Yeniden gündeme alınmalarını istedi!

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, geçtiğimiz aylarda Belediye Meclisi’nde reddedilen yeni açılacak ulusal marketlere ruhsat verilmemesi konusundaki başvurularının tekrar gündeme alınmasını istedi. Etimesgut Belediyesi’nin konuyla ilgili emsal bir kararını sosyal medya hesabından paylaşan Özkan, “Bartın'daki İl, ilçe, belde Belediye Başkanlarımızdan küçük esnafı korumak adına aynı davranışı bekliyoruz. Siyasilerin küçük esnafın yanında olduklarını görmek istiyoruz. Sözde değil özde destek görmek istiyoruz.” dedi.
Bu haber 2021-01-12 13:23:39 eklenmiş ve 209 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Yerel esnafın korunması ve ayakta kalabilmesi için birçok girişimde bulunan Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, geçtiğimiz aylarda Bartın Belediye Meclisi’nde reddedilen yeni açılacak ulusal marketlere ruhsat verilmemesi konusundaki başvurularının tekrar gündeme alınmasını istedi.

 

“Üç harfli” diye tabir edilen zincir marketlerin birçok sektörü olumsuz etkileyerek yerel esnafı zor durumda bıraktığına dikkat çeken Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan, bu konuda verdiği mücadelesinden vazgeçmiyor.

 

Ankara Etimesgut Belediyesi’nin almış olduğu bir karar sosyal medya hesabından paylaşan Özkan, Bartın'daki İl, ilçe, belde Belediye Başkanlarından küçük esnafı korumak adına aynı davranışı beklediklerini belirterek “MHP'li Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçede faaliyet gösteren küçük esnafı koruma adına bundan böyle 3 markanın yeni şube açmasına Etimesgut’ta izin vermeyeceklerini söyledi. Demirel, Etimesgut Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı yaptığı açıklamada ‘Biz Etimesgut’ta böyle bir çalışma başlattık. Diğer belediyelerde böyle bir karar alarak çalışma başlatabilirler. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor, amaç dışı ürünler bile satıyorlar. Elektrikli ev aletlerine varana kadar kampanyalı ürün satıyorlar. Benim esnafın bunlara karşı direnemiyor’ diye konuştu. Etimesgut’ta A101’in 62, BİM’in 69 ve Şok Market’in 55 şubesi bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Enver Demirel, “Belediye Başkanları olarak bizlerin vatandaşın yanında yer alması gerekir. İhtiyaç ve taleplerine kulaklarımızı tıkayamayız. Etimesgut’ta binin üzerinde küçük esnaf var. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor. Bunlar birbirleriyle yarışa girip Etimesgut’ta her buldukları yere şube açmalarına müsaade etmeyeceğim. Bu belki hukuki değil ama Etimesgut’ta dengeleri korumak zorundayız. Biz vatandaşımız için varız. Biz bu tutumumuz diğer belediyelere de örnek olmalı. Yerel yönetimler olarak bunu başarırsak küçük esnafımızı ayakta tutabiliriz’ diye konuştu.

 

Bu karar herkese örnek olsun. Bartın'daki İl, ilçe, belde Belediye Başkanlarımızdan küçük esnafı korumak adına aynı davranışı bekliyoruz. Ayrıca Bartın Belediye Meclisine vermiş olduğumuz AKP - MHP ve CHP komisyon üyeleri tarafından red edilen yeni açılacak ulusal marketlere ruhsat verilmemesi konusundaki başvurumuzu tekrar gündeme alınıp siyasilerin küçük esnafın yanında olduklarını görmek istiyoruz. Sözde değil özde destek görmek istiyoruz.” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan yerel esnaf üç harfli market zincir market
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›