CHP’den istifa edip AK Parti’ye geçti

CHP’li Kurucaşile İl Genel Meclis Üyesi Nurdanur Metin, partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçti. AK Parti İl Başkanlığı hayırlı olsun mesajı yayınlarken Metin’in eski İl Genel Meclisi Üyesi olan eski eşi Hasan Karakurt, sosyal medyadan bir paylaşımda bulunarak bu kararı “akıl tutulması” olarak nitelendirdi.
Bu haber 2020-11-13 10:34:23 eklenmiş ve 201 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Geçtiğimiz gün kulislerde konuşulan bir konu gündeme bomba gibi düştü.

CHP’li Kurucaşile İl Genel Meclis Üyesi Nurdanur Metin’in partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçeceği iddiaları konuşuluyordu.

Sosyal medyaya da yansıyan bu iddialar üzerine CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Metin, bir açıklamada bulundu. İddiaları doğrulayan bir açıklamada bulunan Metin, CHP'den istifa ederek AK Parti’ye geçtiğini ifade ederek “30 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçildiğim Kurucaşile İl Genel Meclis Üyeliği görevimi 20 aydır ilçeme hizmet edebilmek için büyük bir çaba ile sürdürmeye çalıştım. İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçildiğim süre içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde çok istediğim o hizmetleri gerçekleştiremeyeceğimi de açıkça gördüm. O nedenle ilçeme ve köylerimize hayal ettiğim o hizmetleri yapabilmek amacıyla AK Parti’ye katılma kararı aldım. Almış olduğum bu kararımda en önemli etken görev sürem içerisinde ilçeme hizmet edebilmek için olmuştur. Bir anne ve ayrıca ev hanımıyım. Ben hizmet siyaseti peşindeyim. Siyasete girme amacım da seçildiğim ilçeme hizmet edebilmek içindir. Almış olduğum bu kararı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.” dedi.

 

AK Parti’den “hoş geldin” mesajı

 

AK Parti İl Başkanlığı da bir yaşanan bu gelişmeler üzerine bir mesaj yayınlayarak CHP’den AK Parti’ye geçen Metin’e başarılar diledi. AK Parti İl Başkanlığı’ndan yayınlanan mesajda; “2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kurucaşile İl Genel Meclis Üyeliğine seçilen Nurdanur Metin partisinden istifa ederek AK Parti ailesine katıldı. Kurucaşile İlçemize daha fazla hizmet götürebilme ve Kurucaşile halkına daha faydalı hizmetlerde bulunabilme arzusu ile partimize katılan Nurdanur Metin’e tüm kadrolarımızla desteğimiz daim olacaktır. Kendisine AK Parti ailesine hoş geldin diyor başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.  

 

Bir mesaj da Tunç’tan

 

Metin için bir hayırlı olsun mesajı da AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç’tan geldi. Metin’e başarılar dileyen Tunç da mesajında “2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kurucaşile İl Genel Meclis Üyeliğine seçilen Nurdanur Metin partisinden istifa ederek AK Parti ailesine katıldı. Kendisine AK Parti ailesine hoş geldin diyor başarılar diliyorum.” dedi.

 

En büyük tepkiyi eski eşi gösterdi!

 

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçme kararı alan Metin’e destek mesajları olduğu gibi tepkiler de geldi.

En büyük tepkiyi gösterenlerden biri de Metin’in eski eşi geçtiğimiz dönem İl Genel Meclisi Üyesi olan Hasan Karakurt oldu.

Eski eşinin bu kararını “akıl tutulması” olarak değerlendiren Karakurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Kurucaşile seni benim için seçti, nankörlük yap diye değil. Güzel tezgah hazırlamışsınız pravo! İlk önce boşan, sonra parti değiştir.  CHP’den İl Meclis Üyesi seçilip şimdi hangi akıl tutulmasıyla AKP’ye geçtin. Nasıl sokakta bu milletin yüzüne bakacaksın? Hiç yakışır değil. Nasıl bir akıl tutulması bu?  Yazıklar olsun emeklerimize, ben gecemi gündüzüme kattım ayıp ayıp.” derken bir not da düşerek “Lütfen kötü yorum yapmayalım sonuçta çocuklarımın annesi iyi kandırmışlar.” dedi.

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi CHP AK Parti CHP'den AK Parti'ye geçti Nurdanur Metin
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›