Filyos Limanı için adım adım!

Ülkemizin en büyük milli kalkınma hamlelerinden biri olan ‘Filyos Vadisi Projesi’ne yönelik düzenlenen çalıştaya katılan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Yapmış olduğumuz çalışmalar ve açtığımız bölümlerle birlikte ‘Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Projesi’ konusunda stratejimizi adım adım ilerletiyoruz. Uzun soluklu planlamalar neticesinde oluşturduğumuz misyon ile bölgemize değer katacağımıza inanıyorum” dedi.
Bu haber 2021-02-16 09:47:28 eklenmiş ve 277 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Üniversite-Kamu-Sanayi iş birliği kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalıştaya katılan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, akademik, teknolojik ve bilimsel altyapı desteğinin sağlanmasının hedeflendiği etkinlikte geleceğe dönük önemli fikirlerin konuşulduğunu söyledi.

 

Türkiye’nin en büyüklerinden biri

 

Rektör Uzun, Filyos Limanı Projesi’nin Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracağını ifade ederek “Sultan 2. Abdülhamid döneminde hazırlanan ‘Anadolu’da Genel Üretim Raporu’nda Filyos ile ilgili çok önemli bir vizyon ortaya konulmuştur. Abdülhamid’in bu uluslararası ve ticaret alanı oluşturma hayali 2014 yılında Devlet Yatırım Programı ile gerçeğe dönüşmüştür. Türkiye’nin en büyük 5 yatırımından biri olan Filyos Vadisi Projesi, Karadeniz’in yanı sıra Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olacaktır” dedi.

 

“Stratejimizi adım adım ilerletiyoruz”

 

Bartın Üniversitesinin iç ve dış paydaşlarıyla birlikte Filyos Vadisi Projesi’ne değer katmak için büyük gayret gösterdiğinin de altını çizen Rektör Uzun, “Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla birlikte bölgemize değer katmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürdürdüğümüz araştırmalar ve paydaş görüşleri neticesinde Yükseköğretim Kurulumuz tarafından ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusunda ihtisaslaşma alanına alındık ve yetkin akademik kadromuzla oluşturduğumuz yol haritası üzerinden faaliyet gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve açtığımız bölümlerle birlikte ‘Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi Projesi’ konusunda stratejimizi adım adım ilerletiyoruz. Uzun soluklu planlamalar neticesinde oluşturduğumuz misyon ile bölgemize değer katacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

Rektör Uzun, ‘Filyos Vadisi Projesi’ne yönelik düzenlenen çalıştayın önemine de değinerek “Üniversitemizin paydaşlarından biri olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenlenen çalıştayda, Filyos Vadisi Projesi’ne yönelik geleceği gören fikirler konuşuldu. Projeye akademik, teknolojik ve bilimsel altyapı desteğinin sağlanmasına yönelik geleceği gören paylaşımlar yapıldı. Bu düşüncelerle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı başta olmak üzere çalıştayın düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Filyos Limanı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›