Barajda HES çalışmalarına başlandı

Kumluca Beldesini ziyaret eden Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, elektrik üretimi için Kirazlıköprü Barajına yapılacak olan hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarına başlandığını açıkladı.
Bu haber 2020-09-24 10:01:11 eklenmiş ve 268 kez görüntülenmiştir.

 

 

 


 

Erkan HIZOĞLU

 

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,Kumluca Beldesini ziyaret etti. İlk olarak belde esnafıyla bir araya gelen Tunç, esnafa hayırlı işler diledi. İl Genel Meclisi Kenan Dursun ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin’in de bulunduğu belde ziyaretinde vatandaşlarla da sohbet eden Yılmaz Tunç, Kumluca’ya bağlı Doğan Köyü’nde KÖYDES kapsamında devam eden asfalt çalışmalarını da yerinde inceledi. Kumluca Çayı Islahı ve taşkın koruma çalışmalarını da inceleyen Tunç, “Kumluca Beldemizde ziyaretlerde bulunduk, esnafımıza hayırlı işler diledik, hemşehrilerimizle selamlaşıp hasbihal ettik. Aynı zamanda Bartın’ımızda KÖYDES projeleri de tam hız devam ediyor. AK Parti’nin 2005 yılında başlattığı bu proje sayesinde köylerimiz daha yaşanılır hale geldi. Kumluca Doğan Köyünde devam eden çalışmaları yerinde inceledik, köylülerimizle selamlaştık, çalışanlara kolaylıklar diledik. Beldemize gelmişken Kumluca Çayı ıslahı ve taşkın koruma çalışmalarını da yerinde inceledik. Bartın’ı 3 Baraj inşa ederek sel korkusundan kurtardığımız gibi, il merkezimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde gerçekleştirdiğimiz taşkın koruma tesisleriyle sel taşkını riskini azalttık” dedi.

 

Barajda HES çalışmalarına başlandı

Elektrik üretimi için Kirazlıköprü Barajına yapılacak olan hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarına başlandığını da açıklayan Yılmaz Tunç, “Kirazlıköprü Barajından elektrik üretimi için hidroelektrik santral çalışmalarına başlandı. Enerjide de bağımsız güçlü Türkiye için durmak yok. Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında bulunan, Bartın Kirazlıköprü Barajı’nda depolanan 66,19 milyon metreküp su ile 30 bin 960 dekar arazinin sulanması sağlanacak. Ayrıca 12,3 mw kurulu gücündeki santral ile yıllık 41 milyon kilovatt saat enerji üretimi sağlanacak. Temelden yüksekliği 71,50 metre olan barajın tamamlanmasıyla Bartın il merkezimizde  taşkın riskini de önlemiş oldu. Projenin tamamlanmasının ardından bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek ve bu durum bölge halkımızın  sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak, refah düzeyini artıracaktır” şeklinde konuştu.

Yılmaz Tunç ayrıca İl Özel İdaresince Kozcağız Sofular Köyünde yürütülen asfalt çalışmalarını da yerinde inceledi. Tunç bu incelemeyle ilgili “Bartın Kozcağız Sofular Köyünde devam eden çalışmaları yerinde inceledik, köylülerimizle selamlaştık, çalışanlara kolaylıklar diledik” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

 

 


ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kirazlıkköprü Barajı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›