Türkiye’nin en “genç” başkanı yine Mücahit Demir oldu

AK Parti Bartın İl Teşkilatındaki kongre süreci, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi ile sona erdi. Daha önce atamayla göreve gelen 21 yaşındaki Mücahit Demir, bu kez seçimle partinin Türkiye genelindeki en genç başkanı oldu.
Bu haber 2021-02-10 13:33:15 eklenmiş ve 553 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

AK Parti Bartın Gençlik Kolları 6. Olağan İl Kongresi, geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Bartın Kültür Merkezi’ndeki kongreye TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın yanı sıra partinin il ve ilçe örgütlerinden isimler katıldı.

Ayrıca AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Dilara Sina Tabak ve partinin MKYK üyeleri, kongrenin Ankara’dan katılımcıları olarak salondaki yerini aldı.

Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gönderdiği video mesaj, büyük alkış aldı.

AK Partili gençlerin kongreye sıkı hazırlandığı gözlenirken slayt gösterileri ve sık sık attıkları sloganlar ile heyecanlarını salona yansıttı.

 

Tunç: “Her alanda Türkiye’yi ileriye taşıdık”

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç konuşmasında, Mücahit Demir’in Türkiye’de en genç il başkanı olduğuna dikkat çekti. “Biz en genç diyoruz, gençler ‘En büyük başkan’ sloganı atıyor” sözleriyle espri yaptı. Tunç, AK Parti iktidarlarında yaptıkları hizmetleri anlattı. Milletvekili Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’miz 18 yıldır iktidarda. Kuruluşundan 15 ay sonra daha 1 yıllık bir partiyi milletimiz tek başına iktidara getirdi. Bütün koalisyon partileri de sandığa gömüldü. 2002’den bu yana da yapılan 6 genel seçim, 4 yerel seçim, 2 cumhurbaşkanlığı, 3 referandum olmak üzere 19 yıl boyunca milletimizin önüne 15 sandık konuldu ve 15 sandıkta da milletimiz tercihini AK Parti’den ve Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı.

Eğitimde Bartın’a sadece 41 tane okul yaptık. Bartın Üniversitemizin her yıl ilimize 150-200 milyon TL’ye yakın getirdiği bir bütçe var. Bunların hepsi AK Parti’nin ülkemize, şehirlerimize kazanımları. Bartın’a doğalgaz AK Parti sayesinde geldi. Her yere hizmet götürdük. Bartın’ımıza bütün ilçelerimize ilçe hastaneleri beldelerimize ve büyük köylerimize aile sağlığı merkezleri kazandırdık. Şimdi 400 yataklı bir devlet hastanemizin çalışması devam ediyor. 320 milyon TL’lik bir yatırım. Şuana kadar 75 milyon TL harcandı. Temelden çıkılıyor. İnşallah 2022’nin sonunda Bartın’ımız 400 yataklı çok büyük bir sağlık kompleksine kavuşturacağız.

 

“Ulaşımda dev yatırımlar yapıyoruz”

 

Ulaşımda dev yatırımlar yapıyoruz. Her yer şuanda şantiye ve Bartın’da iş makinesinin olmadığı bir yer göremezsiniz. Bu ülke AK Parti’den önce 3,5 kilometrelik Bolu Dağı Tünelini açamamıştı. Şimdi o 3,5 kilometrenin 7-8 mislini sadece Bartın-Kurucaşile arasında yapıyoruz. İşte bu AK Parti farkı. Bunun için partimizle ne kadar gurur duysak azdır.

 

“Bartın’a 75 milyon TL pandemi desteği verdik”

 

AK Parti’nin siyaseti eser siyasetidir, karalama siyaseti değildir. Şuanda esnaflarımız pandemiden dolayı sıkıntıda ama ne yapıyoruz onlara destek veriyoruz. Şuana kadar Bartın’a 75 milyon TL destek verdik ve vermeye de devam ediyoruz. 200 milyon TL tarıma destek verdik, 100 milyon TL fındığa destek verdik. Organize Sanayi Bölgemizdeki genişleme çalışmaları devam ediyor. Kamu yatırımlarını hiç durdurmadık. AK Parti 18 yılda Türkiye’yi her alanda güçlendirdi.”

