Asgari ücret pazarlığında ilk toplantı bugün!

Bartın’daki binlerce asgari ücretlinin de merakla beklediği toplantı bugün yapılacak. 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 4 Aralık'taki (bugün) ilk toplantının koronavirüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda internet ortamında yapılması kararlaştırıldı.
Bu haber 2020-12-04 09:08:28 eklenmiş ve 130 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’daki binlerce asgari ücretli de dahil olmak üzere milyonlarca çalışanın gözü kulağı bu haberde.

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. 2021 yılında bir çalışanın alacağı en düşük maaşın belli olacağı görüşmeler başlıyor.

2021 asgari ücret tutarı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işçi, işveren ve kamu temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonun, 2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını 4 Aralık'ta (bugün) yapacağını duyururken “Sürecin şimdiden tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl asgari ücretin, tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kararı Bakanlık açıklayacak

 

Geçtiğimiz yıllardaki uygulamaya benzer bir uygulama yapılması durumunda Aralık ayının ikinci haftasında işveren sendikasının ev sahipliğinde bir toplantının gerçekleşmesi, üçüncü haftasında işçi sendikasının ev sahipliğinde bir toplantının gerçekleşmesi ve son haftasında ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak toplantıda kararın açıklanması bekleniyor.

 

İlk toplantı online

 

Bugün yapılacak olan doğrudan tüm çalışan vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarının ilk toplantısı, koronavirüs tedbirleri dolayısıyla online olarak internet üzerinden gerçekleşecek.

 

İşte teklif edilen rakamlar…

 

2019 yılında 2 bin 20 lira olan asgari ücret geçen yılın sonundaki görüşmelerde yüzde 15.03 artırılarak 2 bin 324 liraya çıkarılmış, 304 lira artış yapılmıştı. Bu yıl ise henüz işçi sendikalarından 2021 yılı asgari ücretine ilişkin bir açıklama gelmezken her yıl taraflar arasında şiddetli tartışmalara sahne olan asgari ücret toplantıları öncesi, teklifler siyasi partilerden geldi.

 

CHP asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini belirtirken İyi Parti de asgari ücretin en az 3 bin lira olması önerisinde bulundu.

 

Enflasyon tahminine göre 2 bin 542 lira!

 

2021 yılı enflasyon hedefine göre asgari ücrete yüzde 9,4 oranında artış yapılabilir. Enflasyon hedefine göre zam yapılması durumunda brüt asgari ücret 3 bin 299 liraya, net asgari ücret 2 bin 542 liraya yükselecek.

ETİKETLER : Bartın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›