Kanuni Sondaj Gemisi, Filyos’a demirledi

Türkiye'nin hidrokarbon rezervlerini sondajla çıkartmak için başlattığı çalışmalarda Kanuni Sondaj Gemisi Zonguldak'taki Filyos Limanı’na demirledi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Bölgemize hoşgeldin Kanuni. İstanbul’dan Karadeniz seferine çıkan Kanuni Sondaj gemimiz, Filyos Limanı’nda demirledi. Burada giyinecek, kuşanacak, enerjide tam bağımsız Türkiye için yeni müjdelere açılacak inşallah. Yolun bahtın açık olsun.” dedi.
Bu haber 2020-11-18 09:33:14 eklenmiş ve 177 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye’nin hidrokarbon potansiyelini açığa çıkarmak için başlatılan çalışmalarda Fatih Sondaj Gemisi'nin ardından Kanuni Sondaj Gemisi de Bartın açıklarında Filyos Limanı yakınlarına geldi. Römorkör yardımıyla Türkiye'nin önemli limanlarından biri olan Filyos Limanına giriş yapan gemi limana demirledi.

Bakım onarım çalışmalarının yanı sıra kule montajının yapılacağı gemi, Sakarya Gaz Sahası'ndaki görevine başlayacak. Sakarya Gaz Sahası içerisinde yer alan Türkali-1 kuyusunda yapacağı testlerin yanı sıra var olan rezerv hakkında ilave bilgi sağlayacak olan Kanuni Sondaj Gemisi, Sakarya Gaz Sahasında potansiyelin çıkartılmasına katkı sağlayacak.

Drone ile havadan görüntülenen Kanuni Sondaj Gemisi için çalışmalar başladı. Kule montajının yanı sıra diğer bakım ve onarım çalışmalarının da aşladığı Kanuni Sondaj Gemisi, buradaki hazırlıkların ardından Sakarya Gaz Sahası'na hareket edecek.

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Bartın açıklarına demirleyen Kanuni sondaj gemisi ile ilgili bir paylaşımda bulunarak “Bölgemize hoşgeldin Kanuni. İstanbul’dan Karadeniz seferine çıkan Kanuni Sondaj gemimiz, Filyos Limanı’nda demirledi. Burada giyinecek, kuşanacak, enerjide tam bağımsız Türkiye için yeni müjdelere açılacak inşallah. Yolun bahtın açık olsun.” dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) 227 metre uzunluğa, 114 metre yüksekliğe, 42 metre genişliğe ve 60 bin 316 groston ağırlığa sahip Kanuni sondaj gemisinin, Filyos Limanı'nda kule montajı, deniz seyir testi, sondaj ekipmanlarının montajı ve kuyu dibi emniyet sistemi bakım işleri tamamlanacak.

 

Fatih ile sondaj faaliyetine başlayacak

 

Kanuni Sondaj Gemisi, 2021'in ilk aylarında Fatih ile birlikte Karadeniz'de ilk sondaj faaliyetine başlayacak.

TPAO envanterine yılbaşında katılan Kanuni, 2012'de inşa edildi. 11 bin 400 metre derinliğe, 3 bin metre sondaj açabilme kapasitesine sahip Kanuni, 6'ncı nesil ultra deniz sondaj gemisi olarak da biliniyor.


ETİKETLER : Bartın Filyos Limanı Kanuni Sondaj Gemisi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›