“Esnafın aşılanması pandeminin hızını keser”

Esnaf ve sanatkâr meslek grupları içerisinde öncelikli olan sektörlerin aşılanması gerektiğini vurgulayan Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, “Toplu taşımada faaliyet gösteren esnafımız, cafe-restoran kahvehane gibi yerlerde çalışan esnafımız ve yanında çalışanlar, berber, kuaför, büfe bakkal gibi vatandaş ile birebir temas eden esnaf ve sanatkârımız öncelikli olarak aşılanmalı” dedi.
Bu haber 2021-02-17 11:51:45 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Koronavirüsle mücadele kapsamındaki tedbirler ve aşılama uygulamaları ülkemizde olduğu gibi ilimizde de devam ediyor.

 

Bulaş riski en yüksek gruplar arasında esnaf camiası da yer alıyor.

 

Bu nedenle Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, işi gereği her gün gün içinde binlerce kişi ile temas etmek zorunda kalan esnafın aşıda öncelikli olması gerektiğine dikkati çekti.

 

Esnafın aşıda önceliğinin hem pandeminin hızını keseceğini hem de vatandaşın daha güvenilir şekilde alışverişini yapacağını işaret eden Amasralı, bulaş riski en fazla olan, en yüksek derecede önemli olan mesleklerin başında taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü gibi toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren esnafın yer aldığını kaydetti.

 

Ulaşım ve hizmet sektöründeki esnaf ve çalışanları aşıda öncelikli olması gerektiğini ifade eden Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, “Her gün işi gereği binlerce insanla aynı ortamda bulunmak, temas etmek zorunda kalan esnaf ve sanatkârımızın öncelikli olarak aşılanması, hem pandeminin hızını keser, hem de vatandaş daha güvenilir şekilde esnafımızdan alışveriş yapar. Bulaş riski en fazla olan, en yüksek derecede önemli olan mesleklerin başında taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü gibi toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız var. Okulların da açılması gündemde iken servisçilerimizin de aşılanması çok önem arz ediyor. Bununla birlikte kahveci, kıraathaneci, oyun salonu işletmecisi gibi şu an tamamen kapalı olan iş yerlerinde de esnafımız ve yanında çalışanlarının aşılanması, iş yerlerinin açılmasında önemli bir adım attırır. Daha sonra öncelikli olan kafe-restoran, berber, kuaför, bakkal, manav, kasap, terzi gibi esnaf meslek sektörlerimiz var. Yani ulaşım ve hizmet sektöründeki esnaf ve çalışanları aşıda öncelikli olmalı” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı pandemi aşı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›