Eğitim hem uzaktan hem de yüz yüze olacak

Bartın Üniversitesi, 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi’ne ilişkin Senato kararlarını açıkladı. Buna göre; Bartın Üniversitesi, bahar döneminde eğitime “uzaktan” ve bazı bölümlerde ise “yüz yüze” olarak devam edecek.
Bu haber 2021-02-22 14:49:55 eklenmiş ve 668 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Üniversitesi’nde, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda yürütülecek derslere ilişkin kararlar alındı. Salgının seyrine göre ilerleyen dönemlerde yeni karaların alınabileceği açıklandı.

 

Alınan kararlar doğrultusunda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçildi. Teorik ağırlıklı bölümler uzaktan eğitime devam ederken uygulamalı ağırlıklı bölümler denetimli olarak yüz yüze eğitime geçecek. 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi ders kayıtlarının 1 - 5 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak, dersler ise 8 Mart’ta başlayacak.

 

Bartın Üniversitesi Senatosu’nun almış olduğu kararlara göre;

 

Uzaktan eğitim kriterleri uygulanacak

 

Bartın Üniversitesi’nde teorik eğitimin ağırlıklı olduğu Bartın Orman Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi'nin tüm bölümlerinde, İngilizce ve Arapça Hazırlık ile Lisansüstü programların tüm derslerinde güz yarıyılında sürdürülen Uzaktan Eğitim kriterlerinin uygulanmasına, derslere eş zamanlı (çevrimiçi) veya eş zamansız (kayıttan) olarak devam edilmesine karar verildi.

 

Kademeli ve küçük gruplar halinde “yüz yüze” yapılacak

 

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulu'nun son sınıflarında 7+1 ve 3+1 uygulamasının olduğu programlarda işyeri eğitiminin isteğe bağlı olarak öğrencilerimizin bulundukları yerlerde yüz yüze ya da Uzaktan Eğitim yoluyla yapılması kararlaştırıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ikinci sınıfı ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun ilk ve Acil Yardım Programı son sınıfındaki teorik derslerin Uzaktan Eğitim yoluyla, uygulamalı derslerin teorik kısımlarının başlangıçta yine Uzaktan Eğitim yoluyla, sonraki haftalarda ise derslerin uygulamalı kısımlarının kademeli ve küçük gruplar halinde laboratuvar veya hastane ortamında yüz yüze yapılmasına karar verildi.

Fen Fakültesi'nin Biyoteknoloji Bölümü ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün ikinci ve üçüncü sınıflarındaki teorik derslerin Uzaktan Eğitim yoluyla, uygulamalı derslerin teorik kısımlarının başlangıçta yine Uzaktan Eğitim yoluyla, sonraki haftalarda ise derslerin uygulamalı kısımlarının kademeli ve küçük gruplar halinde laboratuvar ortamında yüz yüze yapılması kararlaştırıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi'nin Antrenörlük Bolümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ile Rekreasyon Bölümü'nün son sınıflarındaki teorik derslerin Uzaktan Eğitim yoluyla, uygulamalı derslerin teorik kısımlarının başlangıçta yine Uzaktan Eğitim yoluyla, sonraki haftalarda ise derslerin uygulamalı kısımları kademeli ve küçük gruplar halinde yüz yüze yapılacak.

 

Diğer tüm derslerde uzaktan eğitime devam

 

Belirtilenlerin dışında kalan diğer program ve sınıflardaki tüm derslerin Uzaktan Eğitim yoluyla yapılacak.

3. 4. ve 5. maddelerde belirtilen yüz yüze eğitimin yürütüleceği uygulamalı derslerde yüz yüze eğitim tercihinin yanı sıra Uzaktan Eğitim tercihi de sağlanacak. Bunlardan hangisinin seçileceği her bir öğrencinin kendisi tarafından belirlenecek ve gerekli planlamalar ilgili birimler tarafından yapılacak.

 

Kütüphane ve laboratuvarlar açık olacak

 

Bartın Üniversitesi yerleşkelerinde yer alan kütüphane, bilgisayar ve diğer laboratuvarlar önceden planlanarak tüm öğrencilere açık tutulacak. Öğrencilerin önceden randevu alarak ders sorumluları ile ödev, proje gibi çalışmalar hakkında yüz yüze görüşebilecekler.

2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi ders kayıtları 1 - 5 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak. Dersler ise 8 Mart 2021 tarihinde başlayacak. Ayrıca akademik takvim de buna uygun olarak güncellenecek.

Öte yandan salgının seyrine göre ihtiyaç duyulması halinde ilerleyen dönemlerde yeni düzenlemeler yapılabilecek.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Bartın Üniversitesi Senatosu akademik yıl bahar dönemi uzaktan eğitim yüz yüze eğitim
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›