“Bütünşehirde Kozcağız’ın önü daha çok açık”

Bartın Dijital TV’de yayınlanan Enine Boyuna Programına katılan İl Genel Meclis Üyesi Giray Gülsoy, Bartın ve Kozcağız’la ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bütün şehir yasası ile birlikte Kozcağız’ın önünün daha da açılacağını dikkat çeken Gülsoy, “Bütünşehir tek yerden belediyeden yönetiliyor. Bütün şehirde Kozcağız’ın önü daha çok açık. Biz de isteriz Kozcağız ilçe olsun ama nüfus yeterli değil. Bütün şehirde merkez oluyoruz. ‘Hizmetleri nasıl Kozcağız’a kaydırabiliriz, istihdamı nasıl arttırabiliriz, üniversitenin bölümünü nasıl alabiliriz?’ bunun için çalışıyoruz. Bütünşehir gelince bizim şansımız da artıyor.” dedi.
Bu haber 2020-12-25 10:17:47 eklenmiş ve 147 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’ın dijital ekranı Bartın Dijital TV’de yayınlanan Enine Boyuna Programı’na katılan İl Genel Meclis Üyesi Giray Gülsoy, Ahmet Oktay’ın sorularını yanıtladı.

İzleyicilerden de gelen soruları da tüm içtenliğiyle yanıtlayan Gülsoy, seçim bölgesi olan Kozcağız’ın yanı sıra Bartın ile ilgili de çok önemli değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

 

“Eşit miktarda dağıtıp, çözüyoruz”

 

KÖYDES projelerinde önceliğin su ve yolda olduğunu belirten İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy, “KÖYDES bizim omurgamız. 2005 yılında başlanan bir proje. Aslında 2005 Türkiye’nin kırsal açığı için bir milat. KÖYDES’ te biz Özel İdare Programına alınmayan yatırımları KÖYDES ile alıyoruz. KÖYDES’te 2 il genel meclis üyesi 2 muhtar ve vali yardımcımızla birlikte KÖYDES’i işletiyoruz. Bu da seçimle oluyor. Her ilçenin seçimi ayrı bizde, merkez ilçenin seçiminde geçen sene de adaydım merkez ilçenin bütün adayları oy kullanıyor. Onlara da teşekkür ediyorum yüksek bir oranla beni seçtiler. Bu sene Kenan Başkanla KÖYDES meclis üyesi olduk. Biz KÖYDES programlarımızda kafa kafaya verip diğer meclis üyesi arkadaşlarımıza muhtarlarımıza da sorup öyle yapıyoruz. Bölgesel davranmıyoruz açıkçası. Bizim için Kozcağız’ın sorunu neyse Arıt’ın da Mugada’nın da sorunu birdir. Öncelik sırasına göre suyu az olan köylerden başlıyoruz. Yol problemi ciddi olan köylerden başlıyoruz. Eşit miktarlarda dağıtıp çözüyoruz.” dedi.

 

“Filyos bağlantı yolu yatırım programına alındı”

 

Bölge ve ülke ekonomine çok büyük katkılar sağlayacak olan Filyos Projesi’nin Bartın için önemine de dikkat çeken Gülsoy, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak bu konuda çalışmalar içerisinde olduklarını da belirterek “Filyos projesi 597 hektar üzerine yapılan bir endüstri bölgesi. Orta yüksek ve yüksek teknolojiye sahip yatırımlar içerisinde bulunduruyor. 2023 vizyonumuz bizim için çok önemli. Küresel anlamda Türkiye’yi dünya ekonomisi anlamında ilk 10’a sokmamız gerekiyor. Bu süreçte Filyos projesinden de faydalanmamız gerekiyor. Çünkü burada binlerce beyaz yakalı insan çalışacak. Filyos Zonguldak’a uzak Çaycuma’ya bir nebze yakın ama biz Filyos’u nasıl Bartın’a kazandırırız, nasıl Bartın yaparız diye düşünüyoruz. Filyos’ta bir yol bağlantısı yapıyoruz. 2021 yatırım programımıza alındı dış kaynaktan ödenek bekliyoruz. Oradaki insanları Bartın’a getirebilirsek çocuklarını buradaki okullarda okutacaklar, ekonomiye katkıda bulunacaklar bu bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

