“Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor”

Kozcağız’da 15 dekarlık bir alanda kurulacak 30 serada tarımsal üretim yapılarak ilimizde tarım geliştirilecek.
Bu haber 2020-12-18 10:52:18 eklenmiş ve 203 kez görüntülenmiştir.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kozcağız Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor” projesinde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr.Lütfi Altunsu ile Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman arasında destek sözleşmesi imzalandı.

TR81 Bölgesindeki işsizlik, yoksulluk ve göç kaynaklı sorunlara çözüm getirilmesi, Covid-19 salgını sonrasında mevcutta yaşanılan sosyoekonomik sorunların derinleşmesinin engellenmesi amaçlanan projeyle dezavantajlı işsiz veya sosyal yardım alan kadınlar, genç kadın işsizlerin işgücü piyasasına ve sosyal hayata daha aktif katılmalarının sağlanacak.

Yine sosyal girişimciliğin teşvik edilmesi ve desteklenmesi, bölgede yenilikçi uygulamaların gerçekleştirilmesi, yaygınlaştırılması ve çarpan etkilerinin arttırılması yolu ile sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması genel amacını taşıyan projede Bartın merkez ilçe, Kozcağız, Hasankadı ve Kumluca Beldeleri ve köyleri ile civarında yaşayan 30 yoksul kadın ve 30 genç işsizden oluşan 60 kişi projenin hedef kitlesini oluşturuyor.

Proje ile seracılık temalı mesleki eğitimlerin verilmesi, toplamda 15 dekarlık bir alanda 520 metrekarelik 30 adet sera kurulumu, tarımsal üretimin yapılması, kursları başarı ile bitirenlerden 30 kişiye seraların tahsis edilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında hayata geçirilecek olan eğitim merkezinin tarımsal üretime yönelik eğitimler için sürekli eğitim merkezi haline getirilmesiyle tarımsal üretim bilinci aşılanarak eğitimli çiftçilerin yetiştirilmesi, üretimin devamlılığının sağlanması sağlanacak.  

Ayrıca tarımda girişimcilik ve yeni uygulamalar özellikle teknoloji temelli uygulamalar özendirilecek. Böylece tarım, hakir görülen bir meslek olmaktan çıkarılarak özellikle gençlere özendirilmesi sağlanacak. 

Toplam 1 milyon 572 bin TL bütçeli proje için BAKKA tarafından 1,4 milyon TL hibe desteği verecek.

 

ETİKETLER : Bartın Kozcağız BAKKA Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›