“En İyi Narkotik Polis: Anne”

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, İl Eylem Planı’nın uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polis; Anne” projesinin tanıtımı yapıldı. Ayrıca toplantıda, İçişleri Bakanlığınca uyuşturucuyla mücadele kapsamında geliştirilen “Uyuma Projesi” ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Bu haber 2021-02-19 12:38:52 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

 

Bağımlılıkla büyük mücadele veriliyor!

 

 

 

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, İl Eylem Planı'nın uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere “Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı Vali Sinan Güner başkanlığında yapıldı.

 

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla Zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı V., Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Savcısı, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İlçe Kaymakamları, Kolluk   Amirleri, ile kurul üyesi olan Kamu Kurumları Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polis; Anne” projesinin tanıtımının yapıldığını, proje kapsamında gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak için annelerin gücüne inanarak annelerimizin yardımlarının bu süreçte çok önemli olduğunu dile getiren Vali Güner, annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunulmasının çocuklarımızı korumak ve onları bu zehirden uzak tutma noktasında önemli olduğunu söyledi.

 

Ayrıca toplantıda, İçişleri Bakanlığınca uyuşturucuyla mücadele kapsamında geliştirilen "UYUMA Projesi"ne değinen ve bu uygulama sayesinde vatandaşların uyuşturucu satıcılarını tek tuşla polise bildirebileceklerini ifade eden Vali Güner, uygulamanın yaygınlaştırılması konusunda da kurumların sosyal medya hesapları ve yerel medya aracılığı ile kamuoyuna duyurulmasının gerekliliğini vurguladı.

 

Toplantının son bölümünde; sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı konularına değinilerek, İlimizin tüm kurum ve kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışmasının gerekliliğine değinildi.

 

Toplantı, kurumlar arası görüş ve öneriler ile sona erdi.

 

“Mücadeleyi birlikte vermeliyiz”

 

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz ediyor. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda ki farkındalığı da artırılmalıdır. Bu kapsamda Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının ülkemiz ve şehrimiz için önemi büyük. Bağımlılık ile mücadelede hepimize büyük görevler düşüyor. Ancak en büyük görev kıymetli annelere düşüyor. Bu kapsamda da İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘En İyi Narkotik Polis; Anne’ projesi ortaya konuldu. Çok yerinde ve anlamlı olan bu projeyi destekliyoruz. Çünkü her şey annelerin elinde. Çocuklarımızı korumak, onları bu zehirden uzak tutmak için bu mücadeleyi birlikte vermeliyiz. Bakanlığımız nezaretinde emniyet güçlerimizin dışarıda bu zehrin ulaşmasını engellemeye çalışırken, annelerin de içeride çocukların davranışlarını izlemeli, ilgili kurumlarla iletişim halinde olmalı ve bu mücadelede birimlere kılavuzluk etmeliler. Bu proje evlatlarımız için çok önemli” dedi.

 

‘UYUMA Projesi’ çok önemli !

 

Başkan Akın; “Farkındalığın artırılması ve toplumumuzun daha da bilinçlendirilmesi adına İçişleri Bakanlığımız tarafından tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirilen UYUMA Uygulaması aktif hale getirildi. UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedefleniyor.  Uyuşturucuyla mücadele kapsamında tek tuşla ihbarda bulunmaya imkan tanıyan ‘UYUMA Projesi’ de çok önemli.  Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaşlar, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabiliyor. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletiliyor. Herkesin akıllı telefonuna indirilebileceği uygulama, uyuşturucuyla mücadelede vatandaş desteğinin artırılması amacını taşıyor. Bu tür projelerle bağımlılıkla mücadelede başarı için büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu En İyi Narkotik Polis; Anne UYUMA
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›