TAPDK için süre 31 Mayıs’a kadar uzatıldı!

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, üyelerine önemli bir duyuruda bulunarak TAPDK süre uzatım işlemlerinin 31 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Özkan, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin 2021 yılı bedellerinin de belirlendiğini söyledi.
Bu haber 2021-02-19 13:59:43 eklenmiş ve 2466 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK), süre uzatımı 2021 ücreti için bir kez daha erteleme geldi.

Tütün ve alkol satışı için 2021 süre uzatımı işleminde 31 Mart’a kadar ücret mdemesi yapılması gerekiyordu. Bu tarih iki ay uzatılarak 31 Mayıs 2021’e kadar ötelendi.

Alkol satış belgesi için artık Tarım ve Orman İl ya da İlçe Müdürlüğü’ne gidip onaylatma işlemi de olmayacak. Sadece Ziraat Bankası’na sicil numarası üzerinden para yatırılacak.

Konuyla ilgili Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, üyelerini bilgilendirerek bir açıklamada bulundu. Kolaylık olması açısından belge sahibi kişilerin cep telefonuna kısa mesaj da gönderildiğini belirten Özkan, şunları söyledi:

“Bakanlık Makamının Olur ve talimatları gereğince; yurt genelinde uygulanan koronavirüsle mücadele önlemleri çerçevesinde, sosyal etkileşimi en düşük seviyede tutarak gerek Bakanlığımız personelinin gerekse vatandaşlarımızın sağlıklarının korunması amacıyla, satış belgelerinin 2021 yılı süre uzatım işlemleri, sadece banka (Ziraat Bankası) kanalıyla belge bedeli yatırılması suretiyle gerçekleştirilecektir.

2021 yılı süre uzatım işlemleri için belge bedeli yatırılmasının son günü, Bakanlık Makamı'nın olurları ile iki ay uzatılarak 31/05/2021 olarak güncellenmiştir.

Satış Belgesi sahibi vatandaşlarımızın belge bedeli yatırmak dışında Bakanlığımız il veya ilçe müdürlüklerine başvurmasına, müdürlüklerde herhangi bir ek işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Süre uzatım işlemi ödemeleri, Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden Ödemeler > Diğer ödemeler > Diğer kurumlar > Tob-Tütün Ve Alkol D.Bşk. (M.Tapdk) Online Yeni Satış Belgesi Ve Süre Uzatım işlemi seçeneği ile ulaşılan sayfadan ‘Referans No’ belirtilerek yapılabilmektedir. ‘Referans No’ alanına belge sahibi kişilerce ‘Sicil Numarası’ girilmelidir.

Ayrıca kolaylık olması açısından belge sahibi kişilerin cep telefonlarına, ‘2021 süre uzatım işlemi için 31.05.2021 e kadar Ziraat Bankası süre uzatım menüsünden …… sicil numaranızı belirterek …. TL yatırmanız gerekmektedir.’ şeklinde SMS gönderilmiştir.”

 

2021 yılı için ücretler de belli oldu

 

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan,  tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin 2021 yılı bedellerinin de belirlendiğini söyledi.

Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli 9 bin 490 lira olacak.

Perakende satış belgelerinin bedeli ise il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 490 lira, ilçe merkezlerinde 325 lira, diğer mahallerde 120 lira olarak uygulanacak.

Açık içki satış belgeleri için il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 2 bin 40 lira, diğer mahallerde 785 lira bedel ödenecek.

Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgeleri de il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 5 bin lira, diğer mahallerde 4 bin 560 lira bedelle alınabilecek.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan TAPDK
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›