SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Bartın Belediyesi, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanları için belirlenen noktalara yem ve mama bıraktı.
Bu haber 2020-12-07 12:47:07 eklenmiş ve 180 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın Kovid-19 ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanları unutulmadı. Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kısıtlamada sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere giderek mama bıraktı. Kentin birçok bölgesine ekipler tarafından bırakılan mamalar sahipsiz hayvanların beslenmelerini sağladı.

 

Takdirle Karşılandı

 

Salgınla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla şehrimizde cadde, sokak ve meydanlar boşalırken, ekiplerin kentin farklı noktalarında sokak hayvanlarına yiyecek bırakması vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

 

Zorlu Salgın Döneminde De Can Dostlarımızı Unutmadık

 

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi olarak sokaktan toplanan başıboş hayvanları Gürgepınarı Köyü İnkumu yolu üzerinde 2 dönümlük bir alanda oluşturulan 150 köpek kapasiteli Bartın Belediyesi Sahipsiz Köpek Geçici Bakım Evi’nde koruma altına alıyoruz. Sokak hayvanları için veterinerlik, barınma, bakım ve besleme hizmetleri vermeye devam ediyoruz. Tüm çalışmalarımızın yanı sıra “Sokak Hayvanlarını Seviyoruz Projesi” kapsamında şehrin belirli noktalarına kurduğumuz 78 beslenme noktasından sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Bu kapsamda 78 beslenme noktasına 19 ayda 15 ton kedi ve 15 ton köpek maması koyduk. Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da sokak hayvanları için aynı noktalara yem ve mama bıraktık. Sokak hayvanlarının beslenme ve bakım ihtiyaçlarını karşılayan bir belediye olarak bu zorlu salgın döneminde de can dostlarımızı unutmadık” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın sokağa çıkma kısıtlaması
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›