Kent merkezinde de mutant virüs görüldü!

“Dinamik Denetim Süreci” kapsamında Bartın’da denetime çıkan Vali Sinan Güner, Kumluca’dan sonra kent merkezinde de mutasyonlu virüs görüldüğünü açıklarken kurallara uyalım çağrısı yaptı.
Bu haber 2021-03-05 12:55:44 eklenmiş ve 115 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Kentte bin kişiden oluşan ekiplerin katıldığı denetimlerde iş yerleri kontrol edildi. Vali Sinan Güner de Hendekyanı Caddesi’nde denetim yaptı.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile ülke genelinde kontrollü normalleşme döneminde yeni “Dinamik Denetim Modeli” süreci başladı.

 

Bu kapsamda ilimizde de Bartın Valiliği koordinesinde bin kişilik ekip oluşturuldu. Her gün gerçekleştirilecek olan denetimlerin ilki de gerçekleştirildi.

 

Günlük hayatın tüm alanlarında kurallara uyulup uyulmadığı takip edilen denetimlere Bartın Valisi Sinan Güner de katıldı.

 

İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe ile birlikte Hendekyanı Caddesi’nde denetime çıkan Vali Güner,

 

Denetimler sırasında açıklamada bulunan Vali Güner, mutasyonlu virüs döneminde daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirtken maske, mesafe ve temizlik kuralının altını çizdi. Kurallara daha fazla uyup normal hayata dönmemiz gerektiğine vurgu yapan Vali Güner, herkesi kurallara uymaya davet ederek  “Pandeminin ilk dönemi sonrasında Temmuz ayında kontrollü serbestlik dönemi geldi. Sonra kısıtlamalarla geçen bir döneme girdik. 1 Mart’tan itibaren tekrar kontrollü serbestlikle yeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönemde de bir önceki dönemde olduğu gibi başarılı olmamız için maske, temizlik, mesafe kuralları başta olmak üzere bütün kurallara uymak ve yeniden ekonomik hayatın bir parçası haline gelen temasın çok olduğu yerlerde bu hayata kurallar içinde katılması ve bu kısıtlarımın tamamen kalkması için gayret göstermesi gereken bir dönemdeyiz. Şuanda bizim kuralların belirlenmesi ve hayatın kolaylaştırılması anlamında bir eksiğimiz yok aslında. Sağlık Bakanlığı 1 yıl içerisinde her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak rehberler hazırladı. Bunun gibi rehberler var. Bir berberde, bir lokanta, bir devlet kurumunda nasıl davranılacağı düşünülmüş ve hepsi yazıyor. Bir alt yapı var bir yaşanmış tecrübe var. Hele bizim bu varyant döneminde daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bu kurallara daha fazla uyup normal hayata dönmemiz icap ediyor. Şimdi okullardan geldim. Gerçekten öğrencilerimiz okula hasret kalmış. Aslında formül belli. Kurallara uyarsak eğitim de devam edecektir. Bu konuda herkesi kurallara uymaya davet etmeliyiz.” dedi.

 

“Mutant virüs dünkü sayı 29’undan aşağı değil”

 

Kumluca’daki karantina kararı ve mutant vakalarla ilgili de bir açıklamada bulunan Vali Güner, “Mutant virüs sayı 29’dan aşağı değil. İngiliz varyantı bu virüs tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de var. Bu vakalar, il dışı yani İstanbul temaslı. İller arası seyahat serbestisi var. Önemli olan burada bunlarla birlikte hayatı sürdürebilmek. Ulus’un belli bir bölgesinde köylerde karantina uygulaması var. Bu karantina uygulaması elzem bir halde. Karantina kararı vermek de karantinayı uygulamak da çok zor. Burada mühim olan bundan zarar görüyoruz. Sosyal hayat, eğitim, ekonomi zarar görüyor. Hala ikiye bölünmüş bir toplum var. Toplumun bir bölümü hala virüsü inkar ediyor. Bir kısım bu kadar bilgiye rağmen bunun hala olmadığını söylüyor. Bir taraftan da hayatını devam ettirmek isteyen bir kesim var. Bunun en korunmalı yolu maske, mesafe, temizlik. Bunun bizim söylediğimizden daha büyük bir anlamı var. Bu hayatın devamı kısıtlamaların kalkması hepimizin menfaatinedir. Temel kurallara uyarak bu süreci aşabiliriz.” diye konuştu.

 

“Temaslı isimleri verilmeli”

 

Bartın’da şehir merkezinde de mutasyonlu virüs görüldüğünü açıklayan Vali Sinan Güner, pozitif olan kişilerin temaslılarını da mutlaka doğru verilmesinin de koronavirüsle mücadelede önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerken “Pozitif olan kişilere temaslı oldukları kişiler sorulduğunda doğru bilgi verilmediğini üzülerek gözlemliyoruz. Bu dönemde temas içinde olan kişileri de izole edemezsek, kontrol etme şansımız olmaz. Temaslı bilgisi doğru verilmediği zaman virüsün yayılımının önüne geçemeyiz. Bu nedenle testi pozitif çıkanlar sorumluluk alarak temaslı oldukları kişilerin isimlerini de doğru ve eksiksiz olarak vermeliler” dedi.

 

 

 


ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bartın Valisi Sinan Güner Dinamik Denetim Modeli mutasyonlu virüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›