 

Kalaycı: “Bartın gençliğinin örnek alacağı gençlik burada”

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da tüm il, ilçe, belde, kadın, gençlik kollarıyla, tüm teşkilatlarıyla “2023 hazır ol biz geliyoruz” diyerek şöyle konuştu:

“AK Parti ailesi dünyanın en büyük ailesidir. 11 milyonun üzerinde üyesi ile en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu ailede geleceğimizin teminatı gençlerimiz çok önemli rol oynamaktadır. Milli, manevi değerlere bağlı nesiller işte buradadır. Bartın gençliğinin örnek alacağı gençlik buradadır. Bizim gençliğimiz geçmişi iyi analiz eden ve geleceğe emin adımlarla yürüyen, liderinin izinde bir gençliktir.

Tüm ihanet çeteleri, fitneciler, fesatçılar, karanlık odaklar, dış güçler, ülkemizdeki bizden gözüküp de bizden olmayanlar ne kadar birleşirlerse birleşsinler, ne kadar üzerimize gelirlerse gelsinler korkmuyoruz. Her gün güneş gibi yeniden doğacağız. Bahar tazeliğinde olacağız. Bir ölür, bin diriliriz. Canımız, malımız, kanımız, her şeyimiz, dinimize, vatanımıza, bayrağımıza feda olsun.

 

“Bu düpedüz bir ihanettir”

 

Dün Abdülhamit Han gitsin ne olursa olsun diyenler, bugün aynı oyunu Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun diyenlerle aynıdır. Onların torunlarıdır. Onlar ‘Aponun heykelini dikeceğiz’ diyen, iki polisimizi, 35 vatandaşımızı şehit eden ve sabi yavrumuz Yasin Börü’yü kurban dağıtırken linç eden, 326 polisimizin yaralanması, 435 vatandaşımızın yaralanmasına sebep olan Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenlerin aynısıdır. Teröristin sözcüsüne özgürlük isteyeceksin bu ülkenin hayal dahi edilemeyen hizmetlerini gerçeğe dönüştürene gitsin diyeceksin. Recep Tayyip Erdoğan gitsin diyeceksin. Biz ve gençliğimiz sizi çok iyi tanıyoruz. Kâbe’mize, kıblemize, kutsal değerlerimize hakaret edenlerle yan yana olacaksın ve onları savunacaksın, milli manevi değerlere de sahip çıkanlara saldıracaksın. Bu bir muhalefet anlayışı değildir. Bu düpedüz bir ihanettir. Ebu Cehil’in torunlarına sahip çıkacaksın, ama bu milletin öz evlatlarına saldıracaksın. Böyle bir muhalefet anlayışını asla tanımıyoruz. Biz rahmetli Abdulhamit Han’a, rahmetli Menderes’e, rahmetli, Özal’a, rahmetli Erbakan’a sahip çıkamadık. Ama Recep Tayyip Erdoğan’a 15Temmuz’da nasıl dimdik durup sahip çıktıysak bugün de, yarın da dimdik duruyoruz, duracağız. Ölümüne Recep Tayyip Erdoğan demeye devam edeceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinde 4 yıl geçti. Ordumuzdan, polisimizden, yargımızdan, tüm kurumlarımızdan ihanet çetelerini elhamdülillah temizledik. Bugün millet olarak bize düşen görev devletimizin ve milletimizin istiklali ve istikbali için yolumuza devam etmektir. Gençlerimizin Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yolunuz açık olsun. Biz de her daim gençlerimizin yanında olacağız. Kongremizin de ülkemize, Bartın’ımıza, partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm il, ilçe, belde, kadın, gençlik kollarıyla, tüm teşkilatlarımızla 2023 hazır ol biz geliyoruz.”

