan Kurum’un Valilik’teki toplantının ardından vermiş olduğu müjdelerle birlikte Batı Karadeniz’in incisi Bartın’ın turizmde çok tercih edilen bir il konumuna geleceğini kaydederek “Bizler İl Teşkilatı olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sayın Bakanımız bize müjdelerle geldi. Irmak ıslahının başlaması, Millet Bahçesi, TOKİ Konutlarımız, bizler için büyük bir kazanç ve prestijdir. Batı Karadeniz’in incisi Bartın, ırmak ıslahıyla birlikte turizm açısından çok tercih edilen bir il olacaktır. Sayın Bakanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Tunç: “Çok önemli projeleri masaya yatırma imkanı bulduk”

 

Bartın’ı tüm ilçe ve beldeleriyle hatta köylerine varıncaya kadar çok önemli projeleri masaya yatırma imkanı bulduklarını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da Bakan Kurum’un Belediye Başkanlarının taleplerinin hiçbirini geri çevirmediğini vurguladı. Yapılacak çevre ve şehircilik yatırımlarıyla Bartın’ın çehresinin değişeceğine işaret eden Milletvekili Tunç, “Sayın Bakanımız ilimize çok önemli müjdelerle geldiler. Bartın’ımızı bugüne kadar meşgul eden ve bizim talep ettiğimiz birçok projenin bugün müjdesini verdiler. Çevre ve şehircilik yatırımları anlamında bu ziyaretin Bartın’a çok büyük bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Yaptığımız değerlendirme toplantısında Bartın’ı tüm ilçe ve beldeleriyle hatta köylerine varıncaya kadar çok önemli projeleri masaya yatırma imkanı bulduk. Sayın Bakanımız da hepsine çok olumlu cevap verdiler ve detaylı bir çalışma sergiledik. Belediye Başkanlarımızı talepleri oldu, onların taleplerine de duyarlı davrandı ve hiçbirini geri çevirmedi. İlimizde Millet Bahçesi Projesi çok önemliydi. 2022 yılında tamamlanacak olması Bartın’ın çehresinin değişeceği anlamına geliyor, Bartın ayrı bir güzellik kazanacak. Yine atık su arıtma tesisleri, katı atık bertaraf tesisi bu anlamda yürüyen çalışmalar var. TOKİ Konutlarında bitenler ve başlayacak olanlar var. Hepsi gerçekten çok önemli yatırımlar ve Bartın’ı her köşesiyle değiştirecek dönüştürecek önemli çalışmalar. Bartın Irmağı’yla ilgili müjdeler bizi gerçekten çok memnun etti. AK Parti iktidarının 19 yıllık döneminde Bartın’ımız bugüne kadar 7,5 milyarlık kamu yatırımı sahip oldu. Şuanda devam eden 8,5 milyarlık kamu yatırımımız var. Bu yatırımlar içerisinde de çevre ve şehircilik yatırımları da çok büyük önem arz ediyordu. Bu anlamda da Sayın Bakanımızın ziyareti çok olumlu ve anlamlı oldu. ” diye konuştu.

 

Bakan Kurum: “Şehrin emrindeyim”

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise 2023 seçimlerinin önemine dikkat çekerken Bartın’ın eniştesi olarak çok önemli sözler verdi. Güçlü Türkiye için güçlü Bartın’ı inşa etmeyi amaçladıklarını söyleyen Bakan Kurum, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bartın’a eğitimden sağlığı, sanattan spora, çevre ve şehircilik hizmetlerine, tarım ve turizm sektörüne kadar birçok alanda toplam 7,5 milyar TL yatırımlarla önemli hizmetler gerçekleştirildi. Bu hizmetleri gerçekleştirirken de sosyal belediyecilikle başladık, gönül belediyeciliğiyle devam ediyoruz. Asıl olan milletimizin, vatandaşlarımızın gönlüne dokunmaktır. İş yapılabilir ama işi yaparken de vatandaşlarımızın rızasını almak, onların taleplerini almak, onların gönlüne girebilmek çok önemlidir. Bu anlayıştan hiçbirimizin uzaklaşmaması lazım. Bizim yatırım mücadelemiz, eser siyaseti yapma mücadelemiz devam edecek. Gittiğimiz her yerde de bu kapsamda istişareler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Bartın’ımız için ki ben sizin enişteniz de sayılırım. Dolayısıyla sizin bir evladınız olarak, şehrin bir yakını olarak, bir bakanı olarak her türlü ihtiyacını gidereceğimizi, şehrin emrinde olduğumuzu ifade etmek isterim.

 

“Her türlü hizmeti yapmaya hazırız”

 

Bu noktada tüm belediye başkanlarımızı dinledik, şehrimizin sorunlarını, problemlerini hep birlikte istişare ettik ve gerek yeşil alan miktarını artırmak gerek doğaya zarar verecek süreçlere ilişkin karar almak gerek sosyal konut ihtiyacını giderecek adımları atmak, çevremizi ve doğamızı daha da koruyacak atık su arıtmaları, düzenli depolamaları yapmak bilhassa vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu her alana ilişkin birçok kararı bugün Bartın’ımız için aldık. Amacımız güçlü Türkiye için güçlü Bartın’ı inşa etmektir. Bunu hep birlikte yapacağız. 2023 seçimleri çok önemli bir seçim. 2023’e giden yolda, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 19 yıllık AK Parti İktidarını anlayışını, Cumhurbaşkanımızla yeniden yeni 19 yıllara taşımak üzere çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşıp vatandaşlarımızın sorunları, taleplerini dinleyeceğiz. Bizim Bakanlığımızı ilgilendiren tüm işleri İl Başkanımız, Milletvekilimiz ve Belediye Başkanlarımız bizlere getirsinler, bu noktada her türlü hizmeti ve yardımı yapmaya hazırız.

ETİKETLER : Bartın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum AK Parti Bartın İl Başkanlığı AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›