Nakit akışı rahatlatılacak!

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Bankası Arasında “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansman” protokolü imzalandı. Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı’ ile, sattıkları malın karşılığını, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli olarak tahsil edebileceğini ifade eden Bartın TSO Başkanı Halil Balık, artan korona virüs vakaları nedeniyle yeni tedbirlerin alındığı bu dönemde, üyelerinin nakit akışlarını rahatlatmış olacaklarını söyledi.
Bu haber 2020-12-18 10:56:05 eklenmiş ve 233 kez görüntülenmiştir.

 

 

Geçtiğimiz hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” lansmanının ardından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Bankası Bartın Şubesi arasında protokol imzalandı.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık ve Ziraat Bankası Bartın Şube Müdürü Serdar Akyol tarafından imzalanan protokol ile ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı için iş birliği sağlandı. 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen imza törenine Oda Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Sayman Üye İlker Yıldırım, Ziraat Bankası Bartın Şube Müdürü Serdar Akyol, Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara ile Ziraat Bankası Bartın Şube çalışanları katıldı. 

 

“Üretici ile alıcı arasında zincir”

 

İmzalanan protokol ile ilgili açıklamada bulunan Bartın TSO Başkanı Halil Balık; “Pandemi sürecinin devam etmesiyle birlikte, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına alternatif mekanizmalar geliştirilmektedir. Bu kapsamda Ziraat Bankası iş birliğinde Oda üyelerinin mal alımlarında esnek vadelendirme ve taksit imkanı sağlayarak nakit akışını kolaylaştıracak olan ‘Bankkart Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’ hayata geçirilmiş bulunmaktadır. Proje, taraflar arasındaki ticaretin kart sistemi üzerinden güvenle yapılmasını ve iş hacimlerinin büyütülmesini amaçlamaktadır. Böylece tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlayacak. Bu ürünle alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye işyeri ve kurumsal kart altyapısı üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunulacak. Odamız üyeleri Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dahilinde bu sistemden yararlanabilecek.” dedi.

 

“Nakit akışı rahatlamış olacak”

 

Bu sayede üyelerin tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabileceklerine işaret eden Başkan Halil Balık, “‘Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı’ ile, sattıkları malın karşılığını, alacak riski taşımadan, Ziraat Bankası garantisiyle peşin ya da taksitli olarak tahsil edebilecekler. Böylece oda üyelerimiz, artan korona virüs vakaları nedeniyle yeni tedbirlerin alındığı bu dönemde, nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar.” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Bartın TSO Başkanı Halil Balık Ziraat Bankası esnaf
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›