Tunç’tan tokat gibi cevap! “En son kişi sizsiniz”

Hollanda'da İslam ve Türkiye düşmanı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders sosyal medyadan yine Başkan Erdoğan için “terörist” ifadesini kullandı. Wilders'in alçakça ifadesine AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Wildes'in bir fotoğrafını paylaşarak “Tarihinize bir bakın, kendinize bir bakın bu dünyada insan hakları, demokrasi ve özgürlükten bahsedebilecek en son kişisiniz siz.” dedi.
Bu haber 2021-02-16 17:15:00 eklenmiş ve 205 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Ana muhalefet konumundaki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders’ın Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “terörist” ifadesi kullanması sosyal medyadan büyük tepki çekti. 

Bu paylaşıma en güzel cevap AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Tunç, Wilders'in fotoğrafıyla “en son kişisiniz siz” yanıtını verdi.

Daha önce de Wilders, Cumhurbaşkanı Erdoğan için defalarca terörist demiş ve büyük tepki çekmişti.

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, Wilders'in Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında sosyal medyadan yaptığı paylaşıma ilişkin açıklamada bulundu. 

Tunç, “Tam da PKK’lı teröristlerin 5-6 yıl boyunca dağa kaçırıp sonrasında da başlarına sıkarak şehit ettikleri; 13 yiğidimizin tabutları kalktığı günde aşağılık bir Hollandalı: ‘Terörist Erdoğan’ demiş, aslında adını dahi anmaya değmez. Ancak bir kaç söz söylemeden de olmaz. Terörist görmek isteyen kendine ve tarihine baksın. İslamifobi, ırkçılık, sömürgecilik sizin genlerinizde var. Tarihinize bir bakın, kendinize bir bakın bu dünyada insan hakları, demokrasi ve özgürlükten bahsedebilecek en son kişisiniz siz.

Geert Wilders ve benzeri ahlaksız faşistlerin Cumhurbaşkanımız Recep Tattip Erdoğan’a saldırmalarının tek sebebi, Cumhurbaşkanımızın insanlık adına tavizsiz şekilde hakk’ın, hukukun, adaletin, mazlumların yanında yer almasıdır. Çünkü bunlar insanlık adına mücadele eden herkese düşmandırlar.

Geert Wilders gibi faşistlerin Cumhurbaşkanımıza saldırırken niyetleri terörü destekleyerek mazlum kanı dökmektir. Cumhurbaşkanımız insanlık düşmanı faşist teröristlere geçit vermeyerek ahlaksızların oyunlarını bozuyor. Bu faşistlerle insanlık adına mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Hollandalı siyasetçi Wilders 2018'de yine Türkiye düşmanlığı yaparak "Erdoğan sevicileri hemen defolsun gitsin" ifadelerini kullanmıştı.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç Geert Wilders
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›