“Bartın’da işsizlik artıyor”

Bartın özelinde ekonomik bir değerlendirmede bulunan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Gören, işsizliğin arttığına dikkat çekerken pandemi dönemiyle birlikte esnafın yaşadığı sıkıntılara da işaret etti. Halkın da kredilere mahkum bırakıldığını savunan Gören, Bartın’ın demokrasiye ve bir atılıma ihtiyacı olduğunu söyledi.
Bu haber 2020-12-16 11:41:00 eklenmiş ve 172 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Gören, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirirken Bartın’da artan işsizliğe dikkat çekti.

 

Bartın’ın ekonominin can damarı olan turizm ile ayağa kaldırılabileceğini belirten Gören, pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sorunları da dile getirdi.

 

Zor durumda olan esnafın siftah yapamadan dükkanını kapatmak zorunda kaldığına vurgu yapan Gören, yaptığı değerlendirmede şöyle dedi:

 

“Bartın ekonomisinin en önemli konusu hatta can damarı diyebileceğimiz konu turizmdir. Bu şehrin turizm potansiyelini layık olduğu en üst yere taşıyacağız. Küre Dağlarıyla çevrili bu şehrin her yıl daha fazla insanın görmesi gerekiyor. Bu şehirde kültür turizmi var. Doğa var tarih var turizmi var deniz turizmi var. Bartın’ın lezzetli mutfağı da var. Geleneksel el sanatları var. Tarihi yapıları var. Tarihi evleri var. Şu Amasra ya bir bakın Fatih Sultan Mehmet baktığında dünyanın gözünü görmüştü Çeşm-i cihan demişti. Sadece Türkiye’nin değil dünya içinde önemli bir kenttir Bartın.

 

“Cepler boşaldı”

 

Bartın’ın esnafı da zor durumda, pandemi de siftah yapılmadı, maalesef çekmeceler, cepler boşaldı. Ama su, elektrik, kira her gün işlemeye devam etti. Gelişmiş ülkeler özellikle küçük işletmelere, küçük esnaflara destekler verildi. Bizim ülkemiz ise faizli kredi ve yeniden yapılandırma, ancak yeniden yapılandırırken de faiziyle yeniden yapılandırma. Bir de işçini çıkamayacaksın kısa çalışma ödeneği... Dükkanlar kapalı, kira işliyor. Dükkân kapalı önceki ayların elektrik tüketiminin ortalamaları istendi.

 

“Halkımız kredilere mahkûm bırakıldı”

 

Bartın’da işsizlik artıyor. Bizim halkımız şimdiye kadar hep kredilere mahkûm bırakıldı. Krediler çekildi ve harcanmak zorunda bırakıldı. Bu kredilerin ödeme günü gelecek. Ertelemeyle bunları çözemezsiniz. Taksitler üste üste geliyor. Bu durum insanlarımıza büyük bir yük getirecektir.

 

“Bartın için hala bir icraat yok”

 

Bartın’da Filyos Liman projesi sürekli gündemde sürekli konuşuluyor ama Bartın için hala bir icraat yok. Bartın halkının kentini ne kadar çok sevdiğini. Çevresini ve eşsiz doğasını ne kadar çok sevdiğini biliyoruz. Canlı ve cansız tüm varlıkların hakkını koruyoruz ve koruyacağız. Doğa ve çevre politikalarımızla gelecek nesillerin de haklarının savunucusu olacağız.

 

“Bartın’ın demokrasiye ve atılıma ihtiyacı var”

 

Tarihten atalarımızdan miras aldıklarımızı yarınlarımıza da miras olarak bırakacağız. Biz çocuklarımıza ve yarınlarımıza yaşanabilir bir dünya, bir Bartın bırakacağız. Doğaya zararı olan her uygulamanın karşısınayız. Üzerinde gemi yürütülen tek ırmağı olan Bartın Irmağı’nın ıslahı ve gerekli çevre düzenini çok önemsiyoruz.

Biz kadınlarını, gençlerini her bir bireyini daha mutlu kılmak için zenginleştirmek için çalışacağız. Biz Bartın’ı turizm ile ayağa kaldırmak için hazırız. Bartın’ın demokrasiye ihtiyacı var, bir atılıma ihtiyacı var. Biz hazırız DEVA Partisi hazır.”

ETİKETLER : Bartın DEVA Partisi DEVA Partisi Bartın İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Gören ekonomi istihdam işsizlik
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›