CUMHURİYETİMİZİN 97. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Bartın’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla devam etti. Koronavirüs tedbirleri gölgesinde düzenlenen programlar Bartın Valiliği önünde dün tören düzenlendi. Pandemi şartlarında da olsa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamaktan gurur duyduğunu belirten Vali Sinan Güner, “Ülkemiz eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir.” dedi. Tören sonrasında ise Cumhuriyet Bayramına özel araç konvoyuyla şehir turu atıldı.
Bu haber 2020-10-29 13:34:28 eklenmiş ve 206 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Tarihin akışını değiştiren İstiklal mücadelesi, benzersiz mücadeleyi taçlandıran Cumhuriyetin ilanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 97. yıl dönümünde de coşkuyla kutlandı.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl kutlamaları büyük bir coşkuyla devam etti. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilirken Bartın Valiliği önünde de dün tören düzenlendi.

 

Bartın Valisi Sinan Güner, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Baro Başkanı Ferhat Parlatır, Vali Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri olmak üzere il protokolünün tamamının katıldığı tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızla birlikte bayrağımızın göndere çekilmesiyle başladı.

 

Törende Vali Güner, tebrikleri teker teker kabul ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajı okundu.

 

Güner: “Sizlerle birlikte kutlamaktan gurur duyuyorum”

 

Törende günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Bartın Valisi Sinan Güner, pandemi şartlarında olsa da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamaktan gurur duyduğunu ifade etti.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna geldiğine vurgu yapan Vali Güner, Cumhuriyetin önemini şu sözlerle aktardı:

 

“Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu gözümüzün nuru Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş Yıldönümü. Kahraman ecdadımızın 97 yıl önce her türlü zorluğa katlanarak sabır, güç ve azim ile yaptıkları gibi bugün de birliğimizi, iriliğimizi, dirliğimizi yedi düvele göstermek, Cumhuriyeti ve bu vatanı bizlere emanet eden o kahramanlara şükranlarımızı ifade etmek için toplandık. Milletimizin bu onur gününde, pandemi şartlarında olsa da bu günü sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum gurur ve memnuniyetimi ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

 

“Sağlam adımlarla yürümeye devam”

 

Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, Cumhuriyet ile birlikte hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirerek dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerin arasına girmeyi başarmıştır.  Ülkemiz eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda, sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.

 

“Ne mutlu bizlere…”

 

Bugün geldiğimiz noktada, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini ve millî egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir. Ne mutlu bizlere ki bu milletin bir ferdi ve bu cennet vatanın birer evladıyız.

 

“Biz İki devlet tek milletiz”

 

Hepimizin bildiği gibi bu günlerde kardeş ülke Azerbaycan; Birleşmiş Milletler tarafından da tanınmış, topraklarının yaklaşık yüzde 20’lik bir bölümünün 30 yıldır Ermeni işgali altında bulunduğu Karabağ’da haklı bir mücadele vermektedir. Bu mücadelede dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanındayız. Ermenistan tarafından sivil yerleşim yerlerini de hedef alan saldırıları şiddetle kınıyorum. Biz İki devlet tek milletiz. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Vatan toprağının her karışını kutsal bilen bir milletin evladı olarak bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!”

 

Cumhuriyet konvoyu şehri turladı

 

Vali Güner’in konuşmasının ardından törende Cumhuriyetin 97. Yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi.

Valilikteki tören sonrasında ise Cumhuriyet Bayramına özel araç konvoyuyla şehir turu atıldı.

 

 


ETİKETLER : Bartın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Cumhuriyet'in 97. Yılı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›