Amasralı’dan çağrı “Esnafımıza hibe desteği gerekli”

Çözüme kavuşturulamayan her sorun için esnafla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek pandemi dolayısıyla çıkmaza giren esnafa hibe desteği verilmesi gerektiğini belirten Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, “Bizler çözüme kavuşturamadığımız her sorun için esnafımızla karşı karşıya kalıyoruz. Esnafımız gerçek anlamda nefes aldıracak bir kredi değil karşılıksız bir destek ya da hibe bekliyor. Bu zor süreçte kimse dükkanını, işini kapatmak zorunda kalmasın, esnafımız da nefes alsın.” dedi.
Bu haber 2020-10-19 11:11:02 eklenmiş ve 121 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Koronavirüs pandemisi dolayısıyla Mart ayından bu yana büyük sıkıntılar yaşayan esnaf, sorunlarının çözümü için kalıcı öneriler ararken kendileri için müjdeli haberler bekliyor.

Bağlı oldukları oda başkanları ile sürekli irtibat halinde olan esnaflar, girdikleri çıkmazdan nasıl çıkacaklarını kara kara düşünüyor.

Bu zorlu süreçte esnafla sürekli karşı karşıya kaldıklarını belirten Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, esnafın kendilerine nefes aldıracak karşılıksız hibe desteğine ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

 

“Esnafımız da nefes alsın”

 

Gelinen süreçte esnafın yaşadığı sorunlara bir kez daha dikkati çeken Amasralı, gazetemize özel yaptığı açıklamada “Bartın’ımızda, ülkemizde birçok odaya kayıtlı çeşitli alanlarda faaliyet gösteren esnaflarımız var. Ülkemizde ilk olarak Mart ayında görülen koronavirüs pandemisi dolayısıyla her kesim çok zor bir sürece girdi. İşyerleri bir süre kapatılan, esnafımız da ekonomik olarak bir çıkmaza girdi. Yapılan görüşmelerle esnafımıza bu süreçte nefes aldıracak kredi imkanı sağlandı ancak bunlar da yeterli olmadı. Çünkü esnafımız kapalı kaldıkları sürede de kiralarını ödemeye devam etti. Geçmişten gelen borçları olan, dükkanı kira olan, yanında eleman çalıştırıp istihdam sağlamaya devam eden esnafımızın geçim çilesine pandemi ile birlikte bir yük daha eklenmiş oldu. Bizler hem esnafımızla görüşerek sorunlarını diliyoruz hem de Ankara’da görüşmeler yaparak bize iletilen sorunları çözmek için büyük çaba harcıyoruz. Ancak bu yeterli olmuyor. Bizler çözüme kavuşturamadığımız her sorun için esnafımızla karşı karşıya kalıyoruz. Esnafımız gerçek anlamda nefes aldıracak bir kredi değil karşılıksız bir destek ya da hibe bekliyor. Biz de esnafımızın sesi olarak buradan bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza çağrıda bulunuyorum; lütfen esnafımızın sorunlarına kulak verelim, onlara nefes aldıralım. Bu zor süreçte kimse dükkanını, işini kapatmak zorunda kalmasın, esnafımız da nefes alsın.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı esnaf destek pandemi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›