“Görevimizin başındayız ama mutsuzuz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Bartın Devlet Hastanesi önünden seslenen Türk Sağlık Sen Bartın İl Temsilcisi Besim Coşkun, seslerinin duyulmasını ve taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.
Bu haber 2020-09-30 09:33:47 eklenmiş ve 176 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

Türk Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığı tarafından geçen hafta yayınlanan sağlık personeline yapılacak ek ödemelere ilişkin Bartın Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.  Sendika’nın Bartın Temsilcisi Besim Coşkun tarafından okunan açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkili olan Covid-19 pandemisi ile sürdürülen mücadeleye dikkat çekildi. “Mücadeleyi veren biziz ama yalnız başımıza mücadele ediyoruz. Bize verilen destek sadece kuru bir alkış” diyen Coşkun, “Bizde çalışanlar olarak burada Sağlık Bakanlığını alkışlıyoruz. Ve böylece Bakanlık ile aramızda alacak verecek bir şey kalmadı ve biz yine zor şartlar ve kamuda en düşük maşı alanlar olarak görevimizin başındayız ama mutsuzuz” dedi.

 

“Anlamış ama yanlış anlamış”

 

Coşkun, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Biz Sağlıkçılar olarak yıllarca‘Ek ödeme değil Tek ödeme istiyoruz’ dememize rağmen bakanlık bir türlü sesimizi duymuyor. Sayın Bakan,Ağustos ayında sağlıkçıların hakkını ödeyeceğiz dediğinde çalışanlar olarak sevinmiştik bakanlık bizi anladı diye.Anlamış ama yanlış anlamış.Buradan Sayın Bakana sesleniyoruz; ‘Twitter ile ilgilendiğiniz kadar çalışanlarınızın sorunları ile de ilgilenin. Eylül 15 de sözleşmeli olarak çalışan hemşire arkadaşlarımız 2 bin 880 TL maaş aldılar. Aldıkları maaş asgari ücretten biraz fazla şu zor şartlarda çalışan çalışma arkadaşlarımıza verilen bu ücret revamıdır’ diye buradan soruyoruz.

 

Günlerdir televizyonlarda görsel ve yazılı medyada ve sosyal medyada sanki biz sağlık çalışanları çift maaş alıyormuşuz gibi haberler paylaşımlar yapılıyor. Bunların hepsi yalan ve şişirmedir. Geçen hafta Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüklerine ve hastanelere evlere şenlik bir yazı gönderdi. Söz vermelerinin üzerinden 40 gün geçtikten sonra yazıyı yayınladılar 40 gün çalışılıp da böyle adaletsiz bir yazı yayınlanması çalışanları büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Bizler Sayın Bakandan mensubu olduğu siyasi partinin adındaki gibi davranmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanları için adalet sadece lafta kalmasın icraata dökülsün.Yayınlanan yazıda nerden nasıl, kimden ne kar kesinti yapalım, çalışanları ayrıştıralım, birbirlerine düşürelim diye bayağı kafa yormuşlar bunda da gerçekten başarılı olmuşlar.

 

Mesela İl İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’na katılan tabip demişler aynı kurulun ve alınan kararların her aşamasında yer alan Çevre Sağlığı Teknisyenlerini hiç saymamışlar. Covid servisinde veya polikliniğinde çalışılan saat kadar ödeme yapılır demişler. Buradan yetkililere sesleniyoruz lütufta bulunmuşsunuz aradaki dinlenme ve yemek saatlerimizi düşmemişsiniz. Aylardır hakkı ödenmez dediğiniz çalışanlarınızın hakkını yine ödemediniz sayın bakan. Yine çalışanlarınızın büyük bir çoğunluğunu hayal kırıklığına uğrattınız.Bakanlığınız bünyesinde neredeyse 10 ayrı çeşit çalışan istihdamı var. Kurumumuzda çalışan işçi statüsündeki arkadaşlarımız arasında da hem maddi hem de özlük hakları ve alınan ücretler arasında da büyük farklar var. Bunlar giderilmeli.

 

Sağlıkta şiddet de gelinen son nokta gerçekten korkutucu boyutlara ulaştı. Son bir ay içerisinde ilk önce Aile Sağlığı Merkezinde aşı bulunmadığı için çalışanlara şiddet uygulanması yine geçen hafta Keçiören Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan zorbalık sağlıkta şiddetin ne kadar korkunç boyutlara ulaştığının göstergesi. Biz çalışanlar olarak yetkililere buradan sesleniyoruz. Sağlık çalışanına şiddet uygulayanları tutuklu yargılayın ve 5 yıl da SGK’sını iptal edin. Bakın sonuç ne kadar güzel olacak.

 

“Bir lütuf değil hakkımız olan talep”

 

Bizler Türk Sağlık Sendikası ve çalışanlar olarak; Ek değil tek ödeme istiyoruz. Sözleşmeli çalışan arkadaşlarımıza kadro istiyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfında görevli arkadaşlarımızın genel idari hizmetleri sınıfına geçirilmesini istiyoruz. Sözü verilen ama birtürlü gelmeyen 3600 ek gösterge istiyoruz. Vekil ebe ve hemşirelere kadro istiyoruz. Caydırıcı özelliği olan bir Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası istiyoruz. Bunlar bize verilecek bir lütuf değil hakkımız olan taleplerimizdir.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Devlet Hastanesi Türk Sağlık Sen Sağlık Bakanlığı
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›