Sarıallar, hem ihracat potansiyelini hem de istihdamı arttırmayı hedefliyor

Bartın’ın yurtdışındaki tadı Sarıallar Gıda İthalat ve İhracat Ltd. Şti., ihracat yaptığı ülke sayısını artırmayı hedeflerken kadın istihdamına da büyük destek veriyor.
Bu haber 2021-01-15 14:31:00 eklenmiş ve 528 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem Çömlek

 

 

Bartın’da şekerleme alanında faaliyet gösteren Sarıallar Gıda İthalat ve İhracat Ltd. Şti., üretim ve ihracat potansiyelini artırmayı hedeflerken kadın istihdamına da öncelik veriyor.

 

Almanya, İngiltere ve Hollanda’ya sosyete şekeri ihraç eden firma, 2020 yılında 3 milyon şeker üretti.

 

Şuan için 300 bin adet daha sipariş hazırlığında olduklarını belirten Sarıallar Gıda İthalat ve İhracat Ltd. Şti. Sorumlu İmalat Müdürü Barış Güner, firma hakkında bilgiler verdi.

 

Yeni dönemde büyümeyi hedeflediklerini dile getiren Güner, kadın istihdamına öncelik vereceklerini söyledi. Güner, “Şirketimiz kurulalı 2 yıl oldu ve o süre zarfından beri buradayım. Buradaki ürünleri iç pazara değil dış pazara pazarlıyoruz. Almanya, Almanya üzerinden İngiltere ve Hollanda bu civarlara pazarlıyoruz. Bu yıl 3 milyon adet şeker ürettik ve yurtdışına gönderdik. Elimizde 300 bin adet daha şeker siparişimiz var. “Şirketimizi büyütmeye çalışıyoruz. Biraz daha büyüttükten sonra iç piyasaya da girebiliriz. Çalışanlarımızın çoğu kadın bununla birlikte kadın istihdamını da destekliyoruz. 30 personelimizden 27’si kadın.” dedi.

 

Tadı da rengi de çok güzel!

 

Tadının yanı sıra rengiyle de iştah kabartan sosyete şekerlerinin yapım aşamalarından da bahseden Güner, “Bir şekerin üretim aşaması şöyledir; ilk önce kazanda kaynıyor ve kaynama derecesi ise 165 derecedir. Kaynadıktan sonra mermer tezgahın üzerine dökülüyor ve tezgahın üzerinde renklendirilmesi yapılıyor veya renk şölenleri yapılıyor. Sonrasında hamuru, döndürme makinamızda  beyazlatıyoruz. Beyazlattıktan sonra da hamuru yoğuruyoruz, yoğurduktan sonra da kesime veriyoruz. Kesildikten sonra paketleniyor, kalıba giriyor. Stantlanıyor sonra kolilere konuluyor. Şekerlerimizde özel aromalar kullanıyoruz. Tadı da rengi de çok güzeldir.” diye konuştu.

 

Talebe göre üretim yapılıyor

 

Gelen talepler doğrultusunda üretimlerini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Güner, “Yurtdışında anlaşmalı şirketlerimiz var. Tırlar geliyor biz yüklemeyi yapıyoruz ve mührünü vuruyoruz. Hangi ülkeye gidecekse yola çıkıyor ve mührünü açıp teslim alınıyor. Hollanda’ya yeni başlayacağız. Orada anlaştığımız şirketler bizden başlamadan önce numuneler istiyorlar. Biz buradan sürekli telefonla irtibat halindeyiz. Biz numuneleri gönderiyoruz ve onların isteklerine göre yapıyoruz. Mesela kırmızı renk içinde daha fazla olsun veya başka bir renk bu tarz yönlendirmelere göre yapabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Avrupa Sarıallar Gıda İthalat ve İhracat şeker sosyete şekeri Almanya İngiltere Hollanda
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›