“Kasaba hüviyetinden kurtulamadık”

Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Ziver Gebiç, 1991 yılında il statüsü kazanan Bartın’ın halen kasabadan il hüviyetine geçiş yapamadığını savunurken, “Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkanımıza öncelikle görevler düşüyor” dedi.
Bu haber 2020-09-24 09:45:04 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

 

Gebiç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın MHP Genel Merkezi’ne gidip Bartın Irmak Islahı, çevreyolları, galericiler sitesi, depo alanı yapımı konusunda öncelikle yardım istemesi gerektiğini belirtirken, “MHP de iktidar ortağı AKP Genel Merkezi ile görüşüp bu ve benzeri projelerin derhal öne alınması konusunu talep etmelidir. Şehrimizin bekleyecek zamanı yoktur. İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayımız bir türlü 7 binin altına düşmüyor” dedi.

 

Gebiç, güncel konulara ilişkin olarak gazetemize değerlendirmelerde bulunurken, Bartın’a ilişkin tespitlerine de yer verdi. Eleştirilerinin odağında AK parti iktidarı olan Gebiç, içinden geçtiğimiz günlerde Milli Görüş hareketinin merhum lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ı bir kez daha hürmetle yâdetmek gerektiğini belirtirken “Sayın Hocamız ne diyordu? ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’” dedi.

 

“Önce ahlâk ve maneviyat…”

 

Sonrasında ise eleştirilerini dile getiren Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı ZiverGebiç, şunları söyledi:

“Mevcut iktidar göreve geldiği ilk günden itibaren her İle bir üniversite sloganıyla işe başladı ve binalar yaptı.Fakat ahlak ve maneviyatı müfredata eklemediği için bugün her ile bir de cezaevi yapmak durumunda kalmıştır.Yine Avrupa’nın en büyüklerinden adliye sarayları yapılmış,fakat adalet sistemi tam olarak oturmamıştır.Çünkü hukukun temeli de ahlaktır.Önce ahlâk ve maneviyat…

 

“Yeni cezaevi sapa bir yere yapılmalı”

 

Bartın ilimize bir cezaevi yapılacaksa bu ‘Alın size istihdam getirdim’ diye değil, ‘Milletimize ahlak ve maneviyat aşılayamadığımızdan suç oranları arttı’deyip ‘Üzülerek buraya da cezaevi yapmak zorunda kaldık’açıklaması daha iyi olurdu.Yapılacaksa yeri de sapa bir yerde bir vadiye yapılmalıdır.

 

“Kasaba hüviyetinden kurtulamadık”

 

1991 yılında vilayet olan Bartın’ımız halen kasabadan İl hüviyetine geçemedi.

Cumhur İttifakının Bartın Belediye Başkanımıza öncelikle görevler düşüyor.MHP Genel Merkezine gidip Bartın Irmak ıslahı, çevreyolları, galericiler sitesi, depo alanı yapımı konusunda öncelikle yardım istemelidir.MHP de iktidar ortağı AKP Genel Merkezi ile görüşüp bu ve benzeri projelerin derhal öne alınması konusunu talep etmelidir.

 

“İşsiz sayısı 7 binin altına düşmüyor”

 

Şehrimizin bekleyecek zamanı yoktur. İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayımız bir türlü 7 binin altına düşmüyor.İktidar milletvekilimiz de Organize Sanayi yeni kısmının altyapısını derhal ihale edip derhal girişimcilere arsa tahsisi yapılmalıdır.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Yeniden Refah Partisi Ziver Gebiç
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›