BARTIN’DA KALDIRIMLAR ARTIK ENGELSİZ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın göreve gelmesiyle birlikte şehir merkezindeki kaldırımlarda başlatılan çalışmalarla yaya yolları engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi.
Bu haber 2021-01-15 15:23:48 eklenmiş ve 296 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde gerçekleştirilen kaldırım çalışmaları kapsamında engellilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla, kaldırımlara kılavuz yol yapıldı. Yeniden düzenlenen tüm cadde ve sokakların kaldırımlarında kabartmalı hissedilebilir yüzeyli yürüyüş yolları yapımı tamamlanarak, görme engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Yine kaldırım yenileme çalışması gerçekleştirilen çok sayıda cadde ve sokaktaki kaldırımlarda da aynı uygulama yapılarak,  kılavuz yol düzenlemesi gerçekleştirildi.

 

Hizmet Anlayışında Önceliği Her Zaman Engelsiz Kaldırımlar Oldu

 

Trafikte yaya güvenliğine öncelik veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın hizmet anlayışında da önceliği her zaman engelsiz kaldırımlar oldu. Bu kapsamda da görme engellilerin yaya ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 2020 yılında toplam 60.203 metre kılavuz yol düzenlemesi hayata geçirildi. Parke taşlarının döşendiği kaldırımlara engelli yurttaşların kaldırıma rahat çıkabilmeleri için de engelli rampaları yapıldı.

 

10.593 m2 Yeni Yol ve Kaldırım Bartın Halkının Hizmetine Sunuldu

 

Beton parke yol çalışması da hızla devam etti. Beton parke ile 3.443 m2 kaldırım ve 7.150 m2 yol yapıldı. 2020 yılında 10.593 m2 yeni beton parke yol ve kaldırım Bartın halkının hizmetine sunuldu.

 

“60.203 Metre Kılavuz Yol Düzenlemesini Hayata Geçirdik”

 

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi olarak mahallelerimizin cadde ve sokaklarında alt yapıda ve üst yapıda ihtiyaç duyulan tüm çalışmaları yaparak ve vatandaşlarımızın taleplerini karşılayarak belediye hizmetlerimizden kesintisiz ve sıkıntısız şekilde faydalanılması için ne gerekirse yapıyoruz. Yol ve kaldırım sıkıntısının çözümü için tüm ekiplerimizi seferber ederek iş makinelerimizle dur durak bilmeden çalıştık. Bu çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için üzerimize düşeni yerine getirdik. Yapmaya da devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüzce, görme engelli vatandaşların toplumsal alanlara katılımını kolaylaştırmak ve güven içinde ulaşımını sağlamak için kaldırımlarda düzenlemeler yaptık. Vatandaşlarımızın yolda kimseye ihtiyaç duymadan yürümeleri için, yaya kaldırımlarına kabartmalı özel yollar yaptık. Sarı renkte bu özel kabartmalar sayesinde, engelli vatandaşlarımız herhangi bir engele takılmadan rahatlıkla ilerleyebiliyor. 2021 yılında da ihtiyaç duyulan tüm noktalarda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›