GÜNER’DEN BARTIN’IN 2 BÜYÜK YATIRIMCISINA ZİYARET

Bartın Valisi Sinan Güner, il ekonomisinde önemli yeri olan ve Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) önde gelen iki yatırımı Öztem Defne Yaprağı Fabrikası ile Mescier Demir Çelik Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 25 milyonluk yatırım olan Öztem Defne Yaprağı Fabrikası dünyanın değişik ülkelerine defne ihracatı yapıyor. 100 milyon dolarlık çelikhane yatırımı yapan Mescier ise Bartın’da 400 kişiye istihdam sağlıyor.
Bu haber 2020-10-19 11:07:25 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Valisi Sinan Güner, il ekonomisinde önemli yeri olan ve Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) önde gelen iki yatırımı Öztem Defne Yaprağı Fabrikası ile Mescier Demir Çelik Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemelerde Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Öztem Defne Yaprağı Fabrikası Sahibi Uğur Koyutürk  ve Mescier Demir Çelik Fabrikası Sahibi Sabri Mescier’de yer aldı. İlk olarak Defne Yaprağı Fabrikasını ziyaret eden Vali Güner, Firma Sahibi Uğur Koyutürk’ten bilgiler aldı. Koyutürk, firma olarak hem Organize Sanayi Bölgesi’nde hem de Abdipaşa beldesindeki fabrikada defne yaprağını işleyip, dünyanın değişik ülkelerine ihraç ettiklerini, firma olarak 25 Milyon TL yatırım yaptıklarını ifade etti. Sinan Güner ise  defne yaprağının önce Bartın sonra da bölge ve Türkiye ekonomisine kazandırılması ve bu faaliyet için yaratılan istihdam için Uğur Koyutürk’e teşekkür ederek tüm çalışanlara kolaylıklar diledi.

 

Mescier’den 400 kişilik istihdam

 

Sinan Güner ardından Mescier Demir Çelik Fabrikasını ziyaret etti. Fabrika sahibi Sabri Mescier’den yatırımla ilgili bilgi alan Güner, yaptıkları yatırım ve üretim ile bölgemiz ve ülke ekonomisine, istihdamına ciddi katkılarından dolayı Mescier’e teşekkür ederek tüm çalışanlara kolaylıklar diledi. Sabri Mescier de  OSB’de faaliyetine devam eden Mescier Demir Çelik Fabrikası olarak hurdadan geri dönüşüm ile kütük demir üretimi yaptıklarını ve 100 milyon dolar değerindeki Çelikhane ile 400 kişiye daha istihdam sağlandığını ifade etti.

 

İşte Mescier’in tarihi!

 

Mescier Demir Çelik, 1960’lı yılların başında Karabük’te demir çelik ürünleri ticaretine başladı. İlerleyen süreçte İskenderun’da açtığı 2. şubesi ile ticaret hacmini genişletti. 1990 Yılında Karabük’te faaliyete başlayan sıcak haddehane tesisi ile üretici kimliği kazandı. Her geçen gün genişleyen üretim ve ihracat hacmi ile sürekli olarak yükselen bir büyüme ivmesi kazandı. 100’den fazla ülkeye ihraç ettiği demir çelik ürünleri ile hem Türkiye hem de uluslararası demir çelik endüstrisinde güçlü bir konuma ulaştı.  Karabük ve Bartın haddehane tesislerinde üretilen tüm demir çelik ürünleri, uluslar arası kalite standartlarına uygun olarak üretilmekte.  Köşebent, Lama, Kare, Yuvarlak, NPI, NPU ve IPE demir çelik ürünlerinin üretimi ile birlikte ürünlerinin iç ve dış pazarlara satışını da yürütmekte. Bartın fabrikası 200 bin Metrekare alan üzerine inşa edilen, 60 bin Metrekarelik kapalı alana sahip Bartın fabrikası yıllık 500 Bin  Ton üretim gerçekleştirmekte. Üretim ağırlığı ise Köşebent, Lama, Kare, Yuvarlak, NPI, NPU ve IPE şeklinde. Karabük fabrikası da 12 bin  Metrekare alan üzerinde tamamı kapalı olan Karabük fabrikasın ise yıllık üretimi 150 Bin  Ton olup, üretim ağırlığı Köşebent, Lama ve Kare şeklinde.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valisi Sinan Güner Mescier Öztem Defne
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›