“Cumhur ittifakı Bartın’da uyumlu çalışıyor”

Bartın Dijital TV’de yayınlanan Enine Boyuna Programına katılan AK Parti İl Başkan’ı Turhan Kalaycı, AK Parti ve Bartın ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Pandemi dolayısıyla ertelenen AK Parti İl Başkanlığı Kongresi’nin henüz netlik kazanmadığını belirten Kalaycı, yeni üye çalışmalarıyla ilgili de bilgiler verdi. Yeni oluşturulacak olan yönetimde sürpriz isimlerin de yer aldığına dikkat çeken İl Başkanı Kalaycı, AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu “cumhur ittifakı”nın Bartın’da çok uyumlu çalıştığının altını çizdi.
Bu haber 2020-12-28 10:48:56 eklenmiş ve 174 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Dijital TV’de yayınlanan Enine Boyuna Programın da AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Ahmet Oktay ile Turhan Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kalaycı, Aralık ayında  yapılması gereken ancak pandemi nedeniyle  ertelenen kongre ve yeni oluşturulacak olan 40 kişilik yeni yönetim kurulu hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

“Tarih kesinleşmedi”

 

Kongre tarihinin henüz netlik kazanmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, yeni oluşturulacak yönetimde sürpriz isimlerin de yer alacağını vurgulayarak şöyle dedi:

 

“Kongre sürecinde biz de Pandemi yüzünden etkilendik. Erteleme Pandemiden dolayı oldu. Pandemi hayatın her alanını etkiledi. Normal yaşamayı Özler hale geldik. AK Parti de kongreler bir bayrak yarışıdır, bir kardeşliktir, bir Şenliktir. Bizim hasret giderdiğimiz birbirimizle kucaklaştığımız yerlerdir. Biz de tatlı rekabetler var. AK Parti büyük bir aile, iç çekişme elbette olacak ama bunun seviyeli bir şekilde yapılması hepimizi sevindirir. Kongre tarihi ile ilgili kesinleşmiş bir şey yok.

 

AK Parti Türkiye’de 83 milyonun yarısının oy verdiği bir parti. AK Parti’nin içinde ANAP’lısı, DHP’lisi, MHP’lisi, CHP’den Gelenler var. Bütün partiden gelen insanların bir araya gelip mücadele ettiği partidir. Bartın’a hizmet etmek isteyen herkese kapımız açıktır. Biz hizmet etmek istiyoruz. Hazırlıklarımızı yaptık. En erken sürede kongremiz olacak. Ben zaten şu an İl Başkanıyım, Genel Merkezin takdiri bizim önümüzde olduktan sonra devam ederiz.

 

“Hepsi aktif olacak”

 

Yeni yönetimde sürprizler var. Listede ismim olsun, hiçbir aktiviteye katılmayayım diğer insanlara dikkat edeceğiz. Yönetimimiz 40 kişilik yönetime çıktı.40 kişinin kırkının aktif olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Muhakkak vitrin adayları olacak. Yönetime girecek arkadaşlar Bartın’a kendini adamış arkadaşlar olmalıdır.2023 kolay bir seçim olmayacak. Kapı kapı dolaşacak, çalışarak kolay bir seçim yapmaya çalışacağız. Sayın Vekilimiz de, İl Genel Meclisimiz de, Belediye Meclisimiz de gayet uyumlu bir şekilde devam ediyor. Önümüzde 129 kişilik bir liste var. Bu listeyi önce 80’e sonra 60’a sonra 40’a düşürmemiz gerekiyor.

 

“Tecrübeli isimler de var”

 

AK Parti vefalı bir parti, ilçe Başkanlığımızı yapmış, belde Başkanlığımızı yapmış arkadaşlarımıza gidip onların görüşlerini alacağız. Onlar da girmek isterse tabii ki onlarda olacak. Geçmişten de tecrübeli yeni giren arkadaşlarımız mutlaka olacak.”

 

“Bir şok yaşamıştım”

 

Bartın’a yeni bir il binası kazandırılması süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, “2014 yılında geldiğimde Yaşar bey beni davet etti, yönetime girdim. AK Parti’nin binasına ilk gittiğimde bir şok yaşamıştım. Aslında yakıştıramamıştım. AK Parti’nin vizyonuna, misyonuna uygun bulmamıştım. Hüseyin başkana ‘ben şu kadar vereyim, yerine alalım binasını yapalım’ dedim. O zaman Hüseyin başkanın döneminde Bartın’ın önde gelen işadamları partimizdeydi. AK Parti büyük bir kitle partisidir. Güzel bir binada güzel bir hizmet sunalım isterim. O zaman da nasip olmadı ve her yıl bir seçim oldu. Zamanımız olmadı. Bu dönemde de iki seçim yaşadık. Atandığımdan bu zamana sürekli yer aradım en sonunda bir kardeşimizin vasıtasıyla yer bulduk. Satın almadık, kiraladık. Benim il başkanlığıma gelmesi tamamen tevafuk diyelim. Bu binalar AK Parti için.” dedi.

 

“Üye çalışmalarına tekrar devam edeceğiz”

 

Kalaycı, geçtiğimiz aylarda başlatılan yeni üye çalışmalarına da pandemi nedeniyle ara verdiklerini ifade ederek de “Genel merkezimiz bize bir hedef koydu. O hedefi açtık. Pandemi sürecine denk gelmesine rağmen hedefi açtık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zor şartlarda çalıştık. 51 il arasından gençlik kolları başkanımız birinci olması bizi sevindirdi. Gençlik kollarımızı tebrik ediyorum. Partimiz gençliğimize çok önem veren bir partidir. Merkezimize, ilçelerimize, beldelerimize her köşemize teşekkür ediyorum. Bu süreç durmayacak. Pandemi süreci biraz hafifleyince tekrar üye çalışmalarına devam edilecek.” diye konuştu.

 

“Korkmamıza gerek olmadığını gösteriyor”

 

AK Parti’den ayrılarak kurulan yeni  partilerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Kalaycı, “Yönetimlerine baktığımız zaman hepsi bizden gitme değil. Bizim partimizde mevki alamayan, kızmış küsmüş veya şahsi kırgınlıkları olan arkadaşlarımızın gittiğini görüyoruz. AK Parti büyük bir parti, böyle küskünlükler olacaktır. Bize gelenler ile onlardan korkmamıza gerek olmadığını gösteriyor. Bir gidiyorsa on geliyor, 100 geliyor. 5 bin üye yaptık büyük bir sayı. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Vekilimizin, İl başkanının selamını ilettikten sonra kişi zaten farklı bir hal alıyor. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömür versin. AK Parti öyle bir lidere sahip ki dünya lideri. Hangi ülkeye giderseniz gidin takdir gören bir lider.”

 

“Çoğu şahsi çıkarları için ayrıldı”

 

Kendisine yöneltilen soru üzerine Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin AK Parti’ye yönelik eleştiri ve çıkışlarını da değerlendiren Kalaycı, şöyle konuştu:

“İş ortaklığı dahi böyledir. Başarıyı herkes sahiplenir kötü gidişatı birbirinin üstüne atar. Onlara cevap vermek istemiyorum. Kendilerine pay çıkararak fazla yer alıyorlar. Polemik oluyor. Gidenlere ‘güle güle’, gelenlere ‘hoş geldin’ diyorum. Bizim düşündüğümüz şey şahsi çıkarlar olmamalıdır. Halkın çıkarları, Türkiye’nin istikbali olmalıdır. Eğer Türkiye’nin istikbalini düşünerek hareket edeceksek Recep Tayyip Erdoğan’a neden düşmanlar? Almanya, Yunanistan, Suudi Arabistan, Mısır bize niye düşman? Azerbaycan’a sahip çıkarsanız en yakın komşunuz da papaz olursunuz. Libya’ya sahip çıkarsanız dünya üzerinize gelir. Bu vizyonu, misyonu görmek lazım. Biz hem İslamiyet’i temsil eden hem de aziz Türk milletinin önderi bir ülkeyiz. Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’a gidiyor namaza duracak İmam, ‘Ben sizin olduğunuz yerde namaz kıldıramam siz buyurun efendim’ diyor. Kendi başkanına demiyor, bizim Cumhurbaşkanımız da diyor. Bu şeref bize yeter. Biz mazlumlara, mağdurlara, ümmete sahip çıkmak zorundayız. Burayı düşünmek zorundayız. Ben aday olmadım çekip gideyim, şuna takıldım, ona takıldım olmamalı. Bizden ayrılanların çoğu şahsi çıkarları için ayrıldı. Ülkesini düşünenler liderimizin yanında olurlar. Eleştirenler ilk önce kendi liderlerine baksınlar. Mahallede muhtar bile olamayacak liderler var. Bizim liderimiz de Türk milleti sahip çıkıyor çıkacak da.

 

Pandemi bütün dünyayı etkiledi. Almanya ile sıkı ilişkileri olan biriyim. Oradaki arkadaşlarımla görüştüğüm de 3 milyon küçük esnafın iflas etme üzerinde olduğunu, çalışan insanların kredilerini ödeyemediğini ve çok büyük bir krizin olduğunu söylediler. Almanya şöyle zengin böyle zengin diyorlar öyle bir şey yok. Biz büyük bir devletiz. Neredeyse iki yıl olacak iyi bile atlattık. Hastaneleri, yolları, okullara, yaptığımız yardımları eleştirirler. Biz kabile devleti değiliz, büyük bir ecdadın bıraktığı miras üzerine yürüyen bir devletiz. O ecdada layık olabilmek için liderimizin arkasındayız.

 

“Heyecanı bitmiş müdürlüklerin değişmesi lazım”

 

Kalaycı, Bartın’da son aylarda İl Müdürlüklerinde yaşanan değişim ile ilgili de İl Başkanlığı tasarrufunun olup olmadığı sorusuna da “5-6 yıl Bartın’da kalmış. Heyecanı bitmiş müdürlüklerimizin değişmesi lazım. Şuanki müdürlüklerimizi başarılı buluyorum. Heyecanını yitirdiğini gördüğümüz müdürlerimizi değiştiririz. AK Parti İl Başkanlığı muhakkak müdahil oluyor. Bizim Ankara’da sevdiğimiz saydığımız Sayın Vekilimizle istişare ederiz sonrasında Bakanlığımıza başvururuz.” yanıtını verdi.

 

“Her şey uyumlu”

 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu “cumhur ittifakı”nın Bartın’da çok uyumlu çalıştığının altını çizen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Her şey uyumlu gidiyor. Bartın için uygun görmediğimizi söylüyoruz. Gereken de yapılıyor. O yüzden uyumlu gidiyor. Bartın’a zararlı olan hiçbir olayda olmayız. Çevre kirliliğine neden olan hiçbir şeyde olmayız. Bartın’ı güzelleştirmekten başka şansımız yok. Bartın turizm olarak alacağını tam alamıyor. İnkumu’nda kalacak yer yok. Çalışmalarımız var. Neticelenmedi bir rapor sunulacak önümüzde ki yaz için. Düzenli bir yer olması gerekiyor. İyi bir hizmet sunmalıyız. İnkumu tepesinde 400 odalı bir devre mülk olmalı. Belediyemize ve Özel İdaremize bunu sunacağım. Ticaret odasına da sunacağım. Ticaret odası çok aktif olmalı. 3 il var Türkiye‘de AVM’si olmayan biri Bartın. 200 bin nüfusumuz var. Çevresiyle 350 bin nüfusuna hitap edecek bir AVM’nin olması lazım.” ifadelerini kullandı.

 

“Hizmetin adresi AK Parti”

 

Ardından İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Kalaycı, “İl Genel Meclisi’nde bir üyemiz aramıza yeni katıldı. CHP’den istifa etti bize katıldı. AK Parti’de daha iyi hizmet edebileceğimi düşünerek geldim dedi. Hizmetin adresi AK Parti dolayısıyla kendisine buradan yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi Kurucaşileli. Kurucaşile’ye yapılan yatırımı göz önüne almak lazım. İnşallah 1-2 ay içerisinde açılışı yapacak ve tünellerden çift gidiş-geliş geçişlerimizi yapacağız. Buradan emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, son Başkanımız Binali Yıldırım’a ve Sayın Vekilimize çok teşekkür ediyoruz.

İl genel meclisi yapmış olduğu planların yüzde 100’ünü tamamladı. Kilitli taş yani parke işi var. Onunla birlikte 2020’yi tamamen bitiriyoruz. 2021’in de programı yapıldı. Program dışı fazla bir şey yapılmıyor. Her şey programlanıyor ve o programa göre hareket ediliyor. İl Meclis Başkanımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Özel idaremizi gerçekten başarılı buluyorum. Genel sekreterimizde canla başla bu Pandemi döneminde dahi evinde durmadan çalışıyor. Yanaz’a yapılan projeyi, Arena yani güreş meydanı güzel bir proje olacak. Sayın Vekilimizle beraber bir bayram ziyaretinde oraya gittiğimizde, Kenan başkan, Vekilimiz ve benim etrafımızı saran kalabalığa bir söz vermiştik. Bir sözümüzü de gerçekleştiriyoruz. Açılışını da pandemi dönemi bittiğinde belki bayramda yapacağız.”

 

“Yöneticilerle temas halindeyiz”

 

AK Parti İl Başkanı Kalaycı, ilimize yapılacak yatırım ve projelerle ilgili Vali Sinan Güner’le de temas halinde olduklarını ifade ederek “Vali Bey ile de temaslarımız oluyor. Vali Bey’le de Belediye başkanımızla da tüm üst düzey yöneticilerimizle de benim insani ilişkilerim kesinlikle sarsılmayacak durumda. İlişkilerimin seviyesini diri tutabilen biriyim. Tabi ki istişarelerimiz oluyor. Bundan sonra daha sık iletişim halinde olmayı istiyorum açıkçası. Yapılacak tüm yatırımlarda beraber istişare etmeyi düşünüyorum.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı Bartın Dijital TV Turhan Öztürk Ahmet Oktay
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›