Akçamescit Köprüsü için 9,8 milyon TL ödenek tahsis edildi

Akçamescit-Kozcağız ve çevre köyleri arasında ulaşımı sağlayan Akçamescit Köprüsü’nün onarımı için kullanılacak olan 9,8 milyon TL’lik ödenek İl Özel İdaresi’ne tahsis edildi.
Bu haber 2020-10-27 10:57:52 eklenmiş ve 128 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Akçamescit-Kozcağız ve çevre köyleri arasında ulaşımı sağlayan Akçamescit Köprüsü için Bartın İl Özel İdaresi’ne ödenek tahsis edildiğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, 9,8 milyon TL’lik ödenekle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Köprünün yapım ihalesi gerçekleşiyor. Kozcağız Irmağı üzerinde bulunan ve Akıncılar, Çaybükü, Çeştepe, Karahüseyinli, Hacıhatipoğlu Köyleri ve Bartın İl Özel İdaresi Şantiyesi, İl Özel İdaresi’ne ait beton ve parke üretim tesisleri ile Akçamescit-Kozcağız ve çevre köyleri arasında ulaşımı sağlayan Akçamescit Köprüsü’nün sel taşkınları nedeniyle hasarlı ve oldukça eski olması nedeniyle köprünün yeniden yapımı ile ilgili olarak Sayın Valimiz Sinan Güner ile birlikte İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaretimizde talep ettiğimiz ödenek İl Özel İdaremize tahsis edildi.  Bartın Valiliğince talep edilen 9 milyon 829 bin 400 TL ödeneğin ihale için gerekli olan yüzde 10’luk kısmına tekabül eden 982 bin 940 TL Acil Yardım Bartın Valiliği emrine gönderildi. Köprü yapım ihalesinin sonuçlanmasının ardından, ihale bedeli tutarının kalan kısmı bilahare gönderilecek. Çevre köylere ve İl Özel İdaresi şantiyesi ve tesislerine ulaşım için önem arz eden Akçamescit köprüsünün yapımı için gerekli ödeneğin aktarılması talimatlarını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya AFAD Başkanımız Sayın Mehmet Güllüoğlu’na ve sürecin takibindeki gayretleri için Sayın Valimiz Sinan Güner’e, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerimiz ile Özel İdare yetkililerimize teşekkür ediyorum.”

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Akçamescit Köprüsü Bartın İl Özel İdaresi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›