Arıt, yeniden ayağa kaldırılacak!

Arıt Havzasının geliştirilmesine yönelik gerekli çalışmaların başlatılması talimatını veren Vali Sinan Güner, ayrıca Arıt bölgesine yeni ve kâr getirici bir alternatif olan lavanta ekim çalışmalarını başlattıklarını söyledi.
Bu haber 2021-02-22 14:52:00 eklenmiş ve 177 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Haber Merkezi - Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) “Bartın Arıt Havzası Geliştirme Eksenlerinin Tespitine Yönelik Araştırma Raporu” sonuç toplantısı Vali Sinan Güner başkanlığında Zoom üzerinden yapıldı.

Vali Sinan Güner’in talimatıyla başlatılan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen çalışma Zoom üzerinden çevirim içi gerçekleştirilen toplantıyla sonuçlandı.

İlgili kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ve Arıt Havzası Muhtarlarının katılımları ile gerçekleştirilen toplantı Vali Güner’in açılış konuşması ile başladı.

Toplantıda tarım, hayvancılık ve ormancılık faaliyetlerinin ana ekonomik aktivite olduğu, Küre Dağları Milli Parkının giriş noktası olan Bartın merkez ilçe sınırları içerisinde yer alan Arıt Havzasının taşıdığı ekoturizm potansiyeli göz önüne alınarak, Arıt Havzasının geliştirilmesine yönelik gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdiğini, projenin BAKKA ve ilgili müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Vali Güner, ayrıca Arıt bölgesine yeni ve kâr getirici bir alternatif olan lavanta ekim çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Toplantının son bölümünde, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi tarafından “Bartın Arıt Havzası Geliştirme Eksenlerinin Tespitine Yönelik Araştırma Raporu” kapsamında tespit edilen bulgu, sonuç ve önerilere yönelik sunum gerçekleştirildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği BAKKA Bartın Arıt Havzası Geliştirme Eksenlerinin Tespitine Yönelik Araştırma Raporu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›