Bartın için 8 kadro açıldı!

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih kılavuzu, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Engelli vatandaşların kamu personeli olabilmek için gerçekleştireceği EKPSS tercihleri, internet üzerinden tamamlanacak. Bartın’da 8 olmak üzere toplam 2 bin 140 kişilik kadroya yapılacak olan atamalarda EKPSS tercih kılavuz bilgileri dikkate alınacak.
Bu haber 2021-01-14 13:48:45 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

EKPSS tercih işlemleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan önemli bir açıklama geldi. EKPSS puanına sahip olan ve kura ile atama sistemine dahil olacak kişilerin merakla beklediği EKPSS tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından erişime açılacak. Adaylar, 13-19 Ocak tarihlerinde EKPSS tercihleri için işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bartın için toplam 8 kadro açıldı.

İlköğretim-Ortaokul- İlkokul mezunlarının tercihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1 Hizmetli, Ortaöğretim Mezunlarının tercihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı 1 Kuran Kursu Öğreticisi, Ticaret Bakanlığı 1 Hizmetli, Önlisans mezunları tercihleri arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 1 Sağlık Memuru, Bartın Üniversitesi  1 Bilgisayar İşletmeni, Lisans Mezunları tercihleri arasında Bartın Üniversitesi  1 Bilgisayar İşletmeni, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1 Mühendis, Emniyet Genel Müdürlüğü 1 Sosyal Çalışmacı kadrosu açıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ocak ayında hem engellilerin hem devlet korumasından yararlanmış gençlerin hem de şehit yakını ve gazilerin atamasının yapılacağını açıkladı.

Tercih işlemleri başladı

 

Bakan Selçuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacağını açıkladı.

Adaylar tercih işlemlerini; 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 19 Ocak 2021 Salı günü, saat 23.59'a kadar yapabilecek.

Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun Bakanlığın internet sitesinde (https://www.ailevecalisma.gov.tr ) yayınlandığını belirten Selçuk, tercihlerin www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden yapılabildiğini hatırlattı.

 

ETİKETLER : Bartın E-KPSS tercih Bartın kadro memur memurluk
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›