Covid-19’a 24 saatte 2 kurban daha verdik

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde ve dolayısıyla ilimizde de can almayı sürdürüyor. Son 24 saatte test sayısı 116 bin 565 test yapılırken, hasta sayısı bin 894 kişi arttı, bin 512 kişi iyileşirken, 74 vatandaşımız da Covid-19 nedeniyle vefat etti. Bartın’da da biri 20 Ekim Salı, diğeri de 21 Ekim Çarşamba günü olmak üzere 24 saat içinde 2 vatandaşımız daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece haber merkezimizin tespitine göre ilimizde pandeminin bayından bu yana Covid-19 nedeniyle Bartın devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren hemşehrilerimizin sayısı 32’ye ulaştı. Halen ilimiz genelinde kar tane Covid-19 hastasının hastanede, kaç tanesinin de evlerinde tedavi ettiği ise merak konusu.
Bu haber 2020-10-22 11:47:53 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Covid-19, Türkiye’de ve dünyada öncelikli gündem olmayı sürdürüyor. Avrupa ve Amerika Birleşik devletleri başta olmak üzere dünyanın değişik noktalarından hızla artan vaka sayılarına ilişkin endişe verici açıklamalar yapılırken, ülkemizde de Normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran tarihinin öncesine görü son günlerde yeni vaka sayısında artış gözlemlendiği yetkililer tarafından dile getiriliyor. Alınan önlemler bir yere kadar etkili olurken, kimi zaman bireylerin sorumsuzluğu, kimi zaman da havaların soğumaya başlaması nedeniyle kapalı ortamlarda daha fazla birlikte vakit geçirmek zorunda kalınmasından kaynaklı yeni bulaş vakalarında artış gözlemleniyor.

 

2 günde iki kurban

 

Pandemi sürecinin bayından itibaren diğer pek çok ile kıyasla bayarılı bir performans sergileyen ilimizde de maalesef can kayıpları, az da olsa devam ediyor. Bunların son örnekleri 20 ve 21 Ekim tarihlerinde iki vatandaşımızın Covid-19 nedeniyle tedavi gördükleri Bartın Devlet Hastanesi’nde vefat etmesi şeklinde kamuoyuna yansıdı. Bunlardan ilki 70 yaşındaki Habibe Tınka oldu. 20 Ekim Salı günü yoğun bakımda vefat eden Tınka’nın cenazesi Epçiler Köyü’nde pandemi tedbirleri eşliğinde toprağa verildi. Habibe Tınka’nın vefatının acısı tazeyken hastane yine yoğun bakımda tedavi gören Halime Ulusoy adlı vatandaşımızın da Covid-19 nedeniyle hayata veda ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Ulusoy’un cenazesi dün memleketi olan Kumluca’daki aile mezarlığında, sadece aile fertlerinin katıldığı törenle, pandemi tedbirleri çerçevesinde defnedildi. Bu arada Ulusoy ile temaslı olan aile fertlerinin tamamının karantinada olduğu öğrenildi.

 

32 Bartınlı Covid’den öldü 

 

Merhumeler Habibe Tınka ve Habibe Ulusoy ile birlikte ilimiz Bartın’ın Covid-19 pandemisinin başından bu yana verdiği kurban sayısı da 32’ye yükselmiş oldu. Ülke genelinde şimdiye kadar

ETİKETLER : Bartın koronavirüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›