 

Demir: “Kapı kapı dolaşamaya devam edeceğiz”

 

Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir de AK Gençlik olarak kapı kapı dolaşarak durmadan, yorulmadan çalışmaya hız kesmeden devam edeceklerini belitti. Demir, konuşmasında şunları söyledi:

“Kongreler bizler için düğün günüdür, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek, inandığımız yolda emin adımlarla 2023 hedeflerimize ilerlemek için gerçekleştirdiğimiz kongre sürecinin Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Gençler tecrübesizdir, gençlere siyaset emanet edilmez, gençlere idarecilik verilmez diyenlere inat biz gençleri ‘yedek kulübesinde değil hep ilk onbirde görmek istiyorum’ diyerek siyasette gençlere yer vermenin ustanın şiarından olduğunu gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Liderimize, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

Bizler AK Gençlik olarak kapı kapı dolaşarak durmadan, yorulmadan en önde birlik ve beraberlik içerisinde kimseyi kırmadan, gönüllere girerek davamızı anlatmaya hız kesmeden devam edeceğiz. Bu salondaki coşku bana gösteriyor ki Bartın en önde yürümeye hazır inşallah.

 

“Büyüklerimizin de yanındayız”

 

Bizler makam ve mevki peşinde olmayan, karşılıksız kendini bu vatana ve millete hizmet etmeye adamış hesabi değil hasbi olan kişileriz, bugün Mücahit Demir Gençlik Kolları Başkanı,  yarın ise normal üye olabilir. Önemli olan önümüzdeki etiketler değil bu davaya ne kazandırdığımızdır. Rabbim bizleri bu yoldan ayırmasın. Bundan sonra tek bir gencimizin derdi bizim derdimiz, mutluluğu mutluluğumuzdur.

Ben gençlere abilik yapan, her daim yanında olan İl Başkanımıza, Ankara’daki elimiz kulağımız, Bartın’ımızın gururu, gençlerin kendisini örnek aldığı Milletvekilimize, İl Genel Meclis Başkanımıza, Kadın Kollarımıza, Merkez İlçe Teşkilatımıza ve tüm teşkilat mensuplarımıza gençlere verdiği desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bizler de her zaman büyüklerimizin yanındayız.”

 

Tek liste ile yeniden Başkan seçildi

 

Kongre salonunda coşku dolu anlar yaşanırken mevcut Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir tek liste ile gidilen seçimlerde yeniden AK Parti Bartın İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Daha önce atamayla geldiği İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Demir, bu kez kongreyle seçilmiş oldu. Seçime tek listeyle gidildi. Salonun üst katında konuşlanan gençlik kolları üyeleri, sık sık tezahüratlar yaparak konuşmacılara destek verdi.

 

İşte İl Gençlik Kolları yeni yönetim kurulu listesi

 

AK Parti Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Asil Liste: Mücahit Demir, Buse Kahraman, Cengiz İncekara, Cihan Akyüz, Coşkun Karaman, Dilara Kapsız, Dilara Nur Güney, Elif Aydemir Eralp, Emre Kalafat, Enes Tayyip Seccan, Erdem Güneş, Furkan Bitik, Furkan Alacalı, Furkan Çeliker, Gamze Gül Özmen, Gökhan Yetim, Gülbahar Güney Şamverdi, Hatice Kübra Demir, İbrahim Kızılkiren, Kerim Kuduz, Mahmut Yasin Duman, Melahat Lütfiye Yaman, Mert Akman, Muhammet Tayyar, Musa Ahmetoğlu, Mustafa Soy, Nazel Bensiz, Necmi Ateş, Onur Acar, Simge Tepe, Özge Çelebi, Remzi Çakır, Rüstem Altın, Sercan Bütünöz, Serkan Demir, Soner Erat, Şaziye Okutur, Tülin Özsoy, Umut Özpehlivan, Yaşarcan Kökoğlu.

 

Yedek üyeler: Ahmet Seyfullah Arslan, Emine Selenay Tekin, Baran Taylan, Emre Etyemez, Eray Yönel, Ferhat Ersoy, Hakan

Çelikdöven, Hatice Hışıroğlu, Onur Ekici, Mete Şenel, Nurhan Köse, Olcay Ulubaş, Onur Doğukan Berber, Recep Karaca, Sevilay Günay, Tuğçe Kunduz, Ümit Doğukan Yalap, Veysel Fırat, Yaşar Temür, Yonca Murat.

Üst kurul delegeleri: Mücahit Demir, Necmi Ateş, Recep Altay, Elif Aydemir Eralp.

Yedek üyeler: Furkan Bitik, Özge Çelebi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı 6. Olağan Kongre Mücahit Demir
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›