Son iki adım!

Haziran ayına kadar “122 AFAD” ile “158 Sahil Güvenlik” çağrılarının da “112” çatısı altında devreye alınacağını açıklayan Bartın Valisi Sinan Güner, bu sayede tüm acil çağrılar için tek numara “112”nin kullanılacağını ifade etti.
Bu haber 2021-02-19 12:38:05 eklenmiş ve 339 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu 2021 Şubat Ayı Toplantısı, Vali Sinan Güner başkanlığında Zoom üzerinden yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, İl Jandarma Komutanı J. Albay Fahri Semiz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yrb. Safa Söylem, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Ulus Belediye Başkanı H. Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Enver Çayır, İl Sağlık Müdür V. Dr. Ahmet Cebeci, Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahat Deliorman ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nurhan Doğruöz katıldı.

Bartın’da 7 acil çağrı numarasından “110 Yangın İhbar”, “112 Sıhhi İmdat”, “155 Polis İmdat”, “156 Jandarma İmdat” ve son olarak “177 Orman Yangın” çağrılarının “112 Acil Çağrı Merkezi”nden karşılanmaya başlandığını, Haziran ayına kadar “122 AFAD” ile “158 Sahil Güvenlik” çağrılarının da İçişleri Bakanlığının talimatıyla devreye alınacağını, bu sayede tüm acil çağrılar için tek numara “112”nin kullanılacağını belirten Vali Güner, ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezini acil hizmetler dışında soru sorma, bilgi alma gibi amaçlarla gereksiz aramak suretiyle meşgul eden ve personelin görev yapmasını engelleyerek acil yardım hizmetlerinin sunulmasında zaman kaybına neden olan durumlardan kaçınılmasını ve bu konuya tüm vatandaşlarımızın hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Toplantı, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü tarafından Acil Çağrı Merkezinin 2020 yılının genel faaliyetleri, istatistiki verileri ve kurumlar arası koordinasyon gerektiren konular hakkında yapılan sunum ile sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›