Bartın Valiliği için destek mesajları yağdı

Yılbaşı öncesinde Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda il dışından gelenlere uygulanan PCR testi ile Bartın, sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada “haddinibilbartınvaliliği” etiketiyle yapılan binlerce paylaşım üzerine Bartın basını başta olmak üzere Bartın halkı da paylaşımlarıyla “bartınvaliliğiyalnızdeğildir” dedi.
Bu haber 2021-01-04 19:55:40 eklenmiş ve 133 kez görüntülenmiştir.

 

Sosyal medyada gündem Bartın oldu

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Yılbaşı önlemleri kapsamında Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan “İl dışından herkese PCR testi yapılacak” açıklaması, twitter’da TT oldu. Türkiye’deki test ve aşı karşıtları, kısa süre içinde 12 bine yakın paylaşım yaptı.

“Haddinibilbartinvaliliği” etiketi ile açılan başlığa kısa sürede binlerce kişi paylaşım yaptı.

Yılbaşı için il dışından gelenlere yönelik bu uygulamayı “keyfi” ve “başına buyruk” bulan da oldu. Yapılan paylaşımlarda kimisi “Bartın ili bağımsızlığını mı ilan etti?” diye sordu kimisi de “derhal son verin” dedi.

Ancak yapılan paylaşımların genelinde koronavirüs salgınının “küresel bir oyun” olduğunu savunup hem test hem de aşı karşıtlığı dikkati çekti.

 

PCR testi uygulamasına son verildi

 

Mesajlar çığ gibi büyüyüp birkaç saat içinde TT olunca Bartın Valiliği’nden konuyla ilgili bir kamuoyu bilgilendirmesi yaptı. Yapılan açıklamada il dışından gelenlere yönelik PCR testi uygulamasının 31 Aralık 2020'de sokağa çıkma kısıtlaması başlayana kadar il dışından gelen yaklaşık 4 bin kişinin rutin HES kodu kontrolü sırasında, vaka sayısının yoğun olduğu illerden gelenlere tarama maksatlı yapıldığı ve artık devam etmediği belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“Sosyal medyada, İlimiz girişinde zorunlu PCR testi yapıldığı şeklindeki paylaşımlar nedeniyle kamuoyuna bu açıklamanın yapılması gerekli olmuştur. İlimiz girişinde yapılan uygulama, izolasyon ihlallerini tespit maksatlı HES kodu kontrolüdür. PCR testi uygulaması, 31/12/2020 tarihinde sokağa çıkma kısıtlaması başlayana kadar il dışından tatil veya izin maksatlı gelen takribi 4.000 kişinin rutin HES kodu kontrolü sırasında, vaka sayısının yoğun olduğu illerden gelenler üzerinde  tarama maksatlı yapılan bir uygulama olmuştur.  Bu uygulama sırasında ayrıca, kişilerin, pasaportsuz seyahat edilebilen ülkelerden gelip de öncesinde İngiltere bağlantısı olup olmadığı da sorgulanmıştır (Pasaport olmadığından giriş çıkış damgası bulunmayacağından). 400 civarında alınan numuneden 4 kişi pozitif çıkmıştır. Sosyal medyada ve haber portallarında paylaşılan haberler artık devam etmeyen uygulamaya ilişkin görsel ve bilgilerin tekrarıdır. 
İl genelinde riskli meslek grupları (market çalışanı, kargo elemanı, servis elemanları, yemek dağıtanlar, berberler vb) ve il dışından gelenlerin, sağlık kontrolleri sonrasında gerekli görülmesi halinde belirli periyotlarla ikametlerinde teste tabi tutulması uygulaması olağan  şekilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Bartın Valiliği’ne destek mesajları yağdı

 

Bartın Valiliği’nin açıklaması üzerine basın mensupları başta olmak üzere Bartın’da yaşayan binlerce kişi de sosyal medya “bartınvaliliğiyalnızdeğildir” diyerek mesajlar paylaştı. Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan kararı yerinde bulunan binlerce vatandaş, Bartın’da hızla düşmeye devam eden koronavirüs vakaları için Bartın Valisi Sinan Güner’e teşekkür etti.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği koronavirüs PCR testi yılbaşı tedbirleri sosyal medya twitter
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›