“Yeni dönemde yeni bir Kozcağız yaratmak istiyorum”

Kozcağız Belediyesi olarak planladıkları projeleri ve yapılan çalışmaları gazetemize anlatan Belediye Başkanı Mustafa Karaman, önümüzdeki günlerde tekrar ihale edilecek olan Kent Park Projesi’nin Kozcağız’ın gerdanlığı olacağını söyledi. Bütünşehir Yasası’ndan dolayı Kozcağız’ın ilçelik konusunun da askıya alındığını söyleyen Karaman, ekonomi piyasasındaki durum nedeniyle Kozcağız-Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali arasındaki yolun da bir süreliğine askıya alındığını ifade ederken büyük uğraş verdiği doğalgaz konusunun da 2019 yılı içerisinde çözülmüş olacağını belirtti.
Bu haber 2018-09-27 09:07:52 eklenmiş ve 785 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, EYBEY Medya ve Yayımcılık Ltd. Şti. Bünyesinde faaliyet gösteren Bartın Pusula ve Bartın Halk Gazeteleri’ne Belediye olarak planladıkları projeleri ve yapılan çalışmaları anlattı.

 

 

Kent Park için tekrar ihaleye çıkılacak

 

İlk olarak geçtiğimiz Salı günü ihalesi gerçekleştirilen Kent Park Projesi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Karaman, piyasalardaki olumsuz havadan dolayı kimsenin ihaleye katılmadığını belirtirken önümüzdeki günlerde bu büyük proje için tekrar ihaleye çıkılacağını söyledi. İçerisinde sosyal tesis ve çocuk sokağının da bulunduğu Kent Park Projesi’nin Kozcağız’ın gerdanlığı olacağını ifade eden Karaman, “25 Eylül’de ihaleye çıkan ama ancak kimsenin girmediği Kent Park Projesi’ni söyleyebiliriz. Piyasadaki olumsuz hava caydırıcı oldu sanırım bu nedenle ihale için başvuru yapılmadı. İnternetten projeyi indirip, inceleyen firmalar olduğunu gördük. Tekrar ihaleye çıkartacağız. Bunun içinde uzun bir zaman alacak. Dosyanın güncellenmesi gerekiyor, ihalenin başlaması ve gerçekleşmesi ile birlikte 3 ay gibi bir zaman alacağı, tabi birde kış sezonuna girdiğimiz için projenin tekrar ihaleye çıkması yılbaşından sonra Şubat ya da Mart’ı bulacak. Kent Park’da Sosyal Tesisimiz, çocuk sokağı vardı. İllerde olmayan bir projeydi. Çevre Şehircilik Müdürlüğü’müzce hazırladığımız bir projedeydi. Bunu gerçekleştiremedik ihaleye giren olmadığı için. Olsaydı da çok güzel olacaktı. Bir tarafında Terminal bir tarafında Kent Park Projesi Kozcağız’ın bir gerdanlığı olacaktı. Artık nasip ilerleyen zamanlara kalmış oldu.” dedi.

 

 

 

“Çalışmalara kısa süre ara verildi”

 

Kısa bir süre için çalışmalarına ara verilen Kozcağız- Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali arasındaki yol yapım çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Karaman, “Terminal ve Kozcağız arasında bulunan 14 kilometrelik yolun ihalesi zaten 1 yıl önce yapıldı.Haziran aylarında başladı ama piyasada yaşanan olumsuz hava müteahhitleri de etkiledi.Bir kararsız durum ortaya çıktığı için, şu an sanki ara verilmiş gibi durum var.Biliyorsunuz ki hükümetimizin de o hususta bir söylemi var.Yeni yapılacak ihalelerin şu anda başlanmaması ve yapımı devam eden çalışmaların da biraz askıya alınması gibi söylenti var. Geçen günlerde Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın böyle bir açıklaması oldu. Kozcağız – Bartın yol çalışması projesi durmuş değil ancak kısa bir zaman için ara verilmiş oldu. İnşallah 2019 yatırımlarında ayrılacak olan tahsise göre müteahhit işine devam edecek. Sonucunda ihalesi bitmiş ve çalışmalara başlanmış bir proje, sanırım sadece biraz gecikme olur.” diye konuştu.

