“35 BİNE YAKIN DENETİM YAPTIK”

“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla gerçekleştirilen koronavirüs denetimleri sonrasında Bartın Dijital TV’ye özel açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin 35 bine yakın denetim yaptığını açıkladı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Akın, “Kesinlikle maskesiz gezmeyelim. Mesafeye çok dikkat edelim. O sıkı fıkı halleri bitirelim. Kucaklaşmayı ve tokalaşmayı bırakmamız gerekiyor. Dikkat etmeliyiz. Bu salgını hep birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarsak atlatabiliriz.” dedi
Bu haber 2020-10-09 09:43:14 eklenmiş ve 125 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kent merkezinde ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ sloganıyla gerçekleştirilen koronavirüs denetimleri sonrasında Bartın Dijital TV Genel Yayın Yönetmeni Nilay Meryem Çömlek ile röportaj gerçekleştirdi.

 

Çömlek’in sorularını yanıtlayan Başkan Akın, pandemi sürecinin başından buyana Bartın Belediyesi olarak gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Belediye Başkan Yardımcılarımız Ahmet Kömeç ve Necmi Balık’ın katılımıyla bugün denetim gerçekleştirdik. Zabıta ekiplerimizle birlikte 6-7 tane ekip oluşturduk. Kent merkezinde denetimler yapılıyor. İlk önceliğimiz 14 kuralla ilgili afişlerdir. Bu afişlerin tüm işyerlerinde olması zorunludur. Maske kullanıma, dezenfektan olup olmadığına ve oturma düzenlerinde bir sıkıntı olup olmadığına bakıyoruz. Genel olarak bakıldığında bütün kurallara uyulduğunu görüyorum. Uymak gerekiyor. Uyulmazsa sıkıntı var çünkü aşı için de bir sonuca daha ulaşılamadı. Kendimizi korumaktan başka seçeneğimiz yok.

 

“Dikkat etmek gerekiyor”

 

Biz üstümüze düşen görevi yapıyoruz. Alınması gereken tüm önlemleri aldık. Vatandaşlarımızın sağlığı için ne gerekiyorsa yaptık. Ancak herkese büyük bir görev düşüyor. Maskeyi mutlaka takalım. Belki zor oluyor, “nefes alamıyorum” deniliyor ama hastaneye düşünce hiç nefes alınamıyor. Bunu unutmayalım. Çocuğuna, annene, babana ve başkalarına da bulaştırabilir ve sıkıntı çıkartabilirsiniz. Dikkat etmek gerekiyor. Biz ikazlarımızı yapıyoruz. Tek tek geziyoruz. Ekiplerimizde geziyor. İkazlara uyulmadığı takdirde cezai işlem uygulanıyor. Zabıta ekiplerimiz bugüne kadar 35 bine yakın denetim yaptı. İçişleri Bakanlığımızdan ve Bartın Valiliği’nden gelen emirlere uyacağız. Bartın Belediyesi olarak bu denetimlere devam edeceğiz. Valimiz Sayın Sinan Güner bu konuda çok hassas. Vali Bey’e de sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

 

“Çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz”

 

Bartın Belediyesi olarak dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Pandemi sürecinin başından buyana çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Covid salgını nedeniyle karantinada olan vatandaşlarımızın bilgileri bizimle paylaşılıyor. Bizde bu vatandaşlarımızın evlerinin etraflarında ve bina içlerinde dezenfekte çalışması yapıyoruz. Bununla da sınırlı kalmayıp tüm cadde ve sokaklarımızı dezenfektan maddelerle yıkıyoruz. Tüm mahallelerimizdeki çöp kovalarını ilaçlayıp, dezenfekte ediyoruz. Tabii bu hizmetlerimizin yanı sıra Bartın Belediyesi Araç Dezenfeksiyon Merkezimizde çalışmalarını sürdürüyor.  Toplu taşıma araçları çok önem arz ediyor. İnsanların sıkça kullandığı araçlar var. Bu araçların dezenfekte edilmesi önemli. Bir kişiyi bu hastalıktan korursak bir vebalden kurtulmuş oluyoruz. Hem sevaba girmiş olup hem de hizmet etmiş oluyoruz.”

 

Başkan, vatandaşlara önemli çağrı!

 

Son olarak vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Akın, “Kesinlikle maskesiz gezmeyelim. Mesafeye çok dikkat edelim. O sıkı fıkı halleri bitirelim. Piknik alanlarında toplu halde oturulduğunu görüyoruz. Gitmeyelim. Kalabalık bir şekilde mangal keyfi yapılıyor. Bir süre yapmayalım. Kendimize dikkat edelim, çevremize dikkat edelim. Biz inancımız gereği elini yüzünü çok yıkayan insanlarız. Kolonyayı çok kullanan insanlarız. Ancak bununla birlikte sıcakkanlı insanlarız. Hemen tokalaşır ve sarılırız. Kucaklaşmayı ve tokalaşmayı bırakmamız gerekiyor. Dikkat etmeliyiz. Bu salgını hep birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarsak atlatabiliriz.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın denetim koronavirüs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›