 

“Turizmi gündemde tutmalıyız”

 

Doğal ve tarihi zenginlikleriyle Bartın için turizmin önemli olduğunun altını çizen İl Genel Meclis Üyesi Gülsoy, turizmin gündemde tutulması gerektiğini vurgulayarak “Eksikleri tamamlamakta bizim görevimiz. Bartın Üniversitemiz var gün geçtikçe gelişiyor yeni bölümler açılıyor. Turizm bizim için çok önemli. Güzelcehisar, Mugada var. Buralara nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşünmeliyiz. Turizmde yoğurt ve balık turizminden ziyade başka alanlara da bakmalıyız. Çünkü biz turisti kaçırıyoruz. Çünkü turist akşam konaklıyor balığını yiyor ve gidiyor. Yerli turizmini de gündeme getirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

 

“Tarım ve hayvancılık desteklenecek”

 

2021 yılında Bartın’ı bekleyen hayvancılık ve tarımsal projeler hakkında da bilgi veren Gülsoy, şöyle devam etti:

“Bu sene mandacılığa destek vermeyi düşünüyoruz. Zaten yatırım planımıza aldık. Çok sayıda manda üretimi yapan çiftçi var. Hep yanı mandalarla çoğaltıldığı için yeni ırkların Bartın’a sokulması gerekiyor. Tarım İl Müdürlüğü’nün vasıtasıyla, yeni mandaları onların belirlediği şartlarla katkıda bulunacağız. Tarım İl Müdürümüz de birkaç ay önce iş baladı çok aktif dinamik bir arkadaşımız. Kozcağız’a geldiğinde köylerden aşağıya inmiyor. Fındık üretimine de çok önem veriyor.  Hatta 10 ila 15 dönüm arasında fındık üretenler budamasını da düzgün bir şekilde yaparlarsa 2 asgari ücret kadar bir maaş elde ediyorlar. Burada da fındık üretimini arttırmaya çalışıyor çünkü bölgemiz fındık bölgesi.”

 

“Takdir büyüklerimizindir”

 

Milletvekili adaylığı düşünüp düşünmediği sorusuna da Gülsoy, “Bizim için siyasette görev istenmez görev verilir. Şuan İl Genel Meclis üyesiyiz işimizi alnımızın akıyla yapmaya çalışıyoruz. Köylerimizde seçim zamanında hep dedim ki ben sizden şimdi oy istemeye geliyorum ama görev süremiz tamamlandığında da helallik almaya geleceğim dedim. Kozcağız bölgemiz Bartın’ın gözbebeği bizleri AK Partiyi yüksek oy oranıyla destekliyor. Bize görev verilirse her zaman yaparız fakat şu görevi istiyorum bu görevi istiyorum diye de bir düşünce yoktur. Mevcut olan görevi alnımızın akıyla yapalım takdir büyüklerimizindir.” yanıtını verdi.

 

“Bütünşehirde Kozcağız’ın önü daha çok açık”

 

Bütün şehir yasası ile birlikte Kozcağız’ın önünün daha da açılacağını dikkat çeken İl Genel Meclis Üyesi Gülsoy, “Bütünşehir gelirse biz her zaman hazırız. Köylere yaptığımız hizmet ortada onlar bizim elimizden geleni yaptığımızı biliyor. 75-80 yaşındaki amcalar Allah razı olsun diye geliyor. Bizim için çok büyük bir mutluluk. Bütün şehir geldiğinde beldelerin kapanma durumu var diyorlar ama şuan net bir şey de yok. Özel İdarelerde kapanıyor. Bütün şehir tek yerden belediyeden yönetiliyor. Bütün şehirde Kozcağız’ın önü daha çok açık. Kozcağız’a çakılı çivisi olmayan bazı siyasetçiler var Kozcağız ilçe olsun bütün dertler son bulsun diye. Biz de isteriz Kozcağız ilçe olsun ama nüfus yeterli değil. Bütün şehirde merkez oluyoruz. Hizmetleri nasıl Kozcağız’a kaydırabiliriz, istihdamı nasıl arttırabiliriz, üniversitenin bölümünü nasıl alabiliriz. Bütün şehir gelince bizim şansımız da artıyor.” dedi.

 

“Hiçbir problem yaşamıyoruz”

 

Bartın’a yapılacak tüm çalışmalar için İl Özel İdaresi kadrosuyla da her zaman iç içe çalıştıklarını altını çizen Gülsoy, “Özel İdarenin 307 personeli var. İdari kadrodan işçisine kadar herkes dâhildir. Genel sekreterimiz metin bey görece başladığı günden buyana canla başla çalışıyor. Belediyecilik geçmişinin olması çok önemli bizim göremediğimizi bazen o görüyor. Müdürlüklerimizle gayet uyumlu çalışıyoruz. Siyaset ve bürokrasi ayrımı var ama bu ilimize hizmet olduğu için hiçbir problem yaşamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Sportif anlamda turizmi güçlendirebiliriz”

 

Bartın’a kazandırılabilecek yatırımlar konusunda yine “turizm” vurgusu yapan İl Genel Meclis Üyesi Giray Gülsoy, dalış sektörünün Ankara’nın denizi konumunda olan ilimize getirilmesi gerektiğini belirterek “Turizmde yaylaları kullanmamız gerekiyor. Ben de yıllarca su altı dalışları yaptım ve 3 yıldız balık adamım. Türkiye’de en fazla dalış merkezi olan il, denizi olmamasına rağmen Ankara. Biz Ankara’nın deniziyiz diyoruz ama onları buraya getiremiyoruz. Dalış sektörü de ekonomik durumu biraz daha yüksek olan insanların yapacağı bir sektör. Her zaman düşündüğüm bir proje var. Amasra veya Güzelcehisar açıklarına batık gemi ya da batık uçak batırmamız gerekiyor ki Ankara’yı buraya çekelim. Ekipler gelecek ama gezecek bir şey bulamayacak o yüzden onları buraya çekemiyoruz. Sportif anlamda turizmi güçlendirebiliriz.” diye konuştu.

 

“Gençler siyasete girmekten korkmasın”

 

Kendisi de genç bir siyasetçi olan Gülsoy, siyasete girmeyi düşünen gençlere de şu tavsiyelerde bulundu:

“Gençler siyasete girmedikleri sürece bazı riskleri almadıkları sürece belki de istemedikleri insanlar tarafından yönetiliyorlar. Gençler siyasete girmekten korkmasınlar biz her zaman yanlarında olacağız. Ben her zaman gençleri siyasete yönlendirmeye çalışmışımdır. Hatta düşündüğüm bir projem de var birkaç tane genci de yetiştirmek istiyorum. Özel İdare, İl Genel Meclis faaliyetlerine baksınlar neler oluyor görsünler. Özel İdare 2 yıldır faaliyette ama sürekli farklı dosyalarla karşılaştığımız için okul vazifesi görüyor. Bende yıllar içerisinde edindiğim tecrübeyi gençlerle paylaşmak isterim. Biz kalacağız başka arkadaşlar oturacak önemli olan hak eden insanlar olsun.”

 

“Kozcağız’a kattığı çok şey var”

Amaçlarının AK Parti’nin bayrağını Kozcağız’dan indirmemek olduğunu ifade eden Gülsoy, son olarak Belediye çalışmaları hakkında kısa bir değerlendirmede bulunarak “Mustafa Başkan bizim siyasi büyüğümüz yıllarını siyasete vermiş. İhtiyar delikanlı derim ben ona. Tecrübeleri de aşikâr. Halkın seçtiği bir başkan halk istemeseydi seçilmezdi zaten. Bizim amacımız AK Partinin bayrağını Kozcağız’da aşağıya indirmemek. Biz o bayrağı aşağı indirdiğimiz takdirde hem biz zayıflarız hem de bize olan güven azalır. Mustafa Başkanı da Kozcağız’a kattığı çok şey vardır. Allah uzun ömürler versin.” dedi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy Filyos Kozcağız
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›