 

 

“Yüzde 99 Kozcağız’a doğalgaz gelecek”

 

Geçtiğimiz günlerde Akmercan Doğalgaz Genel Müdürü’nü ziyeret eden Kozcağız’a da bir an önce doğalgazın gelmesi için büyük çaba sarfeden Belediye Başkanı Karaman, doğalgaz konusunun da 2019 yılı içerisinde çözülmüş olacağını kaydederek “Doğalgaz Kozcağız’a yüzde 99 gelecek. Ancak bundan 15-20 gün önce, Akmercan Doğalgaz Genel Müdürü’nü İstanbul’da ziyaret ettim ve kendisiyle istişare ettik. Söylemleri aynı oldu. Genel Müdür’de bana ‘Başkanım, şu anda Çaycuma, Devrek ve Bartın’da iş verdiğimiz müteahhitler işi durdu. Kozcağız’a doğalgaz gelmesini konusunu da 2019’a bırakalım. Önümüzü görelim, önümüz bir açılsın. Dolar 4 TL seviyelerinde iş verdiğimiz yüklenici firmalar şu an doların 6 Tl’nin üzerinde gitmesi nedeniyle müteahhitlerde çalışamaz duruma geldi. O nedenle biraz bekleyelim.’ Dedi. O nedenle doğalgaz konusu da 2019 yılı içerisinde çözülmüş olacak. Onlar zaten Enerji Piyasası Kurulu’ndan, lisans için müracaatlarını yapıyorlar. Lisansın çıkması ile birlikte Kozcağız’a Doğalgaz çalışması başlayacak. Bu nedenle herhangi bir endişemiz yok.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Sağlık Merkezi, Ekim ayında bitirilecek”

 

Ekim ayı içerisinde tamamlanması planlanan Sağlık Merkezi inşaatıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Karaman, “Sağlık Merkezi inşaatımız devam ediyor. yüklenici firma inşaatın yarısından fazlasını bitirdi. Eylül sonu itibariyle bitmesi gerekiyordu. Piyasalardaki durumdan ötürü biraz sarkma oldu. Bu nedenle de sanırım Ekim 15 yada Ekim sonu itibariyle bitecek.Bittiği zamanda Entegre Hastane statüsünde faaliyete geçmiş olacak. Zaten Cuma günü Sağlık Müdürü’müz geldi çalışmaları inceledi. Dediğim gibi 15-20 gün gibi işin gecikeceği görünüyor, Ekim ayı içerisinde oranın işi de bitmiş olacak.Bunların sarkmasının sebebi de hepimizin de gördüğü Dolar ve Euro’da yaşanan artışın ekonomide olumsuz hava oluşturması.” dedi.

 

 

“İlçelik konusu askıya alındı ama...”

 

 

Her seçim döneminde gündeme ve gelen Kozcağız’ın büyük bir heyecanla beklediği ilçelik konusunda da Başkan Karaman, şunları söyledi:

“İlçe olma konusunda elimden gelen her türlü gayreti sarf ettik, etmeye de devam ediyoruz. Dosyalarımızı hazırladık, İç İşleri Bakanlığı’na, Yerel Yönetimler Başkanlığı’na bizzat Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’la birlikte verdik. Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya’yla da görüştük. Hatta Erol bey bize ‘aynı dosyayı Bakanlığa da ver de lazım olduğu zaman oradan da isteyebiliriz.’dedi. O günkü süreçte Bütünşehir Yasası konuşuluyordu. 30 ilin dışındaki küçük iller Bütünşehir olacaktı. Eğer Bütünşehir hadisesi gerçekleşmiş olsaydı, Kozcağız da yüzde 99 ilçeydi. Kozcağız’ı ilçe yapıp, Hasankadı ve Kumluca gibi yerleri buraya bağlamak amacında bir gayretimiz vardı. Hem bizim hem de hükümetimizin böyle bir çalışması vardı. Bütünşehir Yasası bazı nedenlerden dolayı şimdilik askıya alındı. Tabi nedenleri bizler bilemiyoruz. Bütünşehir Yasası gündemden kalkınca, İlçelik konusu da askıya alınmış oldu. Ama önümüzdeki süreçte Bütünşehir yasası tekrar gündeme gelirse, o zaman Kozcağız, ilçe olacak bunda bir endişemiz yok. Bunun haricinde Türkiye’de 1990 yılından bugüne kadar 3 yer haricinde ilçe yapılmadı. Bunlarda Kozlu, Kilimli ve Hatay’ın Payas. Bunlarda merkez nüfuslarının 20Bin üzerinde olması nedeniyle ilçe yapıldı.Bunun haricinde 2017 yılında, Sarp kapısına yakın olan Mustafa Kemal Paşa ve Aksaray’ın doğalgaz deposu olan Sultanhanı oldu.Bunlarda Kanun Hükmünde Kararname ile yapıldı. Bunların yapılmasının sebebi de birinin Sarp Kapısına yakın olması, birinin de doğal deposu olması nedeniyle güvenlik açısından ilçe yapıldı. Onun haricinde ilçe yapılmış bir belde yok.Zaten Kozcağız’ımızdan daha fazla nüfusa sahip olan 30’un üzerinde belde var. Türkiye’de ilçe yapılacaksa 30-35 i aşkın belde var. Yapılacaksa Kozcağız da onların içinde.

 

 

“Sonuna kadar takip edeceğiz”

 

Bize düşen görevi her zaman için  sonuna kadar işimizi takip etmek için sonuna kadar takip ediyoruz.Ama  kalkıp da tek başına Kozcağız’ı ilçe yapalım desek bizden de büyükleri var Çanakkale’nin  mesela 23bin nüfusu olan bir beldesi var. ama o bizden daha yakın ilçeye. Erzincan da  şuanda Meclis Başkanı geçmişte Başbakan olan Binali Yıldırım’ın kendi  Demirkent diye bir beldesi var 12 bin nüfuslu bir yer bizim iki katımız. Biz işi ihmal etmiş değiliz işimizin takipçisiyiz. Ama  tek başına özel olarak  Kozcağız’ı ilçe olsun deyip de bir yere varmamız mümkün değil.Yani boşuna vatandaşımızı dolaylı yollarla dolaylı ifadelerle kafalarının kurcalamalarının  hiçbir anlamı yok ben bu işin bekçiliğini sonu kadar yapıyorum  yapacam inşallah ileride de o fırsatlar olduğunda da  mutlaka  Kozcağız’ımız da ondan nasibini alacaktır.”

 

 

Top Özel İdarede!

 

Kozcağız’a kazandırılacak olan Endüstri Meslek Lisesi için topun Bartın İl Özel İdaresi’nde olduğunu aktaran Karaman, “Şu anda Meslek Lisesi için hiçbir terettüt yok o tamamen kesinleşmiş bir olay ve 2017 Yatırım Programına alındı 2018’de projeler yapıldı şuanda Özel İdare ihale çıkarmak için dosyayı hazırlıyor. Biz yer teslimatını, yer değişikliğini imar değişikliğini  her şeyi tamamladık, tapusunu Özel İdareye teslim ettik. Top artık Özel İdare’nin ihaleye çıkma sürecinde.Hatta onun bizim kumluca caddesi üzerinde eski hayvan pazarı olan yerimizi orayı da anaokulu olarak yerini tahsis ettik, tapusunu çıkartıp özel idareye verdik  ihalesi yapıldı okul temeline de başlandı. Endüstri Meslek Lisesi’de bu sene içerisinde ihaleye çıkacak ve yüzde 100 yapılacak. Onda da bir tereddüdümüz yok.” dedi.

 

 

“Yeni bir Kozcağız yaratacağım”

 

Mart ayında yapılması planlanan 2019 Yerel Seçimleri için tekrar aday olmayı düşündüğünü belirterek yeni dönemde yeni bir Kozcağız yaratmak istediğinin altını çizen Kozcağız Belediye Başkanı Karaman, “Ben, bu görevin sevdalısıyım. Kendi iş yerimin kapanması sürecine varana kadar bu işe talip oldum. Ben, millete hizmet etmeye sevdalıyım. Başkanlık görevim 20 yıl oldu. Benim her sene 1 ay iznim var. Ben bu izinlerden 20 sene içerisinde 20 gün bile kullanmadım. Niye kullanmadım, işimin başımındayım. Eğer büyüklerimiz de takdir ederse işimin başında devam etmek istiyorum. Bu nedenle bir dönem daha düşünüyorum. Çünkü daha Kozcağız’da yapacağım çok şeylerim var. Büyük projelerim var. Bunları hayata geçirmek istiyorum. Alt yapıyı bitirdikten sonra, Kent Park gibi, Seyir Tepesi gibi, Mesire Alanı projemiz gibi projelerim var. Bunları da önümüzdeki 5 yıl içerisinde bitirmek istiyorum. Yeni dönemde yeni bir Kozcağız yaratmak istiyorum. Biz Kozcağız’ın ne eksiği varsa, neye ihtiyacı varsa onu tamamlamanın mücadelesini veriyoruz. Kozcağız halkına hizmet etmekten şeref duyuyorum, onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Çünkü ben burada doğdum ve burada da öleceğim. Bu halkımla birlikte hizmet etmeye de devam ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›