4 mahalle karantinada!

Vaka sayılarının düşüşe geçtiği ve normalleşme umutlarının arttığı Bartın’da, uzun süre sonra karantina kararı geldi. Bartın Valiliği ve Ulus Kaymakamlığı, Kumluca’nın Hisar Köyü’nde Covid-19 varyantı taşıyan hastaların artması üzerine karantina kararı alındığını duyurdu.
Bu haber 2021-03-01 10:44:02 eklenmiş ve 133 kez görüntülenmiştir.

 

Uzun zaman sonra ilk karantina kararı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Normalleşme umutlarının arttığı ve vaka sayısı en çok azalan iller arasında yer alan Bartın’da uzun zaman sonra bir karantina kararı geldi.

 

Geçtiğimiz Pazar günü akşam saatlerinde alınan karar Bartın Valiliği ve Ulus Kaymakamlığı’nca duyuruldu.

 

Yapılan açıklamada Kumluca’nın Hisar Köyü’nde Covid-19 varyantı taşıyan hastaların artması üzerine karantina kararı alındığını duyuruldu.

 

Covid-19 varyantı taşıyan hasta ve temaslılarının çoğalması üzerine alınan kararda 4 mahallede ikinci bir karara kadar karantina tedbiri alındığı açıklanırken “Yapılan incelemeler ve filyasyon çalışmaları sonucunda Kumluca’nın Hisar Köyü Değirmenyanı Mahallesi Göldüzü mevkiinde Covid-19 varyantı taşıyan hastaların ve temaslıların çoğalması nedeniyle vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmesini engellemek amacıyla Umumi Hıfzıssıhha  ve Kanununun 27 ve 72. Maddeleri’nin kapsamında 28.02.2021 tarih ve saat 20:00 itibarı ile Hisar Köyü Değirmenyanı Mahallesinin girişinden itibaren Hocaoğlu, Alikadıoğlu, Hacıkadıoğlu ve Müyesseroğlu mahalleleri ikinci bir karara kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir. Karantinada bulunan vatandaşların temel ihtiyaçları Vefa Destek Grubu tarafından karşılanacaktır.” denildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Ulus Kaymakamlığı karantina Ulus Kumluca koornavirüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›