“Doğa Kenti Ulus” artık bir marka!

Bartın’ın en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan Ulus, artık bir marka oldu. Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, yaylaları, şelaleleri ve seyir teraslarıyla son yıllarda turizmde ivme kazanan ilçede “Doğa Kenti Ulus” adını tescillediklerini söyledi.
Bu haber 2021-03-01 20:10:23 eklenmiş ve 120 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK- ÖZEL HABER

 

 

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, EYBEY Medya’ya özel açıklamalarda bulunurken ilçede devam eden yatırımlar ve çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

 

Belediye olarak ilçede yürütülen koronavirüsle mücadele çalışmalarından bahseden Başkan Uzun, “Pandemi başlayalı 1 yıl oldu. İlçemizde ciddi manada dezenfektan noktaları oluşturduk. İnsanların yoğun olduğu yerlerde dezenfekte yaptık. 10 bin adet maske alarak paketler halinde dağıttık. Yaşlılarımızın evlerine kadar giderek teslim ettik. Her eve bir kolonya maske ve dezenfektan dağıttık. Vatandaşlarımızın mücadelelerine yardımcı olduk. Vatandaşlarımızı korumak ve ilçemizden virüsü uzak tutmak için daha birçok çalışma yaptık.” dedi.

 

Belediye dükkanlarında kira düzenlemesi

 

Pandemi nedeniyle Belediye gelirlerinin de ciddi anlamda düştüğünü dile getiren Belediye Başkan Uzun, ilçede Belediyeye ait dükkanlar için kira düzenlemesi yapıldığını söyleyerek “Pandemi döneminde belediye gelirleri de ciddi manada düştü. Bunun yanında vatandaşımızın da esnafımızın da sıkıntısı oluştu. Tamamen kapanan işletmelerin kiralarını almıyoruz. Kısıtlamaya giren işyerlerine de yüzde 50 kira indirimi yaptık. Sanayideki esnaflarımızdan basit usulde vergiye tabi olan esnaflarımıza da yüzde 30’luk bir indirim yaptık. 3 ay vatandaşımıza destek olmak istedik. Belediye gelirini düşürdük ama vatandaşımızı yaşatmamız lazım ki belediye yaşasın. Devletimizin de destekleriyle bu durumları hep birlikte atlatacağız.” diye konuştu.

 

“Ulus’u kat kat yukarı çıkarmaya devam ediyoruz”

 

En çok yatırım alan ilçelerden biri Ulus’ta devam eden projelerle ilgili de bir değerlendirmede bulunan Başkan Uzun, çalışmalarda gelinen son aşamaları da aktararak “İlçemizde arıtma tesisimizin son hızla devam ediyor. Haziran ayında tamamlanacak. Önemli bir yatırım 5 milyonluk bir proje o devam ediyor. Ulus’ta halı sahamızı bitirmiştik. Halı sahamızın yanına ir spor merkezi oluşturduk. 4 soyunma odalı, duşları, kafesi, mutfağıyla bir spor merkezini bitirmek üzereyiz. Önümüzdeki 15-20 gün içinde açılışını yapıp vatandaşın hizmetine sunacağız. İlerleyen zamanlarda Ulus Doğa Park Oteli’nin devamına aqua park, yüzme havuzu, macera park ve at gezi bini alanı yapılacak. 2 milyonluk bir yatırım. Bölgemizin turizm anlamında gelişmesine önemli bir katkı olacak. Ulus’u kat kat yukarı çıkarmaya devam ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

 

Kadınlar ahşap hediyelikler üretecek

 

Ocak ve Şubat ayını proje ayı olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Bartın’ın ilk kadın kooperatifinin de Ulus’ta kurulduğunu vurgularken Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunulan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) projesiyle ilgili de önemli bilgiler vererek “BAKKA’ya Sosyal Gelişme Projemiz var. İlçemizdeki dezavantajlı kadınların gelir kazanmasına yönelik ve ilçemizin tanıtımına yönelik yöresel yiyecek hazırlanması ve ahşaptan hediyelik eşya üretilmesi projenin iki kolu. 28 Şubat’ta projeyi BAKKA’ya teslim ediyoruz. Ulus Doğa Kenti Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. Bartın’da kadın kooperatifi yoktu, biz ilk olduk. Değerli Sayın Valimiz eşine ve Ticaret İl Müdürümüze bize ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum. Kooperatifimiz de projesini Ticaret Bakanlığına sunuyor. Kooperatifimiz de üretim yaparak girişimci kadınların gelir kaynağı olacak. Ulus’un tanıtımı güzel bir şekilde yapmak istiyoruz. Yöresel ürünlerin yer aldığı bir proje olacak.” dedi.

 

Artık bir marka!

 

“Doğa Kenti Ulus”un artık bir marka olduğunun müjdesini de veren Belediye Başkanı Uzun, “Amasra’mız tarihi güzellikleriyle ve deniziyle ön plana çıktı. Ulus ilçemiz de doğasıyla ön planda. Yaylaları, şelaleleri ve seyir teraslarıyla bölgemiz doğa şehri. ‘Doğa Kenti Ulus’ adını tescilledik. Patent kurumuna bildirdik. Artık resmi markası. Ulus Doğa Parkı Oteli’nin çok büyük payı var.” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın Ulus Ulus Belediyesi Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun Doğa Kenti Ulus marka patent
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›