Kozcağız Belediyesi, bin 500 kişilik aşure dağıttı

Muharrem Ayı dolayısıyla Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’la beraber Kozcağızlılara bin 500 kişiye aşure dağıttı.
Bu haber 2018-09-24 16:52:38 eklenmiş ve 366 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği aşure programında konuşan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, “Muharrem ayının ortalarına gelmiş bulunuyoruz. Aşure dağıtımını geleneksel hale getirdik. Aşure dağıtımına katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi

 

 

Tunç: “Bunları da beraber aşacağız”

 

Ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da “Aşure günü vesilesiyle sizlerle bir araya geldik. Muharrem ayı içerisindeyiz. Aşure Muharrem ayının ilk haftasında artık geleneksel hale getirilmiş, hem ülkemizde olduğu gibi İslam dünyasında da kutlanıyor. Aşure yemeğine bakınca, içerisinde çok değişik meyve ve sebzeler var. Bunların birleşiminden böyle güzel bir tatlılık çıkmış. İşte aşure farklılıkların bir araya gelerek nasıl güzel bir şeyin ortaya çıkabileceğinin en büyük örnektir. Tabi Kerbela Olayı ibret almamız gereken bir olay. Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin, Kerbela’da dava arkadaşlarıyla birlikte şehit ediliyor. Aradan 1379 yıl geçmesine rağmen hala İslam dünyasının içerisinde bir hüzün olarak devam ediyor. Buradan şunu söylüyoruz. Bundan sonra İslam dünyasında böyle olaylar bir daha olmasın. Ama olmaya devam ediyor.Yeni Kerbelalar maalesef devam ediyor,kardeş kanı dökülüyor, Müslüman kanı dökülüyor. Hepimiz dua edelim artık Müslümanlar arasında, kardeşlik olsun, birlik olsun. Dünyada barışın hakkın hakkaniyetin olması için çalışan bir Başkanımız var, o da Recep Tayyip Erdoğan. O da olmasa demekki daha büyük felaketler olurdu. Sizler de ona dua ediyorsunuz. Memleketimizde şu ekonomik dalgalanma var ama bunları da aşacak güçteyiz. Bunlarda dış güçlerin işi. Bunları da aşacağız. Ne darbeleri, ne krizleri aştık hep beraber inşallah bunları sizlerle beraber aşarak Türkiye’mizi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokacağız.” diye konuştu.

 

“Biz yapılacak dersek yapılır”

 

Kozcağız’a yatırımların devam ettiğinin altını da çizen Tunç, “Kozcağız’a da yatırımlarımız devam ediyor. Birileri Kozcağız Bartın yolu durmuş diyorlar. İhalesi yapılmış bir şey durmaz.inşallah ufek tefek aksamalar olabilir. Ama sonuçta yapılacak. Biz yapılacak dersek yapılır. Barajımızın biri bitti. Bir diğeri de bitecek. Şimdi anaokulu inşaatımıza başlıyoruz. İnşallah kısa sürede o da bitecek.” ifadelerini kullanırken ilçe olmak istiyoruz diyen bir vatandaşa, “Biz de Kozcağız ilçe olsun istiyoruz cani gönülden istiyoruz. Dua edelim buradan Kozcağız ilçe olsun. Onun için elimizden geleni yapıyoruz. Sizin de dualarınızla olacak inşallah.” yanıtını verdi.

 

“AK Parti ile Kozcağız’ın çehresi değişti”

 

Kozcağız’a bir yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi’nin programa alındığı ve ihale aşamasında olduğunu kaydeden AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, “AK Parti’nin yatırımlarıyla alt yapısından üst yapısına, terminalinden sosyal tesislerine, İmamhatip ortaokulundan diğer okullara kadar Kozcağız’ın çehresi değişti. Şimdi Endüstri Meslek Lisesi yapacağız. Şuanda proje çalışmaları bitti. Yeri hazır ve programa alındı. İhale aşamasında. Onu da Kozcağız’ımıza kazandıracağız. Bugüne kadar verdiğiniz tüm destekler içinde ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi

Konuşmaların sonrasında edilen duaların ardından vatandaşlara AK Parti Bartın Milletvekil Yılmaz Tunç ve Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman tarafından aşure dağıtımı yapıldı